Advertorial Columns

Een zorgverzekering is geen reisverzekering

Wilfred Mooij is financieel planner bij Geijsel Kroon, gevestigd aan Hoger Einde Noord 31 in Ouderkerk aan de Amstel. Wilfred geeft lezers van AmstelveenZ tips en adviezen op het gebied van verzekeringen, zoals de reisverzekering: iets anders dan een zorgverzekering.

Er was eens een verzekeringsadviseur uit Ouderkerk aan de Amstel op wintersport in Wengen. Heel verstandig nam hij vanaf dag één les. Echter de onverstandige skileraar wilde op dag één een nulmeting doen om aan het eind van de week de progressie van de groep te kunnen meten. Die nulmeting was op een zwarte piste en niemand wilde uiteraard voor een ander onderdoen.

De hele groep ging onder de groepsdruk schuss (recht naar beneden). De betreffende verzekeringsadviseur was een beetje bang (daarom noem ik uit eigenbelang zijn naam maar even niet in deze column) en nam als enige van de hele groep het alternatieve pad dat langs de piste liep.

Hij was uiteraard wat langzamer dan de rest en zag nog net hoe de enige dame uit de groep op het steilste stuk ongecontroleerd ten val kwam en tientallen meters verder tot stilstand kwam. Omdat de rest van de groep al onder aan de piste stond was de angstige verzekeringsadviseur als eerste bij de ongelukkige dame. Ongevraagd was het eerste wat ze tegen hem zei dat ze geen reisverzekering had.

Vervolgens is zij met een lokale helikopter naar een lokale privé kliniek gebracht. Aan het eind van de week vroeg de bange verzekeringsadviseur aan de partner van de betreffende dame weer hoe het met haar ging. De partner vertelde dat ze een doorboorde long en verschillende gebroken ribben had en dat zij nog niet naar huis vervoerd mocht worden. De verzekeringsadviseur toonde zijn medeleven en ging vervolgens gezond en wel met zijn gezin terug naar Amstelveen.

Ik (oeps…) heb dit later nog aan verschillende mensen verteld als zij mij vroegen of een reisverzekering op de wintersport noodzakelijk was. Want een doorlopende reisverzekering kost voor een heel gezin ongeveer 100 euro per jaar. Repatriëring met een banaan kost een paar honderd euro en met een helikopter een paar duizend euro.

De zorgverzekering vergoedt in het buitenland de zorgkosten tegen het Nederlandse tarief. Maar niet de banaan, de helikopter en de gipsvlucht en ook niet de private kliniek waar je met een beetje pech bent beland. En ook niet je skipas, je ski’s en je uitrusting en je gemiste vakantiedagen.Je kunt bij de aanvullende reisverzekering de module buitenland meeverzekeren of op de reisverzekering medische kosten. Die kosten worden dan vergoed als aanvulling op de zorgverzekering, die gaat voor.Oh ja, en dan moet de module wintersport ook wel even worden aangevinkt. Ennuh, waaghalzerij, is niet verzekerd…

Maar u mag altijd voorzichtig bij ons binnenlopen voor een persoonlijk advies hoor!

Wilfred Mooij


Meer nieuws

Algemeen vandaag 09:00

Luchtverkeersleiding Nederland (LVNL): veiligheid op 1

Amstelveen / Schiphol - Het deed behoorlijk wat stof opwaaien toen bekend werd dat inwoners van Amstelveen deze zomer extra hinder van vliegverkeer kunnen verwachten omdat er werkzaamheden worden uitgevoerd aan de Zwanenburgbaan op luchthaven Schiphol. AmstelveenZ ging op bezoek bij Luchtverkeersleiding Nederland (LVNL) en sprak met Edward Schaap, als manager verantwoordelijk voor de vernieuwing van het landingssysteem. 'We vragen omwonenden om begrip voor deze vervanging,’ zegt Schaap.

112 vandaag 07:44

Gewonde en veel schade na flink ongeval Bovenkerkerweg

Amstelveen - Op de Bovenkerkerweg tussen Amstelveen en Uithoorn is in de nacht van donderdag op vrijdag een flink ongeval gebeurd. Een fietser werd met hoge snelheid geschept door een bestelbusje. De fietser raakte gewond.

Algemeen gisteren 15:16

Eerste evaluatie van wekelijkse markt in het Oude Dorp positief

Amstelveen - Sinds 5 juni staat er op woensdag een wekelijkse markt op het plein in het Oude Dorp, als proef, tot het eind van het jaar. De Dorpsmarkt richt zich op producten voor de dagelijkse levensbehoefte, zoals groenten, fruit, brood, kaas, vis, aangevuld met planten, loempia’s en olijven & tapenades. De eerste evaluatie is positief: de huidige zeven markt-ondernemers zijn tevreden en via social media en vanuit ondernemers in het dorp wordt positief gereageerd op het initiatief.

Algemeen gisteren 14:34

Velorisa gekozen als de nieuwe kinderburgemeester

Amstelveen - Op woensdag 10 juli is de nieuwe kinderburgemeester van Amstelveen gekozen voor het schooljaar 2024-2025. Velorisa, 11 jaar, uit groep 7 van de basisschool de Piet Hein, mag een schooljaar lang alle kinderen van de stad vertegenwoordigen. Ze werd gekozen na een spannende verkiezingsmiddag uit een groep van 18 kinderen, waarmee ze samen de kinderraad 2024-2025 vormt.

Evenementen & Activiteiten gisteren 13:03

Theatertiendaagse Bosfest: 28 augustus - 7 september

Amstelveen - Van woensdag 28 augustus tot en met zondag 7 september wordt het Bostheater omgetoverd tot Theatertiendaagse BOSFEST, een festival waar je kan genieten van lekker eten en drinken, (live-)muziek, theater, circus, storytelling en meer.