Advertorial Columns

Een zorgverzekering is geen reisverzekering

Wilfred Mooij is financieel planner bij Geijsel Kroon, gevestigd aan Hoger Einde Noord 31 in Ouderkerk aan de Amstel. Wilfred geeft lezers van AmstelveenZ tips en adviezen op het gebied van verzekeringen, zoals de reisverzekering: iets anders dan een zorgverzekering.

Er was eens een verzekeringsadviseur uit Ouderkerk aan de Amstel op wintersport in Wengen. Heel verstandig nam hij vanaf dag één les. Echter de onverstandige skileraar wilde op dag één een nulmeting doen om aan het eind van de week de progressie van de groep te kunnen meten. Die nulmeting was op een zwarte piste en niemand wilde uiteraard voor een ander onderdoen.

De hele groep ging onder de groepsdruk schuss (recht naar beneden). De betreffende verzekeringsadviseur was een beetje bang (daarom noem ik uit eigenbelang zijn naam maar even niet in deze column) en nam als enige van de hele groep het alternatieve pad dat langs de piste liep.

Hij was uiteraard wat langzamer dan de rest en zag nog net hoe de enige dame uit de groep op het steilste stuk ongecontroleerd ten val kwam en tientallen meters verder tot stilstand kwam. Omdat de rest van de groep al onder aan de piste stond was de angstige verzekeringsadviseur als eerste bij de ongelukkige dame. Ongevraagd was het eerste wat ze tegen hem zei dat ze geen reisverzekering had.

Vervolgens is zij met een lokale helikopter naar een lokale privé kliniek gebracht. Aan het eind van de week vroeg de bange verzekeringsadviseur aan de partner van de betreffende dame weer hoe het met haar ging. De partner vertelde dat ze een doorboorde long en verschillende gebroken ribben had en dat zij nog niet naar huis vervoerd mocht worden. De verzekeringsadviseur toonde zijn medeleven en ging vervolgens gezond en wel met zijn gezin terug naar Amstelveen.

Ik (oeps…) heb dit later nog aan verschillende mensen verteld als zij mij vroegen of een reisverzekering op de wintersport noodzakelijk was. Want een doorlopende reisverzekering kost voor een heel gezin ongeveer 100 euro per jaar. Repatriëring met een banaan kost een paar honderd euro en met een helikopter een paar duizend euro.

De zorgverzekering vergoedt in het buitenland de zorgkosten tegen het Nederlandse tarief. Maar niet de banaan, de helikopter en de gipsvlucht en ook niet de private kliniek waar je met een beetje pech bent beland. En ook niet je skipas, je ski’s en je uitrusting en je gemiste vakantiedagen.Je kunt bij de aanvullende reisverzekering de module buitenland meeverzekeren of op de reisverzekering medische kosten. Die kosten worden dan vergoed als aanvulling op de zorgverzekering, die gaat voor.Oh ja, en dan moet de module wintersport ook wel even worden aangevinkt. Ennuh, waaghalzerij, is niet verzekerd…

Maar u mag altijd voorzichtig bij ons binnenlopen voor een persoonlijk advies hoor!

Wilfred Mooij


Meer nieuws

Algemeen gisteren 19:41

In memoriam: Jan Demming (De Gondelkoerier)

Amstelveen - Jan Demming, sinds jaar en dag hoofdredacteur van het in Amsteveen Zuid overbekende wijkblad De Gondelkoerier, is 22 november jongstleden overleden. 

Kunst & Cultuur gisteren 19:00

Claude Cahun in het Cobra Museum

Amstelveen - Met trots presenteert het museum dit najaar de eerste Nederlandse tentoonstelling over het werk van de bijzondere Franse kunstenaar, activist en schrijver Claude Cahun (1894-1954). Haar opmer kelijke oeuvre bleef lange tijd onbekend bij het brede publiek, maar voor mensen als David Bowie en bekende fotografen Cindy Sherman en Nan Goldin is zij een inspiratiebron geweest.

Winkels gisteren 18:57

Maatregelen Stadshart Amstelveen: extreme drukte voorkomen

Amstelveen - Gemeente Amstelveen treft samen met Unibail Rodamco, exploitant van winkelcentrum Stadshart Amstelveen, dit weekend maatregelen om extreme drukte te voorkomen. Er worden onder andere extra beveiligers, hostesses, handhavers en politie ingezet.

Gezondheid & welzijn gisteren 16:12

75plussers in Amstelveen krijgen hulpbrief van gemeente

Amstelveen – Omdat het door de coronacrisis moeilijker is om elkaar te ontmoeten en een deel van de normale welzijnsactiviteiten, hulp en ondersteuning zijn weggevallen, stuurt de gemeente alle zelfstandig wonende inwoners van 75 en ouder in de maand december een informatiebrief over de mogelijkheden tot ondersteuning.