Wethouder Floor Gordon met ontwikkelaar Cees Cuntz in een vand e 145 appartementen.

Eerste Amstelveense starterswoningen 'Next Building' opgeleverd

Amstelveen – In Amstelveen Zuid zijn op bedrijventerrein Legmeer de eerste starterswoningen opgeleverd in het project 'Next Building'.

De Amstelveense ontwikkelaar C.A.H. Cuntz Beheer bv transformeerde een voormalig kantoorpand op bedrijventerrein Legmeer, waar vroeger de Kamer van Koophandel was gevestigd, tot een woongebouw met 145 startersappartementen. De belangstelling voor het project was enorm.

Huur tot 711 euro per maand

De studio’s en appartementen zijn tussen de 25 m2 en 70 m2 groot en ruim 75% van de appartementen heeft een huur tòt 711 euro per maand. Liefst 80% van de nieuwe huurders komen  uit Amstelveen. Het zijn veelal jonge mensen (onder de 35 jaar) die (eindelijk) het ouderlijk huis kunnen verlaten, of een kamer op Uilenstede cq antikraakruimte in de Olmenhof kunnen inruilen voor een betaalbare huurwoning.

Bezoek

Wethouder Floor Gordon (Economische Zaken en Ruimtelijke Ordening) bracht deze week een bezoek aan Next Building en was onder de indruk: ‘We werken graag mee aan het transformeren van leegstaande kantoren zeker voor deze doelgroep. Ruim 10.000 kantoormeters maken plaats voor duurzame woonruimten voor starters. Tijdens de rondleiding van ontwikkelaar Cuntz was ik aangenaam verrast door het optimaal benutten van de ruimte en verscheidenheid aan appartementen.

Blind tekenen

Gordon: 'Ik begreep dat ouders en kinderen zonder het appartement eerst te hebben gezien, enthousiast het huurcontract tekenden. Dat toont aan hoe groot de behoefte is aan dit type woningen.'

Meer woningen

Bedrijventerrein Legmeer is een gebied waar de gemeente wonen en werken wil combineren. Daarover is zij in gesprek met eigenaren en ondernemers.


Meer nieuws

Sport gisteren 13:42

Buitenseizoen zwembad De Meerkamp van start, maar nog zonder wedstrijdbad

Amstelveen - Het buitenseizoen van zwembad De Meerkamp gaat komende zondag 28 april van start, maar nog zonder opening van het grote (buiten-)wedstrijdbad. Door een te hoge grondwaterstand is het niet mogelijk om het wedstrijdbad buiten al op te starten, dit zal op z’n vroegst na de meivakantie zijn.

112 gisteren 11:44

Reanimatie in lijnbus; Legmeerdijk tijdelijk afgesloten

Aalsmeer - Hulpdiensten zijn vanmorgen opgeroepen vanwege een medische noodsituatie in een R-netbus (357) van Connexxion. De bus is stilgezet op de Legmeerdijk in Aalsmeer en de weg is afgesloten om ruimte te bieden aan hulpdiensten, die een reanimatie moesten uitvoeren.

Evenementen & Activiteiten 22 apr. 2024 10:56

Amstelveen Culinair: Ticketverkoop gestart met positieve reacties

Amstelveen - Het culinaire evenement, "Amstelveen Culinair", dat dit jaar op zaterdag  6 juli plaatsvindt, met een speciale editie voor bedrijven op 5 juli, heeft een goede start gemaakt met de ticketverkoop sinds 6 april. Het evenement trekt al veel aandacht en de tickets werden al volop geboekt.