Eerste Amstelveense woningzoekenden tussen 28 en 34 jaar aan woning geholpen

Eerste Amstelveense woningzoekenden tussen 28 en 34 jaar aan woning geholpen Foto: Gemeente Amstelveen

Amstelveen - Omdat ze voldoen aan de zogenoemde 'Maatwerkregeling voor 28- tot 34-jarige woningzoekenden, heeft een eerste groep Amstelveners een woning aangeboden gekregen.  


- Lees verder onder deze advertentie -

De groep is onderdeel van een grotere groep jongvolwassenen die tussen de wal en het schip zijn geraakt omdat ze hun ‘jongerenvoorkeurspositie’ bij WoningNet zijn kwijtgeraakt na hun 28ste verjaardag.

Oproep

De groep bestaat uit jongvolwassenen die inmiddels 28 jaar zijn, en ondanks verwoede pogingen nog niet aan een woning konden komen. “Voor deze groep hebben wij dit jaar specifiek beleid geformuleerd om hen actief te begeleiden naar een woning.  Vanwege privacyredenen wisten we niet wie het zijn”, zegt wethouder Wonen Rob Ellermeijer. “Daarom hebben we mensen gevraagd zich te melden als ze aan een aantal specifieke criteria voldeden.”

Om in aanmerking te komen moet de woningzoekende tussen de 28 en 34 jaar zijn. Ook is de woningzoekende ten minste zes jaar onafgebroken ingezetene, dan wel gedurende de voorafgaande tien jaar ten minste zes jaar onafgebroken ingezetene geweest van de gemeente Amstelveen. Daarnaast moet de woningzoekende ten minste zes jaar naar een eerste woning via WoningNet hebben gezocht, waarbij minimaal de laatste twee jaar ten minste zes keer per jaar gereageerd op een woning.

37 Amstelveners

Inmiddels blijkt dat er 37 Amstelveners zijn die aan deze criteria voldoen. Deze personen krijgen eenmalig een passende sociale huurwoning aangeboden. De gemeente heeft met Eigen Haard afgesproken dat er dit jaar tenminste tien woningen beschikbaar komen voor deze maatwerkregeling. Degenen die het langst ingeschreven staan bij WoningNet worden bij het eerst geholpen. De rest is vanaf volgend jaar aan de beurt.

De maatwerkoplossing voor deze specifieke groep is onderdeel van de Uitvoeringsregels Wonen Amstelveen 2018. Deze regels zijn sinds februari 2019 van kracht.


Reacties