Eerste beweegbare paaltje Oude Dorp kaduuk na aanrijding

Amstelveen - Een van de zeer recent in werking getreden nieuwe elektronisch beweegbare paaltjes in het Oude Dorp is defect, nadat er vrijdagmiddag een auto op reed.

De mechanische paaltjes (ook wel pollers genoemd) zijn geplaatst om doorgaand verkeer uit het Oude Dorp te weren en traden afgelopen maandag in werking. Alleen mensen met een ontheffing kunnen er met een voertuig langs. 

Het paaltje aan de zijde van de Stationsstraat werkt door de aanrijding niet meer. Normaal gesproken staan de paaltjes omhoog om automobilisten te weren.

beschadigde_poller_kaduuk.jpg
Het beschadigde elektronische paaltje.

De wagen zelf kwam bij het incident niet vast te zitten, maar liep wel schade op. Onder meer de airbags klapten uit. Het is onduidelijk hoe het mis kon gaan. 

Op diverse plaatsen in het land zorgen soortgelijke paaltjes voor behoorlijk wat schadegevallen en in het Oude Dorp van Amstelveen is het nu ook (voor zover bekend) voor het eerst raak.

De afsluiting van het Oude Dorp blijkt dagelijks nog flink wat automobilisten te verrassen: bij de ingangen van het dorp wordt een hoop gekeerd. 


Meer nieuws

Algemeen gisteren 16:19

'Fakkel- en lichtjestocht door Amstelveen trekt 40 belangstellenden'

Amstelveen - Gisterenavond werd in Amstelveen voor de tweede keer een fakkel- en lichtjestocht gehouden door tegenstanders van het coronabeleid. Zo'n veertig deelnemers van de tocht wandelden volgens de initiatiefnemers door het centrum van Amstelveen 'ten behoeve van de vrijheid en verbinding van mensen die zich niet (langer) kunnen vinden in de in hun ogen buitenproportionele coronamaatregelen'.