Gemeente Amstelveen

Eerste bijeenkomst Amstelveense kunstraad

Amstelveen – De Amstelveense kunstraad is voor het eerst bij elkaar gekomen. Tijdens de eerste bijeenkomst werd afgesproken om de focus in eerste instantie te leggen op Amstelveners en om te onderzoeken of het mogelijk is om de kunst en cultuur in Amstelveen online inzichtelijk te maken.

De kunstraad, die officieel de Amstelveense Adviesraad voor Cultuur (AAC) wordt genoemd, kwam vorige week bijeen voor hun eerste overleg. Namens het college van burgemeester en wethouders waren burgemeester Bas Eenhoorn en wethouder Herbert Raat aanwezig. De AAC is in het leven geroepen om mee te denken over het lokale cultuurbeleid. Het doel is om te komen tot een breed en kwalitatief aanbod van kunst en cultuur.

Uitgangspunt

De eerste bijeenkomst leverde een belangrijk uitgangspunt op dat later uitgewerkt kan worden voor het cultuurbeleid van Amstelveen. Een eerste conclusie was dat de focus in eerste instantie op Amstelveners moet komen te liggen.

Daarnaast vindt de kunstraad dat Amstelveen moet profiteren van de overloop van Amsterdam, maar ondertussen vooral van zijn eigen identiteit moet uitgaan. Een andere conclusie is het inzichtelijk maken van de huidige kunst en cultuur in Amstelveen. Een online culturele agenda of een online overzicht van kunst in de openbare ruimte zijn mogelijkheden.

Amstelveengevoel

“We fungeren niet als dependance van Amsterdam”, zegt Herbert Raat vandaag in een persbericht van de gemeente. “Als Amstelveners iets leuk vinden om naartoe te gaan, volgt de rest vanzelf. Het is daarom goed dat we starten met de focus op onze eigen inwoners. Dat is goed voor onze economische ontwikkeling en voor het Amstelveengevoel.”

Conclusies uit de bijeenkomst worden meegenomen in de aanpassing van het nieuwe beleid van de gemeente Amstelveen. In april volgt een bijeenkomst met de gemeenteraad. Na de besluitvormingsprocedure worden instellingen en verenigingen betrokken voor participatie bij de Uitvoeringsagenda Cultuur.

Leden

De raad bestaat uit vier leden. Dat zijn Frans van der Avert, algemeen directeur van citymarketingorganisatie Amsterdam Marketing en directeur van het Made by Holland-concept voor Paleis Soestdijk, Cathelijne Broers, directeur van Hermitage Amsterdam en De Nieuwe Kerk, Harry van der Bergh, kunstverzamelaar en oud PvdA-raadslid in Amstelveen, en James Leyer, eigenaar van een management adviesbureau en voormalig voorzitter van diverse culturele instellingen waaronder de Armando Stichting.


Meer nieuws

Advertorial Evenementen & Activiteiten vandaag 11:51

Uitje in de buurt: bamboelabyrint Nirwana

Amstelveen/De Kwakel – Niet ver van Amstelveen bevindt zich bamboelabyrint Nirwana. Het in De Kwakel gelegen labyrint biedt speciaal in deze coronatijden de mogelijkheid tot een exclusief gezinsuitje.

Algemeen gisteren 20:09

RTVA wil nu 235.000 euro per jaar voor nieuwe omroep

Amstelveen – De lokale omroep RTVA zegt jaarlijks minimaal 235.000 euro subsidie van gemeente Amstelveen nodig te hebben om samen met NH Nieuws verder te kunnen onder de vlag van AmstelNieuws