Gemeente Amstelveen

Eerste bijeenkomst Amstelveense kunstraad

Amstelveen – De Amstelveense kunstraad is voor het eerst bij elkaar gekomen. Tijdens de eerste bijeenkomst werd afgesproken om de focus in eerste instantie te leggen op Amstelveners en om te onderzoeken of het mogelijk is om de kunst en cultuur in Amstelveen online inzichtelijk te maken.

De kunstraad, die officieel de Amstelveense Adviesraad voor Cultuur (AAC) wordt genoemd, kwam vorige week bijeen voor hun eerste overleg. Namens het college van burgemeester en wethouders waren burgemeester Bas Eenhoorn en wethouder Herbert Raat aanwezig. De AAC is in het leven geroepen om mee te denken over het lokale cultuurbeleid. Het doel is om te komen tot een breed en kwalitatief aanbod van kunst en cultuur.

Uitgangspunt

De eerste bijeenkomst leverde een belangrijk uitgangspunt op dat later uitgewerkt kan worden voor het cultuurbeleid van Amstelveen. Een eerste conclusie was dat de focus in eerste instantie op Amstelveners moet komen te liggen.

Daarnaast vindt de kunstraad dat Amstelveen moet profiteren van de overloop van Amsterdam, maar ondertussen vooral van zijn eigen identiteit moet uitgaan. Een andere conclusie is het inzichtelijk maken van de huidige kunst en cultuur in Amstelveen. Een online culturele agenda of een online overzicht van kunst in de openbare ruimte zijn mogelijkheden.

Amstelveengevoel

“We fungeren niet als dependance van Amsterdam”, zegt Herbert Raat vandaag in een persbericht van de gemeente. “Als Amstelveners iets leuk vinden om naartoe te gaan, volgt de rest vanzelf. Het is daarom goed dat we starten met de focus op onze eigen inwoners. Dat is goed voor onze economische ontwikkeling en voor het Amstelveengevoel.”

Conclusies uit de bijeenkomst worden meegenomen in de aanpassing van het nieuwe beleid van de gemeente Amstelveen. In april volgt een bijeenkomst met de gemeenteraad. Na de besluitvormingsprocedure worden instellingen en verenigingen betrokken voor participatie bij de Uitvoeringsagenda Cultuur.

Leden

De raad bestaat uit vier leden. Dat zijn Frans van der Avert, algemeen directeur van citymarketingorganisatie Amsterdam Marketing en directeur van het Made by Holland-concept voor Paleis Soestdijk, Cathelijne Broers, directeur van Hermitage Amsterdam en De Nieuwe Kerk, Harry van der Bergh, kunstverzamelaar en oud PvdA-raadslid in Amstelveen, en James Leyer, eigenaar van een management adviesbureau en voormalig voorzitter van diverse culturele instellingen waaronder de Armando Stichting.


Meer nieuws

Algemeen vandaag 09:47

14-jarige Amstelvener aangehouden om bankhelpdeskfraude

Amstelveen - Een 14-jarige Amstelvener is begin april aangehouden vanwege bankhelpdeskfraude. De puber werd gepakt toen hij in Hengelo bij de woning van een 79-jarig slachtoffer, zogenaamd namens de bank diens pinpas en telefoon kwam ophalen.

Algemeen gisteren 09:16

Documentaire Gerlach 30 mei op televisie

Amstelveen - De documentaire Gerlach, over de laatste akkerbouwer in Amstelveen, is een grote hit. Na een succesvolle bioscooprelease met maar liefst landelijk 25.000 bezoekers, wordt de prijswinnende docu op 30 mei uitgezonden op tv op NPO2 door KRO-NCRV. 

Gezondheid & welzijn gisteren 09:00

Keizer Karelpark Tandartsen: het hele gezin met een stralende lach de deur uit

Amstelveen - Zeven jaar geleden opende Keizer Karelpark Tandartsen aan Lindepark, met één tandarts en één mondhygiëniste. Inmiddels is de tandartspraktijk niet meer weg te denken uit de regio en heeft de uitbreiding vorig jaar gezorgd voor zes behandelkamers, vijf tandartsen en vijf mondhygiënisten. Het team staat klaar om hun patiënten vol vertrouwen en deskundigheid te helpen aan een stralend gebit.