Eerste paal met de tekst 'Er kan er maar een de beste zijn' is geslagen

Eerste paal (met boodschap) voor nieuw clubhuis Sporting Martinus de grond in

Amstelveen - Op het terrein van Sporting Martinus is vanmorgen de eerste paal voor het volledig nieuwe clubhuis de grond in gegaan. De paal kreeg een ludieke boodschap mee: 'Er kan er maar één de beste zijn.'

Club-voorzitter Rick van Bruggen en wethouder Rob Ellermeijer sloegen de eerste paal in het bijzijn van diverse club-iconen en afgevaardigden van bij de bouw betrokken ondernemers. Bij de bouw en het ontwerp zijn opmerkelijk veel Amstelveense partijen betrokken, waaronder onder andere bouw- en aannemingsbedrijf De Heemraad, Kasteelheer Groep, Blackbox Architecten en Brommer BV.

Voorzitter Van Bruggen bedankte tijdens een speech alle betrokkenen en wethouder Rob Ellermeijer sprak van een historisch moment en een nieuwe mijlpaal voor de club die al meer dan honderd jaar bestaat. Het duo had de eer de eerste paal de grond in te werken. Die paal kreeg een aantal boodschappen mee: één daarvan werd op het allerlaatste moment toegevoegd: 'Er kan er maar één de beste zijn' is de boodschap die ze mogelijk in een verre toekomst nog eens terugvinden. 

Klik op de Play-Button om een korte video te bekijken

Op de eerste paal stond onder andere ook SMFC (de fanclub) vermeld en een datum. Anton Cuntz van bouwbedrijf De Heemraad, ook aanwezig, merkte op dat het daadwerkelijk de eerste paal was; meestal zijn er al heel wat palen geslagen en is de eerste paal een symbolische aangelegenheid.  'Dat is vrij uniek,' zei Cuntz, die trots is dat De Heemraad dit lokale project mag uitvoeren.

clubhuis_amstelveen_sporting_martinus.jpg
Rob Ellermeijer (wethouder), Anton Cuntz (De Heemraad) en Rick van Bruggen (clubvoorzitter).

Het clubhuis is volgens planning komende zomer gereed.

clubhuis_sporting_martinus2.jpg

 


Meer nieuws

Algemeen vandaag 11:49

Vaste politiekraam op vrijdagmarkt Amstelveen blijkt al snel schot in de roos

Amstelveen - Dat de politie vanaf vandaag wekelijks op de vrijdagmarkt in Stadshart Amstelveen staat met een zogenoemde 'verbindingskraam' wordt door het publiek zeer gewaardeerd.  Al na enkele uren is gebleken dat er grote behoefte is aan laagdrempelig contact met de politie.  

Winkels vandaag 10:29

Stadshart Amstelveen verwelkomt nieuwe winkels

Amstelveen - Winkelcentrum Stadshart Amstelveen blijft in beweging met de aankondiging van nieuwe winkelopeningen. De transformatie van Pandora naar een nieuw winkelconcept is voltooid en binnenkort openen ook nieuwe winkels van BioSwiss Alps, Norah en Leonidas in het Stadshart om de diversiteit van het winkelaanbod te versterken.

Algemeen gisteren 15:55

Kinderen t/m 12 jaar opgelet: maak met jouw Amstelveense natuurfoto kans op een Canon Zoemini 2-printer

Amstelveen – De fotowedstrijd Natuurlijk Amstelveen van Canon en Visit Amstelveen duurt nog tot en met komende zondag 21 april 2024. De wedstrijd kent ook een speciale kids-categorie (t/m 12 jaar). De  jonge fotograaf die de mooiste foto maakt wordt beloond met een een Canon Zoemini 2-printer in zakformaat, waarmee foto’s direct vanaf een smartphone geprint kunnen worden.  

Algemeen gisteren 14:38

Fietsendieven sloegen vorig jaar bijna 500 keer toe in Amstelveen

Amstelveen - Fietsendieven hebben vorig jaar flink huisgehouden in Amstelveen. In een jaar tijd werden bijna 500 aangiftes gedaan van fietsdiefstal. Het werkelijke aantal diefstallen ligt vermoedelijk hoger, omdat niet iedereen aangifte doet.