Twitter, @JeltjevanHouten

Eigen Haard noemt volledig leegtrekken volwassen groene tuin 'een misverstand'

Amstelveen - Woningcorporatie Eigen Haard is door het stof gegaan nadat afgelopen weekeinde op social media een foto rond ging van een volledig leeggetrokken - voorheen groene - tuin van een Amstelveense huurwoning. 

Update: nieuwe beplanting aangebracht

Eigen Haard noemt leegtrekken van de tuin (die volgens een tweet van een buurtbewoner in meer dan vier decennia was opgebouwd door de voormalige huurders en veel mooie planten bevatte) ‘een misverstand’.  De woning werd klaargemaakt voor nieuwe huurders.

Het leegtrekken van de tuin is extra pijnlijk, omdat de gemeente Amstelveen inwoners met campagnes probeert te overtuigen hun tuin te vergroenen. In dit geval geeft de grootste woningcorporatie in Amstelveen een slecht voorbeeld.

Betreuren

‘We wilden een aantal zaken uit de tuin verwijderen omdat die onveilig waren. Daarnaast moesten we het tuinpad opnieuw tegelen. Dat daarbij ook de rest van de tuin is leeg gehaald was niet nodig en dat betreuren we,’ stelt Eigen Haard in een nieuwsbericht op de website van de corporatie.

Eigen Haard noemt het twitterbericht met de foto van de leeggetrokken tuin - dat bijzonder veel aandacht genereerde - een stimulans om nog meer aandacht te besteden aan het behoud en ontwikkelen van zoveel mogelijk groen in de wijken waar de woningcorporatie actief is. ‘We kijken dan ook nog eens kritisch naar ons eigen beleid om te zien waar we het kunnen verbeteren.'

'Groen ontzettend belangrijk'

Hoewel het volgens diverse reacties op het bericht vaker zou gebeuren dat tuinen  worden leeggetrokken, claimt Eigen Haard een groene leefomgeving ontzettend belangrijk te vinden, omdat een groene omgeving bijdraagt het aan woongeluk. ‘Daarnaast willen we bijdragen aan biodiversiteit en aan het tegengaan van klimaatextremen. We willen zoveel mogelijk groen in de wijken. In de tuinen van onze bewoners en in de gemeenschappelijke tuinen. We stimuleren bewoners hun tuin of balkon te vergroenen.'

Eigen Haard heeft diverse criteria hoe een tuin eruit moet zien voordat een woning opnieuw wordt verhuurd. Zo mag de tuin niet volledig overwoekerd zijn en moeten ook dode planten en struiken eruit worden gehaald en mogen er geen onveilige situaties zijn.

Het Twitter-bericht dat viraal ging:

twitter_jeltje_van_houten_tuin.jpg


Meer nieuws

Algemeen gisteren 19:53

Weerstand tegen uitbreiding betaald parkeren in Amstelveen: petitie gestart

Amstelveen - Er leeft onder diverse inwoners weerstand tegen de uitbreiding van betaald parkeren in Amstelveen, zeker nu het er naar uitziet dat in de toekomst betaald parkeren in heel de gemeente zal worden doorgevoerd. Diverse wijkbewoners twijfelen aan de betrouwbaarheid van zogenoemde parkeerdrukmetingen en zien de urgentie van betaald parkeren niet in.

Zakelijk gisteren 18:59

Nieuw kleinschalig kinderdagverblijf in Amstelveen: ‘t Schooltje

Amstelveen – Kinderdagverblijf ’t Schooltje heeft de deuren geopend in Amstelveen. Deze kleinschalige en kwalitatief hoge opvang is gevestigd in een vrijstaand pand met tuin en biedt een verticale groep voor kinderen van 0 tot 4 jaar oud.

Verkeer & Vervoer gisteren 10:10

Nachtelijke afsluitingen geschrapt na superieur werkweekend: 'Alles zat mee'

Amstelveen - De werkzaamheden aan het A9-viaduct over de Beneluxbaan zijn afgelopen weekend dermate  voorspoedig verlopen dat het niet meer nodig is om ook de nachten tot en met 11 mei te gebruiken voor werkzaamheden. De wegen onder het viaduct zijn komende twee weken ook gewoon beschikbaar, in tegenstelling tot eerder gecommuniceerd. ‘Een kwestie van een goede planning en ook wat geluk,’ verklaart Tom Paton van aannnemer VeenIX over het succesvolle werkweekend waarin 60 uur non-stop werd doorgewerkt. 

Sport 23 apr. 2024 13:42

Buitenseizoen zwembad De Meerkamp van start, maar nog zonder wedstrijdbad

Amstelveen - Het buitenseizoen van zwembad De Meerkamp gaat komende zondag 28 april van start, maar nog zonder opening van het grote (buiten-)wedstrijdbad. Door een te hoge grondwaterstand is het niet mogelijk om het wedstrijdbad buiten al op te starten, dit zal op z’n vroegst na de meivakantie zijn.