'Eigen Haard wil bevredigend resultaat voor alle partijen'

Amstelveen – Woningcorporatie Eigen Haard hoopt in een vervolgoverleg met gemeente Amstelveen snel tot een voor alle partijen bevredigend akkoord te komen inzake te maken prestatieafspraken over 2019. Eigen Haard meldt dat het belangrijkste struikelblok de aanpak van de flat Watercirkel/Aquarius is.

Dat meldt de woningcorporatie in een schriftelijke reactie op het artikel ‘Amstelveen is klaar met Eigen Haard: zo gaan we niet met huurders om’ dat afgelopen dinsdag op AmstelveenZ.nl verscheen, naar aanleiding van een persbericht van de gemeente, waarin werd gemeld dat de gemeente en Eigen Haard in een conflict zijn verwikkeld. Amstelveen weigert tot op heden prestatie-afspraken te ondertekenen.

Renovatie Watercirkel/Aquarius

‘Woningcorporatie Eigen Haard en de gemeente Amstelveen hebben nog geen akkoord bereikt over de prestatieafspraken 2019. Over vrijwel alle zaken zijn de twee partijen en de Bewonersraad Amstelveen het eens behalve over de start van de renovatie Watercirkel/Aquarius’, meldt eigen Haard in de reactie.

Prestatie-afspraken

Eigen Haard legt daarbij ook uit wat prestatie-afspraken zijn:  ‘Bewoners, gemeente en woningcorporaties stellen samen prestatieafspraken op. De afspraken zijn na uitvoerig overleg tot stand gekomen en zijn een concrete invulling van het woonbeleid in een gemeente. Over vrijwel alle zaken waren we het eens met de Bewonersraad Amstelveen en de wethouder Wonen, Rob Ellermeijer. De flat Watercirkel/Aquarius bleek echter een struikelblok’, aldus Eigen Haard.

Struikelblok en aanpak

‘Belangrijkste struikelblok is de aanpak van de flat Watercirkel/Aquarius, zegt Bert Halm (bestuursvoorzitter van Eigen Haard) in het persbericht. ‘De wethouder streeft naar start uitvoering van de renovatie in het tweede kwartaal van 2020. Bij ons heeft dit project de hoogste prioriteit. Wat dat betreft zijn we het volledig met hem eens. We bespreken met de bewoners, verenigd in de klankbordgroep, hoe de renovatie zo snel mogelijk kan plaatsvinden. We kunnen echter niet beloven dat de werkzaamheden medio 2020 starten. We willen geen valse verwachtingen wekken bij bewoners en partners. Als de renovatie bijvoorbeeld in onbewoonde staat moet plaatsvinden dan moeten de huidige 150 huishouden tijdelijk of definitief elders worden gehuisvest. In een krappe Amstelveense woningmarkt waar elk jaar circa 500 sociale huurwoningen vrij komen, is dat een flinke uitdaging.’

Wettelijke bepalingen & termijnen

‘Voor een renovatie gelden daarnaast wettelijke bepalingen en termijnen waar bewoners en wij ons aan moeten houden’, vervolgt Bert. ‘Bij een renovatie bezoeken we bijvoorbeeld alle bewoners individueel om met hen de keuzemogelijkheden te bespreken. Dat neemt veel tijd in beslag omdat bewoners goed willen nadenken over hun keuze. We willen het renovatieproces zorgvuldig doorlopen. Uit ervaring weten we hoe lang dat duurt.’

Renoveren, verduurzamen en opknappen

‘Ondanks dat de prestatieafspraken nog niet definitief zijn, gaan we natuurlijk gewoon door met ons werk. We verduurzamen de komende jaren 1100 woningen, renoveren enkele complexen of bereiden dat voor, huisvesten zo’n 50 jongeren en zorgen ervoor dat woningen veilig zijn. Waar sprake is van onderhoudsklachten gaan we er direct op af en repareren het’, aldus Eigen Haard.


Meer nieuws

Algemeen vandaag 14:43

Amstelveen overweegt Stadsfonds op te richten

Amstelveen - Het college van B en W is voornemens om een zogenoemd Stadsfonds in Amstelveen op te richten; een stichting van en door lokale ondernemers en maatschappelijke organisaties die samen de stad commercieel, cultureel en sociaal aantrekkelijker maken, waarvan alle partijen in Amstelveen profiteren.

Algemeen vandaag 10:52

Weet jij een plek in jouw wijk die meer groen kan gebruiken?

Amstelveen - In het kader van de campagne ‘Groen moet je doen!’ vraagt gemeente Amstelveen inwoners om betegelde plekken in de openbare ruimte voor te dragen die meer groen kunnen gebruiken, bijvoorbeeld in hun eigen straat of wijk. Dat kan nog tot 1 mei 2024.

Sport vandaag 08:56

Karel Eykman school JD2 en JE1 winnaar schoolvoetbaltoernooi in Amstelveen

Amstelveen - Aan de lokale voorrondes van het KNVB schoolvoetbaltoernooi, die begonnen op woensdag 20 maart, hebben maar liefst 50 teams van 13 scholen in Amstelveen mee gedaan. Na vijf spannende weken van competitie hebben de beste acht teams van groep 5-6 en van groep 7-8 zich gekwalificeerd voor de finale op woensdag 24 april. De Karel Eykman school JD2 en JE1 kwamen als winnaar uit de bus.  

Algemeen gisteren 19:53

Weerstand tegen uitbreiding betaald parkeren in Amstelveen: petitie gestart

Amstelveen - Er leeft onder diverse inwoners weerstand tegen de uitbreiding van betaald parkeren in Amstelveen, zeker nu het er naar uitziet dat in de toekomst betaald parkeren in heel de gemeente zal worden doorgevoerd. Diverse wijkbewoners twijfelen aan de betrouwbaarheid van zogenoemde parkeerdrukmetingen en zien de urgentie van betaald parkeren niet in.