AmstelveenZ

Einde bankgebouw

Amstelveen - De gevolgen van de voorgenomen verbreding van Rijksweg A9 in Amstelveen worden steeds zichtbaarder in het straatbeeld van het Oude Dorp.

Het voormalige bankgebouw aan de Dorpsstraat 2, waar jarenlang de Rabobank was gevestigd (en later accountantskantoor Slof & Wildenburg)  is inmiddels nagenoeg met de grond gelijk gemaakt. 

Veel meer sloopwerkzaamheden zullen volgen: diverse panden aan de Middeldorpsstraat, Smedemanplein, Smedemanstraat moeten wijken voor de te vernieuwen en te verbreden snelweg.

Ook de pastorie van de Annakerk (die aan de kerk vastzit, de kerk zelf blijft staan) aan de Amsterdamseweg wordt gesloopt, evenals het kantoorgebouw aan de Burgemeester A. Colijnweg 2.

Rijksweg A9 door Amstelveen wordt de komende jaren verbreed en verdiept aangelegd: een mega-operatie die vermoedelijk zo'n 5 a 6 zes jaar in beslag gaat nemen. Eerder werden al duizenden bomen langs het traject gekapt.

a9-badhoevedorp-holendrecht_rijkswaterstaat.jpg

Bij het Oude Dorp komt een grote overkapping, zoals op bijgaande impressie van Rijskwaterstaat is te zien. 


Meer nieuws

Evenementen & Activiteiten vandaag 10:17

Cultuurcentrum Griffioen opent nieuw theaterseizoen

Amstelveen - Cultuurcentrum VU Griffioen is gestart met de kaartverkoop van het nieuwe theaterseizoen. In voorgaande jaren gebeurde dit altijd in april of mei. “Dit seizoen pakken we een hoop zaken net iets anders aan dan normaal”, aldus de Griffioen.

Verkeer & Vervoer gisteren 10:10

Waarom geen nieuwe spoorlijn parallel aan de A9?

Amstelveen – Met een nieuwe spoorlijn die parallel loopt aan Rijksweg A9 tussen Haarlem, Schiphol, Amstelveen, Ouderkerk, Abcoude en Amsterdam Zuidoost zou de bereikbaarheid van de regio aanzienlijk verbeteren.