Daniëlle Hacquebard (OCA, l) en Michel Becker (AVA, r)

Einde verhaal voor Amstelveense ouderenpartij OCA

Amstelveen - Het is klaar voor de lokale ouderenpartij Ouderencombinatie Amstelveen (OCA). De partij houdt na meer dan twintig jaar op te bestaan en zal niet deelnemen aan de gemeenteraadsverkiezingen. De partij geeft aan haar gedachtengoed per 1 maart 2022 onder te brengen bij de lokale partij Actief voor Amstelveen (AVA).

Dat meldt AVA in een persbericht. Volgens het huidige raadslid van OCA, Daniëlle Hacquebard, die als 2e op de lijst het stokje overnam van de vorig jaar overleden Percy de Robles, is tot haar spijt het raadslidmaatschap niet meer te combineren met haar drukke werkzaamheden als ondernemer. Samen met haar man Mareno Hacquebard (huidig voorzitter van OCA), bestiert zij een schoonmaak en beveiligingsbedrijf.

Geen andere uitweg

Ook Wim de Mol, medeoprichter en voormalig bestuurder van OCA, ziet geen andere uitweg dan te stoppen. Opvolging dient zich niet aan en om de belangen van de ouderen in Amstelveen veilig te stellen is ook hij blij dat de lokale partij AVA deze belangrijke taak op zich wil nemen door binnen de partij een AVA-PLUS-afdeling te vormen. AVA kent ook al een jongerenafdeling onder de noemer AVA-NEXT.

AVA-fractievoorzitter en lijsttrekker Michel Becker geeft aan dat AVA 'als lokale partij al veel aandacht heeft voor jongeren en ouderen binnen Amstelveen en deze met jongerenplatform AVA-NEXT en seniorenplatform AVA-PLUS ook inspraak en een stem geeft.'

Becker: 'Met de toegevoegde expertise van OCA, is AVA nog meer in staat meer draagvlak te creëren om de belangen van ouderen in Amstelveen te behartigen. Met het door OCA uitgesproken vertrouwen gaat onder andere AVA kandidaat raadslid Ruscha de Jong- de Roos als aanspreekpunt voor AVA-PLUS, hier mee aan de slag.'

Wethouder Ouderenbelang

De partijprogramma’s van AVA en OCA sluiten op ouderengebied naadloos op elkaar aan: 'Meer veiligheid, seniorencoach voor passende huisvesting, aandacht voor vereenzaming, gratis openbaar vervoer voor 65+ers, en ook de wens voor een wethouder Ouderenbelang.'

Om het wederzijds vertrouwen te onderstrepen zullen Daniëlle en Mareno Hacquebard en Wim de Mol als lijstduwers de AVA-kieslijst gaan sieren. Omdat het ouderenbelang haar nog steeds aan het hart gaat en zij hiervoor haar verantwoordelijkheid wil nemen, zal Daniëlle Hacquebard de verkiezingen toe treden tot het bestuur van AVA, waar zij de portefeuille Ouderenbelang zal behartigen en de fractie van AVA kritisch zal volgen.  

OCA

De OCA kende veel roerige periodes: er waren de afgelopen jaren talloze ruzies en controverses met name tussen bestuur en fractie.


Meer nieuws

112 vandaag 13:49

Grote politie-inzet in centrum Amstelveen: verdachte situatie in bus

Amstelveen - De politie heeft donderdagmiddag delen van het centrum van Amstelveen afgezet en is met veel eenheden ter plaatse gekomen in de omgeving van het busstation (Meander) vanwege een verdachte situatie in een bus. Er was een melding binnengekomen dat een passagier, die zich apart gedroeg, een verdacht pakketje bij zich zou hebben.

Algemeen gisteren 17:14

'Ja-sticker' voor reclamefolders doet straks intrede in Amstelveen

Amstelveen - Als de gemeenteraad in april akkoord gaat - en dat is de verwachting - dan krijgen inwoners van Amstelveen vanaf 1 juni 2024 alleen nog reclamefolders in de bus als ze daar bewust voor kiezen door een Ja-sticker op hun brievenbus te plakken. De Nee/Ja en Nee/Nee stickers blijven ook gewoon van kracht.  

Algemeen 26 mrt. 2024 17:51

Pontjes over rivier de Amstel bij Nes en Kalfjeslaan later in de vaart

Amstelveen - De twee pontjes van Groengebied Amstelland (Smient en Fuut), die in het vaarseizoen fietsers en voetgangers over de Amstel brengen, gaan later in de vaart dan gebruikelijk door werkzaamheden aan de bruggen bij Ouderkerk aan de Amstel en Uithoorn.