De entree van de Bells Club aan de Amsterdamseweg

Einde verhaal voor legendarische Bells Club Amstelveen

Amstelveen - De legendarische Bells Club in Amstelveen gaat definitief zijn deuren sluiten. De (nacht-)club die de afgelopen jaren bekendheid genoot bij veel jongeren was in de jaren 70 en 80 de place to be voor veel Amstelveners, maar vooral ook in trek bij bekende Nederlanders en beroemdheden.

Er is een bestemmingswijziging aangevraagd voor het pand om er betaalbare huurappartementen (studio’s) te realiseren.

De Bells Club genoot in vroeger jaren grote bekendheid door optredens van diverse legendes onder wie Frank Sinatra. Eind jaren 90 werd de concurrentie met wereldstad Amsterdam te groot en kwam het voortbestaan van de Bells Club in gevaar. Reden voor Amstelveense ondernemers om de club te kopen met het doel nieuwe horeca concepten te initiëren. 

Club Velvet, Club Mystere

De club kreeg diverse nieuwe huurders waaronder Velvet, Cherry of Blossom en Mystere. Huurders die ook de hevige concurrentie van Amsterdam bleven voelen en tevens te maken kregen met de populariteit van een nieuw fenomeen: festivals’

Vijf jaar geleden trachtten de eigenaren de vroegere Bells Club in ere te herstellen. Er werd veel geld geïnvesteerd in een nieuwe inrichting, een licht – en geluidinstallatie en een vernieuwde bar en een glazen rookruimte. De club kreeg nieuw elan en draaide in de weekenden goed. Vooral de jeugd uit Amstelveen en omliggende gemeenten leek een nieuwe ‘hot-spot’ gevonden te hebben.

Overlast in de buurt

Veel bezoekers hebben goede herinneringen, maar helaas was er ook veel ergernis voor de buurt. Vaak was er tot in de late uurtjes (geluids-) overlast en rumoer en werd er geparkeerd op de stoep. Ook in de afgelopen vijf jaar bleef de nachtelijke overlast in de buurt; (jeugdige) bezoekers die na sluitingstijd buiten bleven hangen en met lawaaierige scooters de rustige buurt uit hun slaap hield.

Kleinschalig woonplan

Derhalve heeft de gemeente – in goed overleg met de eigenaren van het gebouw - gemeend een bestemmingsplan wijziging te moeten gaan doorvoeren, omdat een drukke uitgaansgelegenheid met zoveel (directe) omwonenden niet meer in de huidige tijd past. Afgelopen week is de bestemmingswijziging aangevraagd met als doel het realiseren van betaalbare huur-appartementen (type studio).

‘Een fraai kleinschalig plan, passend in de wijk, ligt op tafel. Het gaat helaas het einde betekenen voor de legendarische Bells Club, maar meteen ook een mooi begin voor starters, young professionals of alleenstaanden die zo naarstig op zoek zijn naar een fraaie woonplek in Amstelveen’, melden de eigenaren. Geïnteresseerden voor de studio-woningen kunnen zich alvast (uitsluitend) per e-mail melden via nieuwbouwBells@gmail.com


Meer nieuws

Algemeen gisteren 18:31

Sunday Floating Foodbar wordt unieke horecalocatie aan De Poel

Amstelveen - ‘Sunday Floating Foodbar’ zal de naam worden van het nieuwe horecaconcept op de locatie van het voormalige Poels’ Up aan de Noordelijke Poeloever in Amstelveen. Ondernemers Erwin van der Laan en Daan Kroone hopen eind juli de eerste gasten te kunnen ontvangen.

112 gisteren 10:26

Aanrijding tussen scooter en bestelbusje

Amstelveen - Op de kruising van de Oranjebaan met de Camera Obscuralaan is donderdagavond een scooter in aanrijding gekomen met een bestelbusje van een pakketbezorgdienst.