De entree van de Bells Club aan de Amsterdamseweg

Einde verhaal voor legendarische Bells Club Amstelveen

Amstelveen - De legendarische Bells Club in Amstelveen gaat definitief zijn deuren sluiten. De (nacht-)club die de afgelopen jaren bekendheid genoot bij veel jongeren was in de jaren 70 en 80 de place to be voor veel Amstelveners, maar vooral ook in trek bij bekende Nederlanders en beroemdheden.

Er is een bestemmingswijziging aangevraagd voor het pand om er betaalbare huurappartementen (studio’s) te realiseren.

De Bells Club genoot in vroeger jaren grote bekendheid door optredens van diverse legendes onder wie Frank Sinatra. Eind jaren 90 werd de concurrentie met wereldstad Amsterdam te groot en kwam het voortbestaan van de Bells Club in gevaar. Reden voor Amstelveense ondernemers om de club te kopen met het doel nieuwe horeca concepten te initiëren. 

Club Velvet, Club Mystere

De club kreeg diverse nieuwe huurders waaronder Velvet, Cherry of Blossom en Mystere. Huurders die ook de hevige concurrentie van Amsterdam bleven voelen en tevens te maken kregen met de populariteit van een nieuw fenomeen: festivals’

Vijf jaar geleden trachtten de eigenaren de vroegere Bells Club in ere te herstellen. Er werd veel geld geïnvesteerd in een nieuwe inrichting, een licht – en geluidinstallatie en een vernieuwde bar en een glazen rookruimte. De club kreeg nieuw elan en draaide in de weekenden goed. Vooral de jeugd uit Amstelveen en omliggende gemeenten leek een nieuwe ‘hot-spot’ gevonden te hebben.

Overlast in de buurt

Veel bezoekers hebben goede herinneringen, maar helaas was er ook veel ergernis voor de buurt. Vaak was er tot in de late uurtjes (geluids-) overlast en rumoer en werd er geparkeerd op de stoep. Ook in de afgelopen vijf jaar bleef de nachtelijke overlast in de buurt; (jeugdige) bezoekers die na sluitingstijd buiten bleven hangen en met lawaaierige scooters de rustige buurt uit hun slaap hield.

Kleinschalig woonplan

Derhalve heeft de gemeente – in goed overleg met de eigenaren van het gebouw - gemeend een bestemmingsplan wijziging te moeten gaan doorvoeren, omdat een drukke uitgaansgelegenheid met zoveel (directe) omwonenden niet meer in de huidige tijd past. Afgelopen week is de bestemmingswijziging aangevraagd met als doel het realiseren van betaalbare huur-appartementen (type studio).

‘Een fraai kleinschalig plan, passend in de wijk, ligt op tafel. Het gaat helaas het einde betekenen voor de legendarische Bells Club, maar meteen ook een mooi begin voor starters, young professionals of alleenstaanden die zo naarstig op zoek zijn naar een fraaie woonplek in Amstelveen’, melden de eigenaren. Geïnteresseerden voor de studio-woningen kunnen zich alvast (uitsluitend) per e-mail melden via nieuwbouwBells@gmail.com


Meer nieuws

Algemeen vandaag 15:55

Kinderen t/m 12 jaar opgelet: maak met jouw Amstelveense natuurfoto kans op een Canon Zoemini 2-printer

Amstelveen – De fotowedstrijd Natuurlijk Amstelveen van Canon en Visit Amstelveen duurt nog tot en met komende zondag 21 april 2024. De wedstrijd kent ook een speciale kids-categorie (t/m 12 jaar). De  jonge fotograaf die de mooiste foto maakt wordt beloond met een een Canon Zoemini 2-printer in zakformaat, waarmee foto’s direct vanaf een smartphone geprint kunnen worden.  

Algemeen vandaag 14:38

Fietsendieven sloegen vorig jaar bijna 500 keer toe in Amstelveen

Amstelveen - Fietsendieven hebben vorig jaar flink huisgehouden in Amstelveen. In een jaar tijd werden bijna 500 aangiftes gedaan van fietsdiefstal. Het werkelijke aantal diefstallen ligt vermoedelijk hoger, omdat niet iedereen aangifte doet. 

Algemeen gisteren 15:34

Meer dan helft dodelijke verkeersslachtoffers in Noord-Holland (87) reed op de fiets

Amstelveen - In de provincie Noord-Holland waren in 2023 87 dodelijke verkeersslachtoffers te betreuren. Meer dan de helft van de verkeersslachtoffers in de provincie reed op de fiets. De provincie wil het aantal slachtoffers terugdringen door zich op basis van data te richten op locaties en doelgroepen waar het risico op een ongeval met letsel het grootst is.

Algemeen gisteren 10:39

Politie met Mobiel Media Lab & Veiligheidskraam naar Stadsplein Amstelveen

Amstelveen – Politie en gemeente geven op vrijdag 19 april en zaterdag 20 april 2024 op het Stadsplein voorlichting over veiligheid. Vrijdag kunnen inwoners terecht bij een informatiekraam op de weekmarkt en zaterdag komt het Mobiel Media Lab van de politie naar het Stadsplein.