Coach Karel Muns met Monique Lageweg

EK Hockey 40+: Goud met Amstelveens tintje

AMSTELVEEN - Op het EK Hockey Masters in Tilburg heeft het Nederlandse damesteam 40+ goud verovert. Een gouden medaille met een Amstelveens tintje: de Amstelveense coach Karel Muns leidde zijn ploeg met daarin diverse Pinoké-speelsters naar de eerste plaats. 

Het gouden team, met in de selectie diverse speelsters van Pinoké (Baukje Heemskerk, Esther Zillig en Monique Lageweg) en AMVJ (Sacha Bal) versloeg Duitsland vandaag in de finale met 4-0. In de halve finale werd Ierland al met 4-1 verslagen.

45+
Ook het 45+ team veroverde goud. Ook daarin een belangrijk aandeel voor Pinoké, met Ilja Jansen, Carlijn Voermans en Marjolein de Broekert. Ook bij de herenteams zorgen veel spelers van Pinoké voor succes.

EK Masters
Op het EK Masters strijden ruim 60 internationale teams (in leeftijd 35 t/m 59 jaar) om het eremetaal. Nederland grossiert op het EK masters traditiegtrouw in medailles.

 


Meer nieuws

Verkeer & Vervoer vandaag 15:01

A9 bij Amstelveen komend weekend in beide richtingen afgesloten, maar Schipholbrug-hijsklus uitgesteld

Amstelveen - De A9 bij Amstelveen is komend weekend (van vrijdag 31 mei 20.00 uur tot maandag 3 juni 05.00 uur) in beide richtingen afgesloten. In het weekend zou eigenlijk het noordelijke brugdek van de Schipholbrug worden ingehesen, maar die klus is uitgesteld door verwachte windstoten. De weekendafsluiting blijft echter in stand, omdat er nog meer werkzaamheden worden uitgevoerd.

Evenementen & Activiteiten vandaag 10:41

Maak kennis met T.A.T. Nature: kom naar de open dag op zondag 2 juni

Amstelveen / Ouderkerk - Aan de Rondehoep West in Ouderkerk aan de Amstel vind je het Mind Emptiness Center. Hier kun je terecht voor het revolutionaire programma The Alignment Technique in de natuur (T.A.T. Nature), dat jou weer helemaal terug in contact brengt met de natuur om zo innerlijke rust te ervaren.  Maris en Rik geven jou handvatten (Moves) om snel en op een unieke wijze weer tot jezelf te komen. Kom naar de gratis kennismaking op zondag 2 juni.

Algemeen gisteren 09:47

Patisserie Prenger ernstig gedupeerd door diefstal van koelbus

Amstelveen – Patisserie Prenger is ernstig gedupeerd doordat autodieven er vannacht vandoor zijn gegaan met de grote (koel-)bestelbus van het bedrijf. Eigenaar Steve Bouman is er ziek van: ‘De bus is de drijvende factor van onze onderneming. We hebben de bus hard nodig om onze bestellingen uit te kunnen rijden.'