Gemeente Amstelveen

Ellermeijer opent Week van Verkeer in Nes aan de Amstel

Amstelveen – De Amstelveense wethouder Rob Ellermeijer heeft vandaag de aftrap van de Week van het Verkeer gegeven. In deze week leren kinderen op speelse manier over verkeersregels. De kick-off vond plaats op basisschool De Zwaluw in Nes aan de Amstel.

“Velen van jullie kunnen natuurlijk al goed fietsen, maar de verkeersregels kunnen soms best lastig zijn”, zei Ellermeijer vandaag volgens een persbericht van de gemeente tegen de leerlingen van De Zwaluw. “Toch is het enorm belangrijk dat jullie de regels goed leren, zodat jullie veilig op school kunnen komen. Daarom gaan jullie de hele week aan de slag met puzzels, speciale verkeerslessen en VR-brillen om zo op een leuke manier kennis te maken met de regels. Ik wens jullie veel plezier deze week.”

Veiligheid

Activiteiten zoals de Week van het Verkeer maken het mogelijk dat kinderen zelfstandig fietsend en lopend van en naar school kunnen komen. “Het is goed dat deze thematiek wordt onderwezen op scholen in Amstelveen. Veiligheid in het verkeer staat voorop en is ook een belangrijk aandachtspunt van het College van burgemeester en wethouders. Daarom werken we bijvoorbeeld met prioriteit aan eenduidige verkeerssituaties rond scholen.”

De Week van het Verkeer is een activiteitenweek én stedelijke campagne die bedoeld is om kinderen, ouders en scholen extra verkeersbewust te maken. De week wordt georganiseerd door de Vervoerregio Amsterdam. Naast De Zwaluw, doen in Amstelveen de Piet Hein School en de School of Understanding mee.


Meer nieuws

Amstelveen van voorheen gisteren 19:37

Amstelveen van voorheen (196)

Amstelveen - AmstelveenZ.nl duikt op zondagen in het verleden van Amstelveen en toont daarbij foto’s van vroeger. In aflevering 196 een foto van een klassieke Van Poelgeest-touringbus zoals deze vroeger onder andere tussen Amstelveen en Amsterdam reed.

Kunst & Cultuur gisteren 12:05

Corona-crisis in Amstelveen: Rondje Cultuur

Amstelveen - De kunst & cultuursector wordt ook in Amstelveen keihard geraakt door de coronacrisis. In een Rondje Cultuur met verantwoordelijk wethouder Herbert Raat (Kunst & Cultuur, VVD) wordt inzicht gegeven in de effecten van de coronamaatregelen op diverse instellingen en individuele kunstenaars. 

Columns 23 mei 2020 19:30

Column Geertje Visser: #BLIJFBINNEN

Amstelveen - Geertje Visser schrijft maandelijks columns voor AmstelveenZ Magazine. Ze heeft een man en drie zonen, woont en werkt in Amstelveen. In de mei-editie een stukje over thuiswerken in combinatie met thuisonderwijs.