Ellermeijer opent Week van Verkeer in Nes aan de Amstel

Ellermeijer opent Week van Verkeer in Nes aan de Amstel Foto: Gemeente Amstelveen

Amstelveen – De Amstelveense wethouder Rob Ellermeijer heeft vandaag de aftrap van de Week van het Verkeer gegeven. In deze week leren kinderen op speelse manier over verkeersregels. De kick-off vond plaats op basisschool De Zwaluw in Nes aan de Amstel.

“Velen van jullie kunnen natuurlijk al goed fietsen, maar de verkeersregels kunnen soms best lastig zijn”, zei Ellermeijer vandaag volgens een persbericht van de gemeente tegen de leerlingen van De Zwaluw. “Toch is het enorm belangrijk dat jullie de regels goed leren, zodat jullie veilig op school kunnen komen. Daarom gaan jullie de hele week aan de slag met puzzels, speciale verkeerslessen en VR-brillen om zo op een leuke manier kennis te maken met de regels. Ik wens jullie veel plezier deze week.”

Veiligheid

Activiteiten zoals de Week van het Verkeer maken het mogelijk dat kinderen zelfstandig fietsend en lopend van en naar school kunnen komen. “Het is goed dat deze thematiek wordt onderwezen op scholen in Amstelveen. Veiligheid in het verkeer staat voorop en is ook een belangrijk aandachtspunt van het College van burgemeester en wethouders. Daarom werken we bijvoorbeeld met prioriteit aan eenduidige verkeerssituaties rond scholen.”

De Week van het Verkeer is een activiteitenweek én stedelijke campagne die bedoeld is om kinderen, ouders en scholen extra verkeersbewust te maken. De week wordt georganiseerd door de Vervoerregio Amsterdam. Naast De Zwaluw, doen in Amstelveen de Piet Hein School en de School of Understanding mee.


Reacties