Energiebesparen: Amstelveen zet vol in op Klimaatweek

Amstelveen - Gemeente Amstelveen doet ook dit jaar doet mee aan de Nationale Klimaatweek, die loopt van 27 oktober tot en met 5 november 2021. Tijdens deze Klimaatweek attendeert gemeente Amstelveen inwoners extra op diverse duurzame  acties en helpt het inwoners op weg om energie te besparen.

Amstelveen haakt ook aan op het landelijke programma rond de Nationale Klimaatweek.

Energiebesparen is hot

Wethouder Duurzaamheid Floor Gordon: 'Steeds meer inwoners zijn op zoek naar informatie over energiebesparing en het verbeteren van hun wooncomfort. De Nationale Klimaatweek Amstelveen sluit naadloos aan op deze behoefte.'

Gordon: 'Vanuit de gemeente organiseren wij collectieve inkoopacties voor zonnepanelen en woningisolaties. Energieloket Amstelveen verzorgt verdiepende webinars. Gratis energiecoaches adviseren huurders en woningeigenaren over kleine energiebesparende maatregelen en subsidies. Woningeigenaren met een duurzaam huis inspireren buurtgenoten tijdens de Duurzame Huizen route met hun persoonlijke ervaring. Het Servicepunt Energieadvies staat klaar voor de vragen van VvE's en bewonersgroepen. Kortom, Amstelveen maakt het, zegt Gordon.

Nationale Klimaatweek Amstelveen (27 oktober tot en met 5 november 2021)

Het volledige programma is te vinden op www.amstelveen.nl/duurzaamheid/nieuws/programma-nationale-klimaatweek-amstelveen


Meer nieuws

Politiek gisteren 10:49

Politiek Plein Amstelveen: op naar de gemeenteraadsverkiezingen (1)

Amstelveen – In aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen in maart 2022 worden lokale media in toenemende mate bestookt met politieke persberichten.  Om een beetje overzicht te creëren verzamelt AmstelveenZ in de rubriek Politiek Plein Amstelveen vanaf december 2021 wekelijks de diverse (pers-)berichten die de partijen in Amstelveen hebben uitgegeven in één verzamelbericht.

Onderwijs & Educatie gisteren 09:00

Noor & Amaya in de Kinderrijk Kinderraad

Amstelveen - Op 20 november is de jaarlijkse Internationale Dag van de Rechten van het Kind. KinderRijk vindt het belangrijk om kinderen de ruimte te geven hun stem te laten horen. De organisatie wil weten wat er in de kinderen omgaat en luistert naar wat hen bezighoudt. Om die reden is vorig jaar de KinderRijk KinderRaad opgericht. Het woord is aan leden Noor en Amaya.