Enorme afvalberg van Amstelveense Poel gehaald

Amstelveen - Wethouder Floor Gordon (D66) is vol onbegrip over het vele afval dat de afgelopen dagen is achtergelaten rond de populaire schaatslocatie aan De Poel. 'Ga je schamen voor je asociale gedrag als jij je zooi hebt achtergelaten of als je toekeek. Diep triest,' aldus de wethouder.

De gemeente haalde gisteren en vanmorgen onwaarschijnlijke hoeveelheden afval van het ijs en rond de oevers van De Poel, tot aan lege kratten bier aan toe.

UPDATE: KLUS NOG NIET GEKLAARD

Op maandagochtend begeven medewerkers van de gemeentelijke reinigingsdienst zich met een minibootje op het vervuilde ijs om nog meer rotzooi op te ruimen. [Tekst gaat verder na foto's]

afval_poel_ijs.jpg

ijs_opruimen.jpg
De Poel lig bezaaid met blikken, flessen en ander afval.

Zondagochtend troffen schaatsers ook al een flinke rotzooi aan op het ijs.

Wethouder Gordon begrijpt niets van dat gedrag en heeft op Twitter een boodschap voor de mensen die alles lieten slingeren: 'Ga je schamen'


Meer nieuws

Sport vandaag 13:42

Buitenseizoen zwembad De Meerkamp van start, maar nog zonder wedstrijdbad

Amstelveen - Het buitenseizoen van zwembad De Meerkamp gaat komende zondag 28 april van start, maar nog zonder opening van het grote (buiten-)wedstrijdbad. Door een te hoge grondwaterstand is het niet mogelijk om het wedstrijdbad buiten al op te starten, dit zal op z’n vroegst na de meivakantie zijn.

112 vandaag 11:44

Reanimatie in lijnbus; Legmeerdijk tijdelijk afgesloten

Aalsmeer - Hulpdiensten zijn vanmorgen opgeroepen vanwege een medische noodsituatie in een R-netbus (357) van Connexxion. De bus is stilgezet op de Legmeerdijk in Aalsmeer en de weg is afgesloten om ruimte te bieden aan hulpdiensten, die een reanimatie moesten uitvoeren.

Evenementen & Activiteiten gisteren 10:56

Amstelveen Culinair: Ticketverkoop gestart met positieve reacties

Amstelveen - Het culinaire evenement, "Amstelveen Culinair", dat dit jaar op zaterdag  6 juli plaatsvindt, met een speciale editie voor bedrijven op 5 juli, heeft een goede start gemaakt met de ticketverkoop sinds 6 april. Het evenement trekt al veel aandacht en de tickets werden al volop geboekt.