De wethouders Herbert Raat, Marijn van Ballegooijen en Floor Gordon (vlnr) praten bij de Urbanuskerk met bewoners. {Gemeente Amstelveen}

Enorme drukte bij Urbanuskerk na brand

Amstelveen - Na de brand bij de Urbanuskerk is het vandaag heel erg druk met belangstellenden aan de Noorddammerlaan. Ook verschillende wethouders zijn aanwezig om de bewoners een hart onder de riem te steken.

Gisteren is er een grote brand uitgebroken in de Sint Urbanuskerk in Bovenkerk Amstelveen. De brandweer kwam met tal van eenheden ter plaatse om de brand te bestrijden. Pas tegen half twaalf gisteravond kon het sein 'brand meester' worden gegeven.

Veiligheid

Talloze mensen komen vandaag een kijkje nemen bij de kerk. Ook de wethouders Herbert Raat, Floor Gordon en Marijn van Ballegooijen zijn aanwezig. Zij praten met bewoners en proberen de mensen gerust te stellen.

In verband met de enorme drukte heeft de gemeente de Noorddammerlaan afgesloten voor gemotoriseerd verkeer. De bus rijdt wel gewoon volgens schema. “We roepen mensen ook op om de auto thuis te laten als ze hier naar toe willen komen”, zegt Raat. “Dat is in verband met de veiligheid. Er spelen zondag veel kinderen op straat.“


Meer nieuws

Algemeen vandaag 09:47

14-jarige Amstelvener aangehouden om bankhelpdeskfraude

Amstelveen - Een 14-jarige Amstelvener is begin april aangehouden vanwege bankhelpdeskfraude. De puber werd gepakt toen hij in Hengelo bij de woning van een 79-jarig slachtoffer, zogenaamd namens de bank diens pinpas en telefoon kwam ophalen.

Algemeen gisteren 09:16

Documentaire Gerlach 30 mei op televisie

Amstelveen - De documentaire Gerlach, over de laatste akkerbouwer in Amstelveen, is een grote hit. Na een succesvolle bioscooprelease met maar liefst landelijk 25.000 bezoekers, wordt de prijswinnende docu op 30 mei uitgezonden op tv op NPO2 door KRO-NCRV. 

Gezondheid & welzijn gisteren 09:00

Keizer Karelpark Tandartsen: het hele gezin met een stralende lach de deur uit

Amstelveen - Zeven jaar geleden opende Keizer Karelpark Tandartsen aan Lindepark, met één tandarts en één mondhygiëniste. Inmiddels is de tandartspraktijk niet meer weg te denken uit de regio en heeft de uitbreiding vorig jaar gezorgd voor zes behandelkamers, vijf tandartsen en vijf mondhygiënisten. Het team staat klaar om hun patiënten vol vertrouwen en deskundigheid te helpen aan een stralend gebit.