Gemeente Amstelveen

Enorme run op zonnepanelen-actie Amstelveen: inschrijvingen gestopt

Amstelveen - Gemeente Amstelveen kan dit jaar Amstelveners niet meer laten profiteren van de collectieve inkoopactie voor zonnepanelen. Het maximum aantal inschrijvingen is bereikt.

Vanwege de drukte bij installateurs konden zich na een gemeentelijke informatie-avond vorige week nog maximaal 500 inwoners inschrijven voor de voordeelactie. Dat aantal inschrijvingen werd in recordtijd bereikt en de inschrijvingen zijn daardoor noodgedwongen stopgezet.

Interesselijst

'We realiseren ons dat we niet iedereen hebben kunnen helpen,' meldt wethouder Duurzaamheid Floor Gordon. 'Op dit moment kunnen inwoners zich alleen nog aanmelden op de interesselijst. Zij ontvangen een mail zodra er een nieuwe actie plaatsvindt. 'We blijven naast de zonnepanelen ook andere acties organiseren.'

Vraag enorm

De vraag naar zonnepanelen is nog nooit zo groot geweest. De panelen verlagen de energierekening, verminderen de CO₂ uitstoot en wekken stroom op voor de eigen woning. En de investering wordt door de hoge energiekosten nog sneller terugverdiend.

Energie besparen Amstelveen

Naast de zonnepanelenactie zijn er meer mogelijkheden om energie te besparen. Informatie daarover is te vinden op www.regionaalenergieloket.nl/amstelveen.


Meer nieuws

Algemeen vandaag 09:26

Stemmen op nieuw kunstwerk in wijkpark Middenhoven

Amstelveen - In Wijkpark Middenhoven komt een nieuw kunstvriendelijk kunstwerk. De Adviescommissie Beeldende Kunst (ABK) heeft kunstenaar Cindy Bakker geselecteerd voor dit kunstwerk. Zij maakte twee schetsontwerpen. Amstelveners kunnen via denkmee.amstelveen.nl stemmen op een van de twee werken.

Algemeen gisteren 15:53

Amstelveners laten subsidie voor groene gevel en verticale tuin links liggen

Amstelveen - Ondanks dat er een ruime subsidieregeling beschikbaar is, heeft de gemeente Amstelveen dit jaar exact nul subsidie-aanvragen van inwoners gehad voor het aanleggen van een zogenoemde ‘groene gevel’ of ‘verticale tuin’. Wel is er vraag naar subsidie voor groene (sedum) daken en geveltuintjes, maar ook die blijven achter.

Algemeen gisteren 13:52

'Streep door nieuw horecapaviljoen in recreatiegebied Poeloever Amstelveen'

Amstelveen - Amstelveen lijkt een ferme streep te hebben gezet door de ontwikkeling van een nieuw horeca-paviljoen aan De Poel. Over een nieuw paviljoen wordt al jaren gesproken, maar wethouder Herbert Raat geeft in een blog aan er inmiddels geen energie meer in te steken.

Amstelveen van voorheen 2 okt. 2022 20:53

Amstelveen van voorheen (319)

Amstelveen - AmstelveenZ.nl duikt op zondagen in het verleden van Amstelveen en toont daarbij foto’s van vroeger. In aflevering 319 een oude en bijzondere kopergravure getiteld ‘t Dorp Amstelveen.