Gemeente Amstelveen

Enquête over buslijnen bij komst Uithoornlijn: '347, 348 en 358 verdwijnen'

Regio - Inwoners van Amstelveen, Uithoorn en Aalsmeer hebben nog enkele dagen de tijd om een enquête in te vullen over de toekomst van busverbindingen in de regio. Door de komst van de tram (Uithoornlijn) ligt het in de bedoeling dat er straks nog één buslijn overblijft (vanuit Aalsmeer richting Amstelveen en Amsterdam Centrum), samen met de nieuwe Amsteltramlijn (vanuit Uithoorn richting Amstelveen en station Amsterdam Zuid).

In de enquête (klik hier om in te vullen) wordt gesteld dat bij de komst van de Uithoornlijn in het nieuwe busnetwerk de volgende lijnen verdwijnen:

  • 347 (Amsterdam busstation Elandsgracht via Amstelveen naar Uithoorn)
  • 348 (Station Amsterdam Zuid via Amstelveen naar Uithoorn)
  • 358 (Station Amsterdam Zuid via Amstelveen en Aalsmeer naar Kudelstaart)

Lijn 357

Lijn 357 Amsterdam Elandsgracht – Amstelveen – Aalsmeer – Kudelstaart blijft, zo wordt in de enquete gemeld, wel bestaan en gaat vaker rijden. Tussen Amstelveen station Poortwachter en station Zuid komt een nieuwe R-net buslijn die altijd aansluit op de tram van en naar Uithoorn. In Uithoorn gaat lijn 174 via Zijdelwaard rijden in plaats van via Legmeer en deze rijdt tweemaal per uur door naar Ziekenhuis Amstelland en het centrum van Amstelveen.

Momenteel rijden vanuit Aalsmeer en Uithoorn twee buslijnen richting Amstelveen die samen een hoogwaardige verbinding vormen. In de nieuwe situatie wordt deze hoogwaardige verbinding dus verzorgd door één buslijn vanuit Aalsmeer richting Amstelveen en Amsterdam Centrum, en 1 tramlijn (Amsteltram) vanuit Uithoorn richting Amstelveen en station Amsterdam Zuid. 

Invullen enquete

De enquête – die in totaal voor een periode van 2 weken is opengesteld - kan nog tot en met 20 juli 2023 worden ingevuld (klik hier).


Meer nieuws

Wonen vandaag 14:35

Deur weer op kier voor woningbouw Kronenburg; Amstelveen om tafel met minister

Amstelveen - De minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties (Hugo de Jonge) heeft gemeente Amstelveen uitgenodigd om opnieuw om tafel te gaan om alsnog mogelijkheden voor de bouw van woningen in de wijk Kronenburg te bespreken. Amstelveen heeft de uitnodiging geaccepteerd. Beide partijen hopen dat de impasse die rond de grotendeels leegstaande en verouderde kantorenwijk - gelegen onder de aanvliegroute van Schiphol - is ontstaan kan worden doorbroken, maar de partijen liggen nog wel behoorlijk ver uiteen.

112 gisteren 19:44

Steekpartij aan Orion in Middenhoven

Amstelveen - Aan Orion in de wijk In Middenhoven in Amstelveen Zuid heeft maandagavond omstreek half 8 een steekpartij plaatsgevonden.  

Wonen gisteren 14:38

Scholen en zorginstellingen Amstelveen zien geen ruimte voor dienstwoningen op eigen terrein

Amstelveen - Zowel scholen als zorginstellingen in Amstelveen zien - door gebrek aan ruimte en financiële middelen - geen mogelijkheden om dienstwoningen voor personeel te realiseren op eigen terrein. De gemeenteraad had het College van B en W gevraagd die mogelijkheid te onderzoeken, omdat personeel moeilijk betaalbare huisvesting kan vinden en daardoor meer dan eens uit de gemeente vertrekt om elders dichtbij huis te kunnen werken.

Sport gisteren 13:46

Najaarseditie 11 Parkentocht van start

Amstelveen - AmstelveenSport organiseert ook dit najaar de 11 Parkentocht. Van 3 oktober tot en met 7 november kun je elke dinsdag- en vrijdagochtend om 10.00 uur starten met wandelingen vanaf 11 verschillende plekken in Amstelveen. Samen met andere wandelaars en professionele begeleiding kun je op een laagdrempelige en gezellige manier aan je vitaliteit werken.