Gemeente Amstelveen

Enquête over buslijnen bij komst Uithoornlijn: '347, 348 en 358 verdwijnen'

Regio - Inwoners van Amstelveen, Uithoorn en Aalsmeer hebben nog enkele dagen de tijd om een enquête in te vullen over de toekomst van busverbindingen in de regio. Door de komst van de tram (Uithoornlijn) ligt het in de bedoeling dat er straks nog één buslijn overblijft (vanuit Aalsmeer richting Amstelveen en Amsterdam Centrum), samen met de nieuwe Amsteltramlijn (vanuit Uithoorn richting Amstelveen en station Amsterdam Zuid).

In de enquête (klik hier om in te vullen) wordt gesteld dat bij de komst van de Uithoornlijn in het nieuwe busnetwerk de volgende lijnen verdwijnen:

  • 347 (Amsterdam busstation Elandsgracht via Amstelveen naar Uithoorn)
  • 348 (Station Amsterdam Zuid via Amstelveen naar Uithoorn)
  • 358 (Station Amsterdam Zuid via Amstelveen en Aalsmeer naar Kudelstaart)

Lijn 357

Lijn 357 Amsterdam Elandsgracht – Amstelveen – Aalsmeer – Kudelstaart blijft, zo wordt in de enquete gemeld, wel bestaan en gaat vaker rijden. Tussen Amstelveen station Poortwachter en station Zuid komt een nieuwe R-net buslijn die altijd aansluit op de tram van en naar Uithoorn. In Uithoorn gaat lijn 174 via Zijdelwaard rijden in plaats van via Legmeer en deze rijdt tweemaal per uur door naar Ziekenhuis Amstelland en het centrum van Amstelveen.

Momenteel rijden vanuit Aalsmeer en Uithoorn twee buslijnen richting Amstelveen die samen een hoogwaardige verbinding vormen. In de nieuwe situatie wordt deze hoogwaardige verbinding dus verzorgd door één buslijn vanuit Aalsmeer richting Amstelveen en Amsterdam Centrum, en 1 tramlijn (Amsteltram) vanuit Uithoorn richting Amstelveen en station Amsterdam Zuid. 

Invullen enquete

De enquête – die in totaal voor een periode van 2 weken is opengesteld - kan nog tot en met 20 juli 2023 worden ingevuld (klik hier).


Meer nieuws

112 gisteren 20:36

Politie treft gestolen scooter aan in winkelwagentje

Amstelveen - Vanmiddag omstreeks 17.00 uur is op de Melkweg in Amstelveen een gestolen scooter aangetroffen. Een man zou met een Albert Heijn-karretje met daarin de scooter gelopen hebben en is er vandoor gegaan toen een omstander de politie belde. 

Algemeen gisteren 08:00

In één oogopslag alle preventieve jeugdhulp

Amstelveen - Woensdagavond 19 juni overhandigden wethouders Jeugd Frank Berkhout (Amstelveen) en Bart Kabout (Aalsmeer) een folder met al het aanbod van preventieve jeugdhulp aan de Huisartsen Coöperatie Amstelland. Ouders, jongeren, huisartsen, scholen en hulpverleners zien in het overzicht welke laagdrempelige en vaak gratis hulp er in de gemeenten beschikbaar is.

Algemeen gisteren 07:27

D66 wil bijsturing op groenambities Amstelveen

Amstelveen - Ruimte is schaars in Amstelveen en er moeten vaak keuzes worden gemaakt tussen zaken zoals woningen, wegen en groen. D66 wil dat groen niet een restpost wordt omdat het ondergeschikt is aan andere ruimtelijke prioriteiten.

Sport 21 jun. 2024 15:56

Spectaculair topbeachvolleybal in Stadshart: Amstelveense Benthe strijdt mee om titel Queen of the Court

Amstelveen - Het Stadsplein in Stadshart Amstelveen is deze weken omgetoverd tot zandparadijs en dit weekend staat het spectaculaire eredivisie beachvolleybaltoernooi Betcity Queen & King of The Court op het programma. De Amstelveense Benthe Essink is samen met haar partner Lieke Gijsen een van de deelnemers aan dit sterk aan populariteit winnende eredivisie-toernooi en hoopt in haar eigen woonplaats natuurlijk Queen of the Court te worden.

Algemeen 21 jun. 2024 13:23

Kinderraad viert verschillende culturen met culturenkookboek

Amstelveen - Op woensdag 19 juni overhandigde de kinderraad van Amstelveen het door hen zelf gemaakte culturen kookboek aan wethouder diversiteit Floor Gordon. De kinderraad heeft dit kookboek gemaakt omdat ze het belangrijk vinden dat Amstelveen trots is op alle verschillende culturen in de stad en ze willen dat deze verscheidenheid aan geloven en culturen gevierd wordt. De kinderraad geeft alle bassischolen in Amstelveen het culturenkookboek cadeau.

112 21 jun. 2024 08:28

Automobilist botst tegen paal in Middenhoven

Amstelveen - Een automobilist is donderdagavond aan de Dr. Willem Dreesweg tegen een paal gebotst ter hoogte van de tramovergang nabij Jupiter/Melkweg.