Noëlle (in het wit) pal naast de Commissaris van de Koning Arthur van Dijk

Enthousiaste Noëlle Roorda is een beetje de tel kwijt: 'Bijna dagelijks huldiging, maar het verveelt nooit'

Amstelveen - De commissaris van de Koning Arthur van Dijk en gedeputeerde Zita Pels (Sport) hebben vandaag namens provincie Noord-Holland diverse medaillewinnaars (Olympische en Paralympische Spelen,Tokio) uit de provincie gehuldigd. Onder hen ook speerwerpster Noëlle Roorda en wielrenner Daniel Abraham Gebru uit Amstelveen.

Noëlle, die zilver veroverde op de Paralympische Spelen, gaf aan ook deze huldiging hartstikke leuk te vinden. Woensdag stond ze nog op het raadhuis om feliciaties van burgemeester en wethouders te mogen ontvangen.

Ze gaf aan afgelopen week bijna dagelijks gehuldigd te zijn. De speerwerpster was zelfs een beetje de tel kwijt. '5 of 6 huldigingen, maar het verveelt nooit. Zo kan ik elke dag mijn medaille vieren.' 

Ook de in Amstelveen woonachtige Daniel Abraham Gebru - eveneens woensdag bij de gemeentelijke huldiging - die als zeer succesvol wielrenner goud en brons veroverde op de Paralympische Spelen, was vandaag van de partij in het provinciehuis. Hij toonde zijn gouden medaille aan zijn mede-sporters, onder wie de gouden roeier Dirk Uittenbogaard (foto onder).

daniel gebru.jpg
Foto's: Dirk-Jan van Dijk, Provincie Noord-Holland

De sporters kregen een oorkonde, maar ook een mand met provinciale streekproducten. Het was voor het eerst dat de provincie een huldiging voor Olympische en Paralympische medaillewinnaars organiseerde. En volgens Zita Pels niet de laatste keer: 'Ik hoop dat dit het begin is van een mooie traditie.'

Lees hier het bericht van Provincie Noord-Holland.


Meer nieuws

Algemeen gisteren 21:18

Ludiek wereldrecord: levensgroot melkpak op 27 meter hoogte langs A9

Amstelveen/Ouderkerk - De Boeren van Amstel hebben vandaag in samenwerking met Vogelbescherming Nederland succesvol het grootste melkpak ter wereld  tot een hoogte van 27 meter de lucht in gehesen langs Rijksweg A9 ter hoogte van Ouderkerk/Amstelveen.

Amstelveen van voorheen gisteren 21:07

Amstelveen van voorheen (353)

Amstelveen - AmstelveenZ.nl duikt op zondagen in het verleden van Amstelveen en toont daarbij foto’s van vroeger. In aflevering 353 een oude prentbriefkaart van de Da Costalaan.

Algemeen gisteren 08:48

Ontdek Amstelland op Amstellanddag: vandaag meer dan 50 locaties open

Amstelveen - In natuurgebied Amstelland is vandaag (zondag 4 juni) op meer dan vijftig locaties van alles te beleven en te ontdekken in het kader van Amstellanddag. Een breed scala bezienswaardigheden en activiteiten voor jong en oud laat de diversiteit en bijzonderheid van Amstelland zien.

112 3 jun. 2023 09:38

Ravage na nachtelijke klapper Buitenveldert

Buitenveldert - Op de Van Neijenrodeweg bij de Van Leijenberglaan in Buitenveldert heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag een zwaar ongeval plaatsgevonden.

Sport 2 jun. 2023 21:09

Amstelveen huldigt hockeykampioenen Pinoké en Amsterdam

Amstelveen - De hockeyers Heren 1 van Pinoké en Dames 1 van Amsterdam zijn vrijdagmiddag gehuldigd in Amstelveen voor het behalen van de landstitel. 'Wij zijn supertrots op de prestaties van beide clubs', zei burgemeester Tjapko Poppens. 'De Amstelveense jeugd heeft er met jullie nieuwe helden bij.'