Noëlle (in het wit) pal naast de Commissaris van de Koning Arthur van Dijk

Enthousiaste Noëlle Roorda is een beetje de tel kwijt: 'Bijna dagelijks huldiging, maar het verveelt nooit'

Amstelveen - De commissaris van de Koning Arthur van Dijk en gedeputeerde Zita Pels (Sport) hebben vandaag namens provincie Noord-Holland diverse medaillewinnaars (Olympische en Paralympische Spelen,Tokio) uit de provincie gehuldigd. Onder hen ook speerwerpster Noëlle Roorda en wielrenner Daniel Abraham Gebru uit Amstelveen.

Noëlle, die zilver veroverde op de Paralympische Spelen, gaf aan ook deze huldiging hartstikke leuk te vinden. Woensdag stond ze nog op het raadhuis om feliciaties van burgemeester en wethouders te mogen ontvangen.

Ze gaf aan afgelopen week bijna dagelijks gehuldigd te zijn. De speerwerpster was zelfs een beetje de tel kwijt. '5 of 6 huldigingen, maar het verveelt nooit. Zo kan ik elke dag mijn medaille vieren.' 

Ook de in Amstelveen woonachtige Daniel Abraham Gebru - eveneens woensdag bij de gemeentelijke huldiging - die als zeer succesvol wielrenner goud en brons veroverde op de Paralympische Spelen, was vandaag van de partij in het provinciehuis. Hij toonde zijn gouden medaille aan zijn mede-sporters, onder wie de gouden roeier Dirk Uittenbogaard (foto onder).

daniel gebru.jpg
Foto's: Dirk-Jan van Dijk, Provincie Noord-Holland

De sporters kregen een oorkonde, maar ook een mand met provinciale streekproducten. Het was voor het eerst dat de provincie een huldiging voor Olympische en Paralympische medaillewinnaars organiseerde. En volgens Zita Pels niet de laatste keer: 'Ik hoop dat dit het begin is van een mooie traditie.'

Lees hier het bericht van Provincie Noord-Holland.


Meer nieuws

Wonen gisteren 11:04

Htel-gebouw Amstelveen Zuid krijgt complete metamorfose

Amstelveen - Het Htel-gebouw op de hoek van de Laan van de Helende Meesters en de Groenelaan in Amstelveen Zuid zal een complete metamorfose ondergaan. Cobraspen Groep, de Haarlemse eigenaar, vernieuwt het exterieur van het gebouw dat een volledig nieuwe ‘look’ krijgt en renoveert de 233 appartementen. Ook wordt er een grote verduurzamingsslag gemaakt; het energieverbruik wordt door de toepassing van warmtepompen, zonnepanelen en verbeterde isolatie met 55% teruggebracht.

Verkeer & Vervoer gisteren 08:40

Het wil niet echt vlotten met de beweegbare paaltjes in het Oude Dorp

Amstelveen - De gemeente blijft veel klachten binnenkrijgen over de beweegbare paaltjes in het Oude Dorp van Amstelveen. De paaltjes weren sinds het najaar van 2021 doorgaand verkeer uit de dorpskern, maar blijken allerminst feilloos te werken.