Noëlle (in het wit) pal naast de Commissaris van de Koning Arthur van Dijk

Enthousiaste Noëlle Roorda is een beetje de tel kwijt: 'Bijna dagelijks huldiging, maar het verveelt nooit'

Amstelveen - De commissaris van de Koning Arthur van Dijk en gedeputeerde Zita Pels (Sport) hebben vandaag namens provincie Noord-Holland diverse medaillewinnaars (Olympische en Paralympische Spelen,Tokio) uit de provincie gehuldigd. Onder hen ook speerwerpster Noëlle Roorda en wielrenner Daniel Abraham Gebru uit Amstelveen.

Noëlle, die zilver veroverde op de Paralympische Spelen, gaf aan ook deze huldiging hartstikke leuk te vinden. Woensdag stond ze nog op het raadhuis om feliciaties van burgemeester en wethouders te mogen ontvangen.

Ze gaf aan afgelopen week bijna dagelijks gehuldigd te zijn. De speerwerpster was zelfs een beetje de tel kwijt. '5 of 6 huldigingen, maar het verveelt nooit. Zo kan ik elke dag mijn medaille vieren.' 

Ook de in Amstelveen woonachtige Daniel Abraham Gebru - eveneens woensdag bij de gemeentelijke huldiging - die als zeer succesvol wielrenner goud en brons veroverde op de Paralympische Spelen, was vandaag van de partij in het provinciehuis. Hij toonde zijn gouden medaille aan zijn mede-sporters, onder wie de gouden roeier Dirk Uittenbogaard (foto onder).

daniel gebru.jpg
Foto's: Dirk-Jan van Dijk, Provincie Noord-Holland

De sporters kregen een oorkonde, maar ook een mand met provinciale streekproducten. Het was voor het eerst dat de provincie een huldiging voor Olympische en Paralympische medaillewinnaars organiseerde. En volgens Zita Pels niet de laatste keer: 'Ik hoop dat dit het begin is van een mooie traditie.'

Lees hier het bericht van Provincie Noord-Holland.


Meer nieuws

Verkeer & Vervoer vandaag 14:14

Mogelijk opnieuw uitbreiding betaald parkeren in Amstelveen

Amstelveen - Gemeente Amstelveen voert de komende 2,5 week nieuwe parkeerdrukmetingen uit in een aantal gebieden die grenzen aan wijken waar nu al betaald parkeren geldt. Als blijkt dat de parkeerdruk te hoog is kan ook in deze gebieden betaald parkeren met vergunning worden ingevoerd. 

Wonen vandaag 13:00

Thuis bij André en Annemieke

Amstelveen - Waarom voelt iemand zich thuis in zijn woon- of werkomgeving? In een reeks artikelen spreken we met Amstelveners in hun eigen interieurs. In dit eerste artikel zijn we welkom in de prachtige stadsvilla van André en Annemieke.

Amstelveen van voorheen gisteren 19:57

Amstelveen van voorheen (283)

Amstelveen - AmstelveenZ.nl duikt op zondagen in het verleden van Amstelveen en toont daarbij foto’s van vroeger. In aflevering 283 een oude kiek van de Mr. Rendorplaan in de wijk Elsrijk West.