‘Ergernis over liftstoringen bij perrons Amstelveenlijn’

Amstelveen - De lokale politieke partij Burgerbelangen Amstelveen (bbA) vindt het onverantwoord dat de liften bij perrons van de Amstelveenlijn (lijn 25) geregeld buiten gebruik zijn, zonder dat daarover gecommuniceerd wordt.

De partij zegt over een langere periode verschillende meldingen te hebben gekregen dat een lift op een van de perrons op de Amstelveenlijn in storing of buiten dienst was. ‘Recentelijk nog op de halte Oranjebaan waarbij de lift vijf dagen buiten dienst was,’ meldt Burgerbelangen.

liftsttoringen Amstelveenlijn.jpg
Beeld: bbA

Geen informatie

Informatie over de storingen worden bovendien niet tijdig gecommuniceerd, ook niet via de GVB reisapp. Voor mindervalide en oudere reizigers levert dat een onaangename verrassing op. Een sticker op de liftdeur met “excuses, lift is buiten dienst” is wat rest. Uiteraard leidt dit tot onduidelijkheid en ergernis bij de reizigers.

Raadslid Ferry van Groeningen van bbA uit zijn zorgen hierover en heeft het College van B&W via schriftelijke vragen om opheldering gevraagd: ‘Naast een betrouwbare dienstregeling, is een goede bereikbaarheid van het openbaar vervoer en dus een ongestoorde toegang tot het perron een randvoorwaarde, voor alle reizigers.’

Ferry van Groeningen nieuw.jpg
Ferry van Groeningen (bbA)

Bij navraag door de partij blijkt dat er geen duidelijke afspraken zijn tussen de gemeente Amstelveen en de GVB over het bijhouden van het aantal storingen, communicatie naar de reiziger en zeker niet over de termijn waarbinnen een storing opgelost moet worden. Van Groeningen vindt dat een onaanvaardbare situatie.

bbA wil hier verandering in brengen en roept het College op controleerbare afspraken met de GVB te maken over het melden, oplossen en voorkomen van storingen aan de liften.


Meer nieuws

Algemeen vandaag 09:17

Pluktuin Zorgvlied geopend

Amstelveen - Afgelopen week is op gedenkpark Zorgvlied een bijzondere tuin geopend: een natuurlijke bloemenpluktuin. Burgemeester Tjapko Poppens was hierbij aanwezig. Naasten die op Zorgvlied een graf van dierbare bezoeken, kunnen in de pluktuin een paar bloemen plukken en bij het graf neerleggen.

Vrije Tijd, Recreatie & Natuur gisteren 12:20

Bloesempark Amsterdamse bos in bloei

Amstelveen - De bloeiperiode van het Bloesempark in het Amsterdamse bos is officieel aangebroken.