Davey Photography, Pieter Schilt
112

Ernstig incident in De Meerkamp; zwembad blijft vandaag gesloten

Amstelveen - In zwembad De Meerkamp heeft zondagochtend 16 oktober een ernstig incident plaatsgevonden, waarbij een duiker tijdens een duikles in het instructiebad ernstig gewond raakte en later in het ziekenhuis is overleden. Het zwembad is na het incident de hele zondag gesloten gebleven.

Een duikinstructeur van duikvereniging Nemo liep ernstige verwondingen op door vermoedelijke een ontplofte  persluchtfles. Het slachtoffer werd met grote spoed naar een ziekenhuis overgebracht, maar hulp mocht niet meer baten.

112_ambu_meerkmap+ddp.jpg
Davey Photography, Pieter Schilt

Traumahelikopter

De hulpdiensten rukten vanmorgen in grote getale uit; ook een traumahelikopter werd ingezet. Het zwembad werd direct na het ongeval ontruimd en gaat vandaag niet meer open, zo liet een geschrokken zwembaddirecteur Heleen van Ketwich Verschuur vanmorgen weten. Ze laat weten dat de primaire zorg uitgaat naar de familie van het slachtoffer en de mensen die bij het ongeval betrokken waren.

heli_rfevl_meerkamp.jpg
Foto: EvL, Rob Franken

Onderzoek

Een onderzoek naar de toedracht van het duikincident werd direct in gang gezet. Daarbij komt ook de arbeidsinspectie ter plaatse. Ook het college van B en W werd geinformeerd; burgemeester Tjapko Poppens en wethouder Herbert Raat stonden vanaf het ongeval in nauw contact met het zwembad.


Meer nieuws

112 gisteren 17:33

Opnieuw aanrijding op Aalsmeerse 'ramprotonde'

Aalsmeer - Op de rotonde van de Burgemeester Kasteleinweg en de Dorpsstraat in Aalsmeer heeft dinsdag aan het einde van de middag opnieuw een ongeval plaatsgevonden.

Evenementen & Activiteiten gisteren 13:40

Magic Circus met Pasen in Amstelveen

Amstelveen - Het Amstelveens Paascircus komt er weer aan. Magic Circus is van 7 april (Goede Vrijdag) tot en met woensdag 12 april te bewonderen op het parkeerterrein naast De Meent.

Algemeen gisteren 13:37

Informatiemarkt duurzaamheid voor VvE’s

Amstelveen - Om Verenigingen van Eigenaren (VvE’s) te ondersteunen bij het verduurzamen van hun gebouwen, organiseert de gemeente op woensdag 19 april een informatiemarkt. Er is onder meer aandacht voor het complexe besluitvormingsproces en de financieringsvraagstukken waar iedere VvE mee te maken heeft bij het verduurzamen van hun complex.

Algemeen gisteren 13:28

Amstelveen doet weer mee aan NK Tegelwippen

Amstelveen - Net als vorig jaar doet Amstelveen ook dit jaar weer mee aan de landelijke actie ‘NK Tegelwippen’. Hiermee moedigt de gemeente inwoners aan om hun tuin te vergroenen. Inwoners die hun tegels vervangen voor groen kunnen tot en met eind oktober hun oude tegels gratis laten ophalen.

Politiek gisteren 09:39

bbA-walnotenbomen worden geplant nabij Biesbosch 225

Amstelveen - De dertig walnotenbomen die de lokale partij Burgerbelangen Amstelveen (bbA) schenkt aan de inwoners van Amstelveen in verband met het 30-jarig jubileum van de partij, worden geplaatst nabij het nieuwe appartementencomplex 225 aan Biesbosch (hoek Beneluxbaan/Rembrandtweg).

Sport gisteren 09:09

World Cup Rolstoeldansen in Amstelveen

Amstelveen - De ‘2023 World Para Dance Sport International Competition’ vindt aankomend Paasweekend plaats in sporthal De Meerkamp in Amstelveen. Van vrijdag 7 tot en met zondag 9 april doen meer dan 200 deelnemers uit 23 landen mee aan dit evenement. Deze wedstrijd is het hoogtepunt van het dansseizoen voor vele Nederlandse en internationale rolstoeldansers.