Davey Photography, Pieter Schilt
112

Ernstig incident in De Meerkamp; zwembad blijft vandaag gesloten

Amstelveen - In zwembad De Meerkamp heeft zondagochtend 16 oktober een ernstig incident plaatsgevonden, waarbij een duiker tijdens een duikles in het instructiebad ernstig gewond raakte en later in het ziekenhuis is overleden. Het zwembad is na het incident de hele zondag gesloten gebleven.

Een duikinstructeur van duikvereniging Nemo liep ernstige verwondingen op door vermoedelijke een ontplofte  persluchtfles. Het slachtoffer werd met grote spoed naar een ziekenhuis overgebracht, maar hulp mocht niet meer baten.

112_ambu_meerkmap+ddp.jpg
Davey Photography, Pieter Schilt

Traumahelikopter

De hulpdiensten rukten vanmorgen in grote getale uit; ook een traumahelikopter werd ingezet. Het zwembad werd direct na het ongeval ontruimd en gaat vandaag niet meer open, zo liet een geschrokken zwembaddirecteur Heleen van Ketwich Verschuur vanmorgen weten. Ze laat weten dat de primaire zorg uitgaat naar de familie van het slachtoffer en de mensen die bij het ongeval betrokken waren.

heli_rfevl_meerkamp.jpg
Foto: EvL, Rob Franken

Onderzoek

Een onderzoek naar de toedracht van het duikincident werd direct in gang gezet. Daarbij komt ook de arbeidsinspectie ter plaatse. Ook het college van B en W werd geinformeerd; burgemeester Tjapko Poppens en wethouder Herbert Raat stonden vanaf het ongeval in nauw contact met het zwembad.


Meer nieuws

Sport gisteren 13:42

Buitenseizoen zwembad De Meerkamp van start, maar nog zonder wedstrijdbad

Amstelveen - Het buitenseizoen van zwembad De Meerkamp gaat komende zondag 28 april van start, maar nog zonder opening van het grote (buiten-)wedstrijdbad. Door een te hoge grondwaterstand is het niet mogelijk om het wedstrijdbad buiten al op te starten, dit zal op z’n vroegst na de meivakantie zijn.

112 gisteren 11:44

Reanimatie in lijnbus; Legmeerdijk tijdelijk afgesloten

Aalsmeer - Hulpdiensten zijn vanmorgen opgeroepen vanwege een medische noodsituatie in een R-netbus (357) van Connexxion. De bus is stilgezet op de Legmeerdijk in Aalsmeer en de weg is afgesloten om ruimte te bieden aan hulpdiensten, die een reanimatie moesten uitvoeren.

Evenementen & Activiteiten 22 apr. 2024 10:56

Amstelveen Culinair: Ticketverkoop gestart met positieve reacties

Amstelveen - Het culinaire evenement, "Amstelveen Culinair", dat dit jaar op zaterdag  6 juli plaatsvindt, met een speciale editie voor bedrijven op 5 juli, heeft een goede start gemaakt met de ticketverkoop sinds 6 april. Het evenement trekt al veel aandacht en de tickets werden al volop geboekt.