112

Ernstig ongeval op Sportlaan Amstelveen

Amstelveen - Op de Sportlaan heeft woensdagmiddag omstreeks half drie een ernstig ongeval plaatsgevonden.

Hulpdiensten zijn massaal uitgerukt. Een persoon raakte bekneld onder een auto. Volgens de laatste berichten zou het gaan om een fietser die met fiets en al onder de auto terecht kwam.

Het ongeval gebeurde ter hoogte van de kruising van de Sportlaan met de Populierenlaan/Wimbledonpark. De plek van het ongeval werd afgezet en publiek werd op afstand gehouden.

Brandweerlieden waren bezig de auto te liften door luchthefkussens en blokken onder het voertuig te plaatsen, om zo het slachtoffer te kunnen bevrijden. Een traumateam en meerdere ambulances kwamen ter plekke. Het slachttoffer is met spoed overgebracht naar een ziekenhuis.

Ook de VOA (Verkeers Ongevallen Analyse) is aanwezig voor onderzoek naar de toedracht van het ongeval. De Sportlaan is tussen de Handweg en de Van der Hooplaan dicht.


Meer nieuws

Algemeen gisteren 21:18

Ludiek wereldrecord: levensgroot melkpak op 27 meter hoogte langs A9

Amstelveen/Ouderkerk - De Boeren van Amstel hebben vandaag in samenwerking met Vogelbescherming Nederland succesvol het grootste melkpak ter wereld  tot een hoogte van 27 meter de lucht in gehesen langs Rijksweg A9 ter hoogte van Ouderkerk/Amstelveen.

Amstelveen van voorheen gisteren 21:07

Amstelveen van voorheen (353)

Amstelveen - AmstelveenZ.nl duikt op zondagen in het verleden van Amstelveen en toont daarbij foto’s van vroeger. In aflevering 353 een oude prentbriefkaart van de Da Costalaan.

Algemeen gisteren 08:48

Ontdek Amstelland op Amstellanddag: vandaag meer dan 50 locaties open

Amstelveen - In natuurgebied Amstelland is vandaag (zondag 4 juni) op meer dan vijftig locaties van alles te beleven en te ontdekken in het kader van Amstellanddag. Een breed scala bezienswaardigheden en activiteiten voor jong en oud laat de diversiteit en bijzonderheid van Amstelland zien.

112 3 jun. 2023 09:38

Ravage na nachtelijke klapper Buitenveldert

Buitenveldert - Op de Van Neijenrodeweg bij de Van Leijenberglaan in Buitenveldert heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag een zwaar ongeval plaatsgevonden.

Sport 2 jun. 2023 21:09

Amstelveen huldigt hockeykampioenen Pinoké en Amsterdam

Amstelveen - De hockeyers Heren 1 van Pinoké en Dames 1 van Amsterdam zijn vrijdagmiddag gehuldigd in Amstelveen voor het behalen van de landstitel. 'Wij zijn supertrots op de prestaties van beide clubs', zei burgemeester Tjapko Poppens. 'De Amstelveense jeugd heeft er met jullie nieuwe helden bij.'