Huldpiensten kwam massaal ter plekke na het ongeval. VTF, Vivian Tusveld

Ernstig rotonde-ongeval in Amstelveen: celstraf & rijontzegging geëist

Amstelveen - Tegen een 53-jarige Amstelvener is een celstraf van zes maanden en twee jaar ontzegging van de rijbevoegdheid geëist wegens het rijden zonder geldig rijbewijs en zeer gevaarlijk rijgedrag. 

door Estella Heesen, Persbureau Argos

De oud-taxichauffeur schepte met zijn auto op 15 februari 2018 op de rotonde in Amstelveen die de Van der Hooplaan met de Lindenlaan verbindt een 36-jarige vrouw. Zij raakte daarbij levensbedreigend gewond en lag drie weken in coma. De officier verwijt de man dat hij de weg is opgegaan terwijl hij met zijn linkeroog niets kan zien. 'Dit ongeluk is gebeurd vanwege de schokkende laksheid van verdachte. Hij had nooit de weg op mogen gaan', zei de officier.

Van der Hooplaan/Lindenlaan

De man verklaarde dat hij via de Van der Hooplaan de rotonde opging en er vervolgens bij de Lindenlaan afging. Eerst zou hij een paar fietsers van rechts hebben laten voorgaan. Daarop trok hij op en ineens zag hij een vrouw over zijn motorkap vliegen. 'Ze kwam uit het niets.'

De man heeft sinds een ziekte in 2013 een glazen oog. Na de oogoperatie moest hij drie maanden rust nemen daarna kon hij weer gaan autorijden verklaarde hij: 'Niemand heeft mij iets over een keuring gezegd'. De vader van de man zei dat zij zelfs navraag bij de politie hebben gedaan maar dat daar zou zijn gezegd dat zijn zoon niet opnieuw gekeurd hoefde te worden.

Slachtoffer

Het slachtoffer liep een hersenbloeding op die ternauwernood onder controle was te krijgen. Nadat zij uit coma ontwaakte was zij verlamd, haar geheugen aangetast en kon zij niet praten. Uiteindelijk heeft de jonge vrouw na enkele operaties en een opname in een revalidatiekliniek haar vermogen tot praten terug gekregen en herstelt haar bewegingsapparaat zich langzaam.

Overantwoord

In een verklaring die de rechtbank voorlas liet de vrouw weten dat zij de man onverantwoord gedrag verwijt. ,,Ik was een energieke jonge vrouw die maatschappelijk bezig wilde zijn en kon voor mijn omgeving zorgen. Dat is allemaal weg. Ik voel me nutteloos. Jij was een tikkende tijdbom. Dit ongeluk had veel eerder kunnen gebeuren en levens kunnen kosten. En alleen maar omdat jij niets gedaan hebt om dit te voorkomen.'

De man moest huilen toen hij het hoorde. Hij had diverse malen geprobeerd contact te krijgen met het slachtoffer maar dat is steeds afgewezen. Ook wist hij niets van haar gezondheidssituatie. Na het ongeluk heeft de man op advies van zijn vader zijn rijbewijs bij het CBR ingeleverd.

De uitspraak is op 6 november.

 


Meer nieuws

Algemeen gisteren 15:55

Kinderen t/m 12 jaar opgelet: maak met jouw Amstelveense natuurfoto kans op een Canon Zoemini 2-printer

Amstelveen – De fotowedstrijd Natuurlijk Amstelveen van Canon en Visit Amstelveen duurt nog tot en met komende zondag 21 april 2024. De wedstrijd kent ook een speciale kids-categorie (t/m 12 jaar). De  jonge fotograaf die de mooiste foto maakt wordt beloond met een een Canon Zoemini 2-printer in zakformaat, waarmee foto’s direct vanaf een smartphone geprint kunnen worden.  

Algemeen gisteren 14:38

Fietsendieven sloegen vorig jaar bijna 500 keer toe in Amstelveen

Amstelveen - Fietsendieven hebben vorig jaar flink huisgehouden in Amstelveen. In een jaar tijd werden bijna 500 aangiftes gedaan van fietsdiefstal. Het werkelijke aantal diefstallen ligt vermoedelijk hoger, omdat niet iedereen aangifte doet. 

Algemeen 17 apr. 2024 15:34

Meer dan helft dodelijke verkeersslachtoffers in Noord-Holland (87) reed op de fiets

Amstelveen - In de provincie Noord-Holland waren in 2023 87 dodelijke verkeersslachtoffers te betreuren. Meer dan de helft van de verkeersslachtoffers in de provincie reed op de fiets. De provincie wil het aantal slachtoffers terugdringen door zich op basis van data te richten op locaties en doelgroepen waar het risico op een ongeval met letsel het grootst is.

Algemeen 17 apr. 2024 11:28

Koningsnacht en Koningsdag 2024 Amstelveen: alles wat je moet weten

Amstelveen - Op 26 april Koningsnacht en 27 april Koningsdag bruist het weer als vanouds in Amstelveen, met een gezellige mix van vrijmarkten en festiviteiten. In veel wijken in de stad worden activiteiten en vrijmarkten georganiseerd. 

Algemeen 17 apr. 2024 10:39

Politie met Mobiel Media Lab & Veiligheidskraam naar Stadsplein Amstelveen

Amstelveen – Politie en gemeente geven op vrijdag 19 april en zaterdag 20 april 2024 op het Stadsplein voorlichting over veiligheid. Vrijdag kunnen inwoners terecht bij een informatiekraam op de weekmarkt en zaterdag komt het Mobiel Media Lab van de politie naar het Stadsplein.