Davey Photography, Davey Baas
112

Ernstige aanrijding met Canta wordt bestuurder fataal; politie zoekt getuigen

Amstelveen - De bestuurder van een Canta-brommobiel die afgelopen woensdag betrokken was bij een ernstige aanrijding op de Burgemeester Rijnderslaan in Amstelveen blijkt gisteren aan zijn verwondingen te zijn overleden. De bestuurder was 69 jaar. De politie zoekt getuigen van het ongeval.

De Canta-bestuurder reed op woensdag 1 juli rond 12.35 uur op de Burgemeester Rijnderslaan achterop een stilstaande auto die voor het verkeerslicht stond te wachten.

De 50-jarige bestuurder van de auto (een zwarte Skoda-personenwagen) raakte niet gewond door de aanrijding. De bestuurder van de Canta werd zwaargewond naar het ziekenhuis vervoerd, waar hij een dag later overleed aan zijn verwondingen.

De politie heeft een uitvoerig onderzoek ingesteld en probeert via getuigenverklaringen en/of beeldmateriaal een beeld te vormen hoe deze aanrijding heeft kunnen ontstaan.  Mensen die meer van het ongeval weten, of mogelijk beeldmateriaal hebben van de route die de bestuurder van de brommobiel kort voor de aanrijding heeft afgelegd, wordt verzocht contact te zoeken met de politie via 0900-8844.

aanrijding-canta-amstelveen.jpg

Foto's: Davey Photography & Politie.nl


Meer nieuws

Verkeer & Vervoer vandaag 14:17

Soap rond afgesloten fietspad in Bovenkerk duurt voort

Amstelveen - De heropening van het reeds lange tijd afgesloten fietspad tussen Zetterij en de Noorddammerlaan in Bovenkerk (Kazernepad/Zwarte Pad) heeft opnieuw vertraging opgelopen. Het stuk fietspad, dat hard op weg is het duurste stuk fietspad van Amstelveen te worden, wordt nu naar verwachting in februari 2021 geopend.

Winkels vandaag 10:16

Nieuwe kunst- en kadowinkel in Stadshart Amstelveen

Amstelveen - In Stadshart Amstelveen heeft kunst- en kadowinkel KYLDO de deuren geopend. De winkel biedt collectie kunstige cadeaus, moderne woondecoraties en kleurrijke kunstbeeldjes uit het binnen- en buitenland  

Amstelveen van voorheen gisteren 20:50

Amstelveen van voorheen (214)

Amstelveen - AmstelveenZ.nl duikt op zondagen in het verleden van Amstelveen en toont daarbij foto’s van vroeger. In aflevering 214 een fraaie historische prentbriefkaart van de Amsterdamseweg van voor 1940.

112 gisteren 18:44

Vrachtwagen en personenauto in botsing

Aalsmeer/Amstelveen - Op de Legmeerdijk (N231), ter hoogte van de kruising met de N196, zijn zondagavond een vrachtwagen en een personenauto in botsing gekomen. 

Politiek gisteren 13:05

Amstelveense jongeren verdienen meer en betere ontmoetingsplekken

Amstelveen – Omdat Amstelveense jongeren in de huidige coronaperiode worden getroffen door tal van preventieve maatregelen, beperking van bewegingsvrijheid en gebrek aan sociale contacten, heeft de gemeenteraad besloten om te bekijken hoe de Jongeren Ontmoetings Plekken (JOP’s) in Amstelveen verbeterd en of mogelijk uitgebreid kunnen worden.