Ervaar de verrassende lunches & diners bij restaurant Micaro

Amstelveen - Micaro, synoniem voor een unieke smaakbeleving dat bereid is met liefde en geduld, daagt je uit om je zintuigen te laten verrassen. Stap binnen, ontspan en laat de waan van de dag achter je. Dit, terwijl je geniet van een lunch of diner die je verwachtingen overtreft.

Aziatische lunches

Begin dit jaar opende chef-kok Ming de deuren van zijn nieuwe restaurant in het Oude Dorp van Amstelveen. Je kon hier al 7 dagen per week terecht voor een avond vol met fantastische gerechten en (verrassings-)menu’s, in combinatie met sake, speciale wijnen en Japans bier. Maar sinds mei kun je bij Micaro nu ook terecht voor een smaakvolle, Aziatische lunch. Denk hierbij aan verschillende soorten poké bowls en een grote keuze uit miso ramen soepen. De lunch kan tevens afgehaald worden; als je hen belt en je bestelling doorgeeft, staat er niet veel later een heerlijk gerecht voor je klaar om gemakkelijk mee te nemen tijdens een lunchpauze.

Geduld is een schone zaak

Geduld is een ingrediënt dat gekoesterd wordt in deze keuken. Chef-kok Ming gelooft dat culinaire perfectie pas ontstaat als men de tijd neemt om te koken. Er wordt hier veel waarde gehecht aan traditionele bereidingsmethodes, recepten en ingrediënten. Hij vertelt trots over alles wat hij heeft neergezet: ‘Ik vind het geweldig om onze gasten mee te nemen op een culinaire reis en hen gerechten te laten proeven die bereid zijn op een manier zoals ze in Japan al eeuwenlang koken: met respect voor natuurlijke processen. Onze menu’s zijn liefdevol samengesteld met zorgvuldig geselecteerde gerechten. Meesterlijk bereid door onze getalenteerde chefs, die opgeleid zijn in hoogwaardige restaurants in Azië.’

Hij vervolgt: ’Onze ingrediënten krijgen de tijd om te rijpen. In een wereld waarin snelheid en directe bevrediging vaak centraal staan, omarmen wij een oude filosofie: geduld. We geloven in de kunst van het wachten. Langzaam laten rijpen van ingrediënten en het creëren van smaken die de tijd hebben gehad om natuurlijk te ontwikkelen. Puur, intens, eerlijk en vol van karakter. Smaakversterkers zijn niet meer nodig. Hier proef je eten zoals je het nog nooit eerder hebt geproefd. Daar ben ik ontzettend trots op.’

Totaalbeleving

Bij Micaro gaat het niet alleen om het serveren van mooie gerechten, maar ook om het creëren van een totaalbeleving waarbij eten en drinken hand in hand gaan. Naast de royale wijnkaart, speelt sake een belangrijke rol als aanvulling op de smaakbeleving. Sake, de traditionele Japanse rijstwijn, staat bekend om zijn complexe smaken en subtiele nuances. Je vindt bij Micaro een selectie van maar liefst 40 verschillende soorten, waarvan sommigen jarenlang gerijpt. Van lichte en bloemige, tot rijke en volle varianten.

Chef-kok Ming sluit af: ‘Stap bij ons binnen en laat me je meenemen op een culinaire reis. Echte smaak kun je niet gehaast klaar maken. Het vergt geduld, aandacht en toewijding. Proef, ervaar en geniet van onze magie en filosofie. We hopen snel voor je te mogen koken.’

Reserveren? Stuur een mail naar: reserveringen@restaurantmicaro.nl 

Dit artikel verscheen eerder in de juni-editie van AmstelveenZ Magazine, nummer 79.


Meer nieuws

Kunst & Cultuur 17 mei 2024 11:59

Schouwburg Amstelveen: voorverkoop seizoen 2024/2025 op 25 mei van start

Amstelveen - Schouwburg Amstelveen start de online voorverkoop voor het seizoen 2024-2025 op zaterdag 25 mei om 10.00 uur. Op het programma staan ruim 250 voorstellingen vol bekende cabaretnamen, vrolijk jeugdtheater, toptoneel, adembenemende dans en grote musicals.

Vrije Tijd, Recreatie & Natuur 17 mei 2024 11:28

Historische route van 13km langs Groenelaan, Waardhuizen, Nes

Amstelveen - Gemeente Amstelveen is weer een nieuwe historische route rijker. Het is inmiddels de vierde historische route in de gemeente. Deze route combineert de rust en natuur van de Bovenkerkerpolder met het dorpse karakter van Nes en het meer stedelijke landschap van Groenelaan en Waardhuizen; de route voert grotendeels door de polder en langs rivier de Amstel.

112 17 mei 2024 09:49

Zware aanrijding op kruising Legmeerdijk/N201

Amstelveen / Aalsmeer - Op de kruising van de Legmeerdijk met de N201 heeft donderdagavond een ernstig ongeval plaatsgevonden. Twee auto's botsten op elkaar met veel schade tot gevolg.

Verkeer & Vervoer 16 mei 2024 15:53

Brug Ouderkerk na aanpassingen weer volledig in gebruik: ook voor scheepvaart

Amstelveen / Ouderkerk - Na diverse aanpassingen en na meerdere testen, kan Brug Ouderkerk weer volledig bediend worden. Het wegverkeer kon op 14 mei al gebruik maken van de brug na de laatste storing, vandaag (donderdag 16 mei) is ook de stremming voor scheepvaart hoger dan 2.90 meter opgeheven.