Ervaar de verrassende lunches & diners bij restaurant Micaro

Amstelveen - Micaro, synoniem voor een unieke smaakbeleving dat bereid is met liefde en geduld, daagt je uit om je zintuigen te laten verrassen. Stap binnen, ontspan en laat de waan van de dag achter je. Dit, terwijl je geniet van een lunch of diner die je verwachtingen overtreft.

Aziatische lunches

Begin dit jaar opende chef-kok Ming de deuren van zijn nieuwe restaurant in het Oude Dorp van Amstelveen. Je kon hier al 7 dagen per week terecht voor een avond vol met fantastische gerechten en (verrassings-)menu’s, in combinatie met sake, speciale wijnen en Japans bier. Maar sinds mei kun je bij Micaro nu ook terecht voor een smaakvolle, Aziatische lunch. Denk hierbij aan verschillende soorten poké bowls en een grote keuze uit miso ramen soepen. De lunch kan tevens afgehaald worden; als je hen belt en je bestelling doorgeeft, staat er niet veel later een heerlijk gerecht voor je klaar om gemakkelijk mee te nemen tijdens een lunchpauze.

Geduld is een schone zaak

Geduld is een ingrediënt dat gekoesterd wordt in deze keuken. Chef-kok Ming gelooft dat culinaire perfectie pas ontstaat als men de tijd neemt om te koken. Er wordt hier veel waarde gehecht aan traditionele bereidingsmethodes, recepten en ingrediënten. Hij vertelt trots over alles wat hij heeft neergezet: ‘Ik vind het geweldig om onze gasten mee te nemen op een culinaire reis en hen gerechten te laten proeven die bereid zijn op een manier zoals ze in Japan al eeuwenlang koken: met respect voor natuurlijke processen. Onze menu’s zijn liefdevol samengesteld met zorgvuldig geselecteerde gerechten. Meesterlijk bereid door onze getalenteerde chefs, die opgeleid zijn in hoogwaardige restaurants in Azië.’

Hij vervolgt: ’Onze ingrediënten krijgen de tijd om te rijpen. In een wereld waarin snelheid en directe bevrediging vaak centraal staan, omarmen wij een oude filosofie: geduld. We geloven in de kunst van het wachten. Langzaam laten rijpen van ingrediënten en het creëren van smaken die de tijd hebben gehad om natuurlijk te ontwikkelen. Puur, intens, eerlijk en vol van karakter. Smaakversterkers zijn niet meer nodig. Hier proef je eten zoals je het nog nooit eerder hebt geproefd. Daar ben ik ontzettend trots op.’

Totaalbeleving

Bij Micaro gaat het niet alleen om het serveren van mooie gerechten, maar ook om het creëren van een totaalbeleving waarbij eten en drinken hand in hand gaan. Naast de royale wijnkaart, speelt sake een belangrijke rol als aanvulling op de smaakbeleving. Sake, de traditionele Japanse rijstwijn, staat bekend om zijn complexe smaken en subtiele nuances. Je vindt bij Micaro een selectie van maar liefst 40 verschillende soorten, waarvan sommigen jarenlang gerijpt. Van lichte en bloemige, tot rijke en volle varianten.

Chef-kok Ming sluit af: ‘Stap bij ons binnen en laat me je meenemen op een culinaire reis. Echte smaak kun je niet gehaast klaar maken. Het vergt geduld, aandacht en toewijding. Proef, ervaar en geniet van onze magie en filosofie. We hopen snel voor je te mogen koken.’

Reserveren? Stuur een mail naar: reserveringen@restaurantmicaro.nl 

Dit artikel verscheen eerder in de juni-editie van AmstelveenZ Magazine, nummer 79.


Meer nieuws

Algemeen gisteren 14:43

Amstelveen overweegt Stadsfonds op te richten

Amstelveen - Het college van B en W is voornemens om een zogenoemd Stadsfonds in Amstelveen op te richten; een stichting van en door lokale ondernemers en maatschappelijke organisaties die samen de stad commercieel, cultureel en sociaal aantrekkelijker maken, waarvan alle partijen in Amstelveen profiteren.

Algemeen gisteren 10:52

Weet jij een plek in jouw wijk die meer groen kan gebruiken?

Amstelveen - In het kader van de campagne ‘Groen moet je doen!’ vraagt gemeente Amstelveen inwoners om betegelde plekken in de openbare ruimte voor te dragen die meer groen kunnen gebruiken, bijvoorbeeld in hun eigen straat of wijk. Dat kan nog tot 1 mei 2024.

Sport gisteren 08:56

Karel Eykman school JD2 en JE1 winnaar schoolvoetbaltoernooi in Amstelveen

Amstelveen - Aan de lokale voorrondes van het KNVB schoolvoetbaltoernooi, die begonnen op woensdag 20 maart, hebben maar liefst 50 teams van 13 scholen in Amstelveen mee gedaan. Na vijf spannende weken van competitie hebben de beste acht teams van groep 5-6 en van groep 7-8 zich gekwalificeerd voor de finale op woensdag 24 april. De Karel Eykman school JD2 en JE1 kwamen als winnaar uit de bus.  

Algemeen 24 apr. 2024 19:53

Weerstand tegen uitbreiding betaald parkeren in Amstelveen: petitie gestart

Amstelveen - Er leeft onder diverse inwoners weerstand tegen de uitbreiding van betaald parkeren in Amstelveen, zeker nu het er naar uitziet dat in de toekomst betaald parkeren in heel de gemeente zal worden doorgevoerd. Diverse wijkbewoners twijfelen aan de betrouwbaarheid van zogenoemde parkeerdrukmetingen en zien de urgentie van betaald parkeren niet in.