Europese Verkiezingen: PvdA/GroenLinks veruit de grootste in Amstelveen

Amstelveen - PvdA/GroenLinks is  met 25 procent van de stemmen de grote winnaar geworden van de Europese Verkiezingen in Amstelveen. De VVD in Amstelveen kreeg een forse knauw en behaalde 16,2 procent van de stemmen, gevolgd door de PVV (13,6 procent). Het opkomstpercentage bedroeg 51,7 procent.

Uitslag Europese Verkiezingen 2024 Amstelveen (voorlopig)

1. PvdA/GroenLinks 25%
2. VVD 16,2%
3. PVV 13,6 %
4. D66 12,2 %
5. Volt 7%
6. CDA 5,7%
7. PvdD 5,0%
8. NSC 3,2%
9. BBB 2,2%
10. FVD 2,2%

Bekijk hier de volledige uitslag.

In 2019 was de PvdA (toen nog geen combinatie met GroenLinks) tijdens de Europese Verkiezingen het grootst in Amstelveen. Met 20,3 procent van de stemmen versloeg het toen de VVD met enkele stemmen; de liberalen behaalden destijds eveneens 20,3 procent van de stemmen. GroenLinks was in 2019 goed voor 11,3 procent van de stemmen.


Meer nieuws

Sport vandaag 15:56

Spectaculair topbeachvolleybal in Stadshart: Amstelveense Benthe strijdt mee om titel Queen of the Court

Amstelveen - Het Stadsplein in Stadshart Amstelveen is deze weken omgetoverd tot zandparadijs en dit weekend staat het spectaculaire eredivisie beachvolleybaltoernooi Betcity Queen & King of The Court op het programma. De Amstelveense Benthe Essink is samen met haar partner Lieke Gijsen een van de deelnemers aan dit sterk aan populariteit winnende eredivisie-toernooi en hoopt in haar eigen woonplaats natuurlijk Queen of the Court te worden.

Algemeen vandaag 13:23

Kinderraad viert verschillende culturen met culturenkookboek

Amstelveen - Op woensdag 19 juni overhandigde de kinderraad van Amstelveen het door hen zelf gemaakte culturen kookboek aan wethouder diversiteit Floor Gordon. De kinderraad heeft dit kookboek gemaakt omdat ze het belangrijk vinden dat Amstelveen trots is op alle verschillende culturen in de stad en ze willen dat deze verscheidenheid aan geloven en culturen gevierd wordt. De kinderraad geeft alle bassischolen in Amstelveen het culturenkookboek cadeau.

Algemeen gisteren 13:33

Autoverzekering Amstelveen bijna 6% duurder

Amstelveen - Inwoners van Amstelveen betaalden in 2023 bijna 6% meer voor hun autoverzekering dan het jaar ervoor. Dat blijkt uit onderzoek van de financiële vergelijkingssite Geld.nl. In 2022 kostte de gemiddelde autoverzekering in Amstelveen nog ruim 68 euro per maand. In 2023 is dat gestegen naar ruim 72 euro per maand. Op jaarbasis betaalden de inwoners van Amstelveen bijna 49 euro meer voor hun autoverzekering.