Examenstunts in Amstelveen ter discussie

Examenstunts in Amstelveen ter discussie Foto: AmstelveenZ

Amstelveen – Onderwijs-wethouder Frank Berkhout (D66) is van mening dat serieus bekeken moet worden of middelbare scholen in Amstelveen nog door moeten gaan met examenstunts in de huidige vorm.

Berkhout reageert daarmee desgevraagd op de ontwikkelingen bij het Amstelveen College vandaag, dat de deuren sloot uit angst voor dreigende rellen - waartoe was opgeroepen via social media. De school kon volgens de rector de veiligheid van de leerlingen niet garanderen.

Examenstunts moeten leuk zijn

Berkhout: ‘Vandaag moest het Amstelveen College sluiten vanwege signalen van ernstige rellen door een examenstunt.  Examenstunts moeten leuk zijn en niet voor problemen zorgen. We moeten serieus gaan kijken of onze middelbare scholen nog door moeten gaan met examenstunts in deze vorm. Steeds vaker loopt het uit de hand.’

Politie-inzet

Berkhout wijst er ook op dat dit soort incidenten veel inzet van de politie vergen. ‘Veel middelbare scholen hebben de examenstunts inmiddels al aan banden gelegd en kiezen voor een alternatief programma. In mijn overleggen met de schoolbesturen ga ik dit aan de orde stellen.’

Eerder

Het is niet de eerste keer dat een examenstunt in Amstelveen uit de hand loopt. In 2016 rukte een politiemacht uit naar het Keizer Karel College, waar leerlingen de school hadden bezet en niemand werd toegelaten op het terrein.

Wethouder Frank Berkhout (D66).


Reacties