'Expat City' Amstelveen telt 134 nationaliteiten

AMSTELVEEN - Amstelveen ontwikkelt zich sterk richting de ultieme 'Expat City' in de regio Amsterdam. Inmiddels heeft veertien procent van de Amstelveners  een andere nationaliteit en zijn er in totaal meer dan 134 verschillende nationaliteiten woonachtig binnen de gemeentegrenzen.

De grootste groep wordt gevormd door de Indiase gemeenschap (2.000) gevolgd door de Japanse gemeenschap (1.400).

Expatgemeenschap
Amstelveen heeft (zo blijkt uit gegevens van het CBS) na Wassenaar het grootste aantal expats in Nederland (7,55 procent). Het college van B&W stelt dat de expatgemeenschap van groot belang is voor Amstelveen als vestigingsstad van internationale bedrijven. Het college hecht mede om die reden ook grote waarde aan handelsmissies naar met name India en Japan, om Amstelveen en de Amsterdamse regio te promoten.

ISA
Mede om het belang van het internationale karakter van Amstelveen te benadrukken,  vergaderde het college deze week bij de aan de Sportlaan in Amstelveen gevestigde Internationale School Amsterdam (ISA). De ISA is een particuliere school die Engelstalig onderwijs aanbiedt voor de leeftijdsgroepen van 2 tot 19 jaar. De leerlingen bestaan voornamelijk uit kinderen van expats. De school werd opgericht in 1964 en heeft een capaciteit van 1400 leerlingen, van wie de grootste groepen uit de Verenigde Staten, Japan, het Verenigd Koninkrijk, Nederland, India en Zuid-Korea komen.

Op de foto('s)IS College
Amstelveen is met 134 nationaliteiten sterk internationaal georiënteerd. Het college bezocht deze week de Internationale School aan de Sportlaan.


Meer nieuws

Sport vandaag 14:52

Back to the Future bij NTC Amstelveen

Amstelveen - Van zondag 30 juni tot en met zondag 6 juli vinden er in Amstelveen twee grote internationale tennistoernooien plaats. 

112 vandaag 13:58

Zoekactie in Ouderkerkerplas naar 14-jarige: slachtoffer gevonden

Ouderkerk aan de Amstel - Dinsdagmiddag rond 13.00 uur is er in de Oudekerkerplas in Ouderkerk aan de Amstel een zoekactie op touw gezet. De politiehelikopter en brandweerduikers zochten vanaf de straat Aan de Wind het water af omdat er een 14-jarige jongen vermist zou zijn. Het slachtoffer is inmiddels gevonden en overgebracht naar het ziekenhuis.  

Rubriek: Onderweg op de A9 vandaag 10:54

27 juni: webinar over de werkzaamheden aan de A9

Amstelveen - Op donderdag 27 juni, van 20.00 uur tot 21.30 uur, wordt er een webinar georganiseerd (digitaal) over de werkzaamheden aan de A9 in Amstelveen. 

Evenementen & Activiteiten vandaag 09:00

Bovenkerk verandert 13 juli tijdens Zomerfeest in olympisch dorp

Amstelveen - Zaterdag 13 juli van 14.00 tot 19.00 uur vindt in het Urbanuspark het jaarlijkse Zomerfeest in Bovenkerk plaats. Deze keer staat het feest in het teken van de Olympische Spelen. Voor één dag wordt Bovenkerk een heus olympisch dorp met o.a. leuke sportieve activiteiten voor jeugdige bezoekers. Daarnaast kunnen geïnteresseerden ook dit jaar weer langskomen voor Heel Bovenkerk Bakt, de braderie, de barbecue, heerlijke hapjes en drankjes en diverse optredens.

Evenementen & Activiteiten gisteren 17:32

Amstelveen Culinair 2024: Een culinair feest aan de Poeloever

Amstelveen - De zomer is begonnen en dat betekent dat het bijna tijd is voor hét fijnproevers evenement van het jaar: Amstelveen Culinair. Op zaterdag 6 juli wordt de prachtige poeloever, met uitzicht over De Poel en het Amsterdamse Bos, omgetoverd tot een culinaire ontmoetingsplaats. Dit jaar is het extra speciaal omdat het terrein nog nooit eerder voor een evenement is gebruikt. Met het mooie weer kunnen bezoekers hier genieten van de zonsondergang over De Poel.

Algemeen gisteren 13:51

Nieuwe naam ontmoetingsruimte Kastanjeflat onthuld: Kastanjehof

Amstelveen - Met trots is de nieuwe naam van de ontmoetingsruimte in de Kastanjeflat bekend gemaakt: Kastanjehof. Het naambord werd feestelijk onthuld door wethouder Marijn van Ballegooijen, waarmee de vernieuwde ontmoetingsplek officieel in gebruik is genomen.