Stephanie Rhode

Expositie HOME Art Project in Schouwburg Amstelveen

Amstelveen - Vanaf vrijdag 9 juni tot en met vrijdag 28 juli a.s. is de expositie HOME Art Project van beeldend kunstenaar Stephanie Rhode te bewonderen in Schouwburg Amstelveen.

In de mei-editie van AmstelveenZ Magazine besteedden we er al aandacht aan. Een pre-expositie van het project werd sinds maart in het Cobra Museum voor Moderne Kunst getoond. Nu is het Schouwburg aan de beurt en worden daar nieuwe foto's tentoongesteld.

HOME Art Project

HOME Art Project is een doorlopend kunstproject waarbij beeldend kunstenaar Stephanie Rhode mensen van verschillende nationaliteiten uit Amstelveen fotografeert die een huis van witte wol vasthouden. De vraag die zij haar deelnemers stelt is: 'Wat betekent HOME voor jou?'. Het kunstproject bestaat niet alleen uit foto's, maar toont ook de gedachten en gevoelens van de deelnemers door middel van quotes. HOME Art Project wordt komend najaar afgesloten met een overzichtstentoonstelling in de buitenlucht in Amstelveen. Daarnaast verschijnt er een digitale catalogus waarin alle foto's en uitspraken zijn gebundeld.

Rhode_7607web.jpg

139 nationaliteiten

De thema's home en huis spelen al langer een belangrijke rol in het werk van Rhode en ze fotografeerde rondom deze thematiek onder meer al in Japan, India en Peru. Ingrijpende gebeurtenissen zoals de COVID-19 pandemie, oorlog in Oekraïne en de steeds dreigendere klimaatverandering beïnvloedden Rhodes kijk op haar werk als kunstenaar. Toen ze vernam dat Amstelveen maar liefst 139 verschillende nationaliteiten telt, sloot dit aan bij haar wens om in haar directe omgeving en op kleinere schaal andere culturen te treffen. Ze realiseerde zich dat ze haar project HOME ook thuis in Amstelveen verder zou kunnen uitvoeren. 'Ongeveer 75% van de niet Nederlandse nationaliteiten die in ons land wonen of verblijven kun je in Amstelveen vinden. Thuis voelen en zijn is een onderwerp dat met de actuele ontwikkelingen in Europa weer in een nieuw licht geplaatst wordt,' aldus Rhode. 

Beeldend kunstenaar Stephanie Rhode

In de tachtiger jaren studeerde Stephanie Rhode aan de AKI Academy of Art & Design ArtEZ in Enschede. Ze studeerde in 1989 af in monumentale vormgeving. Haar werk is geëxposeerd in het binnen- en buitenland en is bekend door het universele thema (t)huis en haar vergankelijke kunstprojecten. Nieuwsgierigheid naar andere culturen en landen is van grote invloed op Rhodes werk, dat bestaat uit installaties, video, performances, fotografie en tekeningen.

De expositie is vanaf vrijdag 9 juni tot en met vrijdag 28 juli a.s. gratis te bezichtigen tijdens openingstijden van Schouwburg Amstelveen. Voor de openingstijden kijk op: www.schouwburgamstelveen.nl/openingstijden.

Kijk voor meer informatie op www.homeartproject.nl en www.stephanierhode.nl.
De expositie wordt mede mogelijk gemaakt door: Gemeente Amstelveen, Stichting Stokroos, Dutch Data, Cobramuseum Amstelveen en Schouwburg Amstelveen.


Meer nieuws

Sport gisteren 13:42

Buitenseizoen zwembad De Meerkamp van start, maar nog zonder wedstrijdbad

Amstelveen - Het buitenseizoen van zwembad De Meerkamp gaat komende zondag 28 april van start, maar nog zonder opening van het grote (buiten-)wedstrijdbad. Door een te hoge grondwaterstand is het niet mogelijk om het wedstrijdbad buiten al op te starten, dit zal op z’n vroegst na de meivakantie zijn.

112 gisteren 11:44

Reanimatie in lijnbus; Legmeerdijk tijdelijk afgesloten

Aalsmeer - Hulpdiensten zijn vanmorgen opgeroepen vanwege een medische noodsituatie in een R-netbus (357) van Connexxion. De bus is stilgezet op de Legmeerdijk in Aalsmeer en de weg is afgesloten om ruimte te bieden aan hulpdiensten, die een reanimatie moesten uitvoeren.

Evenementen & Activiteiten 22 apr. 2024 10:56

Amstelveen Culinair: Ticketverkoop gestart met positieve reacties

Amstelveen - Het culinaire evenement, "Amstelveen Culinair", dat dit jaar op zaterdag  6 juli plaatsvindt, met een speciale editie voor bedrijven op 5 juli, heeft een goede start gemaakt met de ticketverkoop sinds 6 april. Het evenement trekt al veel aandacht en de tickets werden al volop geboekt.