Het voormalige schoolgebouw van Michiel de Ruyter is een zogenoemde 'hotspot.

Extra controles op vandalisme in lentemaanden

AMSTELVEEN - Handhavers van de gemeente Amstelveen gaan in de lentemaanden vaker en intensiever controleren op vandalisme aan gemeentelijke gebouwen. Vandalisme kost de gemeente zo’n 25.000 euro per jaar.  

Vandalisme komt in de lente vaker voor in vergelijking met andere seizoenen. Maar liefst 40 procent van de totale schadekosten, zijn afkomstig uit de lenteperiode.

Voorspellen
Wethouder Handhaving Herbert Raat (VVD): 'Vandalisme aan gemeentelijk vastgoed is een kostenpost, maar zorgt ook voor overlast in de buurt. We hebben er vorig jaar voor gekozen verschillende afdelingen intensiever samen te laten werken, zoals de afdelingen Vastgoed, Handhaving maar ook Jeugd en Samenleving. Nu is beter te voorspellen waar vandalisme meer dan gemiddeld plaatsvindt, maar ook op welke locaties. Zo zorgen we dat Amstelveen niet verloedert.'

Kostenpost
In de lente van 2016 waren er in totaal 29 meldingen van vandalisme. De meeste hiervan, 18 stuks, gingen over glasschade. Andere meldingen hadden betrekking op graffiti of vernieling van toegangsdeuren. 

Hotspots
De gemeente heeft enkele gebouwen aangewezen als potentiële ‘hotspot’. Dit zijn locaties waar vaker vandalisme voorkomt dan op andere locaties. Medewerkers van de afdeling handhaving zullen hier meer controleren. Op deze lijst staat onder andere basisschool De Triangel aan de Zeelandiahoeve en het voormalige schoolgebouw van Michiel de Ruyter aan het Catharine van Clevepark. Bij de laatstgenoemde is recent al nieuwe verlichting aangebracht, omdat het gebouw meer dan gemiddeld werd geteisterd door ingegooide ramen.


Meer nieuws

Verkeer & Vervoer vandaag 10:10

Nachtelijke afsluitingen geschrapt na superieur werkweekend: 'Alles zat mee'

Amstelveen - De werkzaamheden aan het A9-viaduct over de Beneluxbaan zijn afgelopen weekend dermate  voorspoedig verlopen dat het niet meer nodig is om ook de nachten tot en met 11 mei te gebruiken voor werkzaamheden. De wegen onder het viaduct zijn komende twee weken ook gewoon beschikbaar, in tegenstelling tot eerder gecommuniceerd. ‘Een kwestie van een goede planning en ook wat geluk,’ verklaart Tom Paton van aannnemer VeenIX over het succesvolle werkweekend waarin 60 uur non-stop werd doorgewerkt. 

Sport gisteren 13:42

Buitenseizoen zwembad De Meerkamp van start, maar nog zonder wedstrijdbad

Amstelveen - Het buitenseizoen van zwembad De Meerkamp gaat komende zondag 28 april van start, maar nog zonder opening van het grote (buiten-)wedstrijdbad. Door een te hoge grondwaterstand is het niet mogelijk om het wedstrijdbad buiten al op te starten, dit zal op z’n vroegst na de meivakantie zijn.

112 gisteren 11:44

Reanimatie in lijnbus; Legmeerdijk tijdelijk afgesloten

Aalsmeer - Hulpdiensten zijn vanmorgen opgeroepen vanwege een medische noodsituatie in een R-netbus (357) van Connexxion. De bus is stilgezet op de Legmeerdijk in Aalsmeer en de weg is afgesloten om ruimte te bieden aan hulpdiensten, die een reanimatie moesten uitvoeren.