Extra controles op vandalisme in lentemaanden

Extra controles op vandalisme in lentemaanden Foto: Het voormalige schoolgebouw van Michiel de Ruyter is een zogenoemde 'hotspot.

AMSTELVEEN - Handhavers van de gemeente Amstelveen gaan in de lentemaanden vaker en intensiever controleren op vandalisme aan gemeentelijke gebouwen. Vandalisme kost de gemeente zo’n 25.000 euro per jaar.

 

Vandalisme komt in de lente vaker voor in vergelijking met andere seizoenen. Maar liefst 40 procent van de totale schadekosten, zijn afkomstig uit de lenteperiode.

Voorspellen
Wethouder Handhaving Herbert Raat (VVD): 'Vandalisme aan gemeentelijk vastgoed is een kostenpost, maar zorgt ook voor overlast in de buurt. We hebben er vorig jaar voor gekozen verschillende afdelingen intensiever samen te laten werken, zoals de afdelingen Vastgoed, Handhaving maar ook Jeugd en Samenleving. Nu is beter te voorspellen waar vandalisme meer dan gemiddeld plaatsvindt, maar ook op welke locaties. Zo zorgen we dat Amstelveen niet verloedert.'

Kostenpost
In de lente van 2016 waren er in totaal 29 meldingen van vandalisme. De meeste hiervan, 18 stuks, gingen over glasschade. Andere meldingen hadden betrekking op graffiti of vernieling van toegangsdeuren. 

Hotspots
De gemeente heeft enkele gebouwen aangewezen als potentiële ‘hotspot’. Dit zijn locaties waar vaker vandalisme voorkomt dan op andere locaties. Medewerkers van de afdeling handhaving zullen hier meer controleren. Op deze lijst staat onder andere basisschool De Triangel aan de Zeelandiahoeve en het voormalige schoolgebouw van Michiel de Ruyter aan het Catharine van Clevepark. Bij de laatstgenoemde is recent al nieuwe verlichting aangebracht, omdat het gebouw meer dan gemiddeld werd geteisterd door ingegooide ramen.


Reacties