De Beneluxbaan inde richting van de Buitenveldertselaan in Amsterdam is afgesloten tot half juni

Extra maatregelen na 'verrassingsafsluiting' Beneluxbaan richting Amsterdam

Amstelveen - Veel weggebruikers werden gisteren en vandaag verrast door de afsluiting van de Beneluxbaan in de richting van Amsterdam. De afsluiting - waar gemeente Amsterdam verantwoordelijk voor is wegens groot onderhoud aan de Buitenveldertselaan - zorgt voor zoveel verwarring bij onwetend verkeer dat gemeente Amstelveen nu in overleg met Amsterdam met extra maatregelen komt.

Tot half juni werkt gemeente Amsterdam aan de oostelijke rijweg tussen de Kalfjeslaan en de kruising met de Van Boshuizenstraat in Buitenveldert waardoor deze niet begaanbaar is.

Omleiding

Auto's van Amstelveen naar Amsterdam worden tot half juni omgeleid via de A9 of via de Groen van Prinstererlaan/Keizer Karelweg/Amstelveenseweg: althans dat is de bedoeling. De omleiding staat magertjes aangegeven en veel weggebruikers worden volkomen verrast dat ze vlak voor de grens met Amsterdam Uilenstede worden ingestuurd.

omleiding.jpg

En daar begint een soms ellenlange zoektocht naar de juiste omleidingsroute. Diverse automobilisten 'verdwalen' al in Kronenburg/Uilenstede. Een aantal automobilisten koos er uit nood voor de fietsbrug bij Uilenstede maar te nemen om in Amsterdam te komen.

Schril contrast

In Amstelveen lijkt geen uitgebreide communicatie vooraf te zijn gegaan aan de afsluiting van de belangrijke verkeersader richting Amsterdam. Dat staat in schril contrast met bijvoorbeeld bij de afsluitingen rond de diverse A9-werkzaamheden in Amstelveen (zoals nu aan de Keizer Karelweg), die altijd uitvoerig worden aangekondigd. Dat ligt vermoedelijk in het feit dat gemeente Amsterdam over deze afsluiting gaat en niet Amstelveen.

Maatregelen

Al snel na de eerste klachten over de 'verrassingsafsluiting' richting Amsterdam heeft gemeente Amstelveen contact gezocht met gemeente Amsterdam. Inmiddels zijn in overleg met Amsterdam extra maatregelen aangekondigd, zo laat wethouder Herbert Raat (Verkeer, VVD) desgevraagd weten. 'Er komen extra tekstwagens om weggebruikers op de afsluiting en omleiding te wijzen. Ook worden uitneembare paaltjes op de fietsbrug geplaatst.' 

Mocht daar aanleiding toe zijn dan worden ook nog extra bebording en verkeersregelaars bij Uilenstede neergezet. Amstelveen houdt de situatie rond de afsluiting in de gaten.


Meer nieuws

Algemeen gisteren 15:20

E-waste Race: schoolklassen zamelen zoveel mogelijk elektronisch afval in

Amstelveen - Zes basisschoolgroepen uit Amstelveen doen dit jaar weer mee aan de E-waste Race. De deelnemende klassen gaan bijna vier weken lang zoveel mogelijk klein elektronisch afval of E-waste inzamelen zodat dit hergebruikt of gerecycled kan worden. De organisatie E-waste Race verzorgt verschillende lessen voor de kinderen. 

Algemeen gisteren 11:49

AVA boos over schrappen tijdelijke voetgangersbrug over A9: ‘Onvoorstelbaar’

Amstelveen - De lokale politieke partij Actief voor Amstelveen (AVA) is boos en vindt het onbegrijpelijk dat de tijdelijke voetgangersbrug over Rijksweg A9, ter hoogte van het Bovenlandpad, uit de verbouwingsplannen is geschrapt omdat de brug niet zou passen. ‘Wij vinden het onvoorstelbaar,’ zegt AVA-fractievoorzitter Michel Becker.

Amstelveen van voorheen 15 mei 2022 21:19

Amstelveen van voorheen (299)

Amstelveen - AmstelveenZ.nl duikt op zondagen in het verleden van Amstelveen en toont daarbij foto’s van vroeger. In aflevering 299 een oude foto uit 1979 van de bouw van het raadhuis aan de oever van De Poel.