Extra verkeersdrukte in Amstelveen verwacht door afsluiting A10 Zuid

Extra verkeersdrukte in Amstelveen verwacht door afsluiting A10 Zuid Foto: Rijksweg A9 Amstelveen

Amstelveen – Gemeente Amstelveen waarschuwt dat in mei en juni door werkzaamheden aan de A10 Zuid vijf weekeinden lang een toename van verkeer op de A9 en door Amstelveen wordt verwacht.


- Lees verder onder deze advertentie -

In de weekenden (de eerste is komend weekend 11 & 12 mei) wordt gewerkt aan het Zuidasdok, alsmede aan het spoor bij de stations Amsterdam Zuid en RAI. Hierdoor is de A10 richting Utrecht vijf weekenden afgesloten.

Gevolgen voor Amstelveen

'We verwachten door de afsluiting van de A10 Zuid een toename van verkeer op de A9 en door Amstelveen,' zegt wethouder Rob Ellermeijer. 'De gevolgen voor het verkeer worden in samenwerking met onder andere Rijkswaterstaat, de gemeente Amsterdam, het GVB en Connexxion nauwlettend in de gaten gehouden. Mocht het nodig zijn dan kunnen er maatregelen worden genomen om de doorstroming te bevorderen, bijvoorbeeld door aanpassing van de instelling van verkeerslichten.'

Zuidasdok is een project van onder meer de gemeente Amsterdam, het Rijk en de Provincie Noord-Holland, waarbij de A10 Zuid wordt verbreed en het station wordt vernieuwd.

Vijf weekenden

De eerste afsluiting is komend weekend op 11 en 12 mei. De weekendafsluitingen beginnen op vrijdagavond 22.00 uur en duren tot maandagochtend 05.00 uur. Het vijfde en laatste weekend is de weg ook Pinkstermaandag afgesloten. Vanaf dinsdagochtend 11 juni 05.00 uur zijn de werkzaamheden klaar.

Omleidingen

Meer informatie over het project Zuidasdok en de omleidingen zijn te vinden via: https://zuidas.nl/blog/2019/a10-zuid-richting-utrecht-5-weekenden-dicht-geen-treinverkeer/

Treinverkeer

Treinverkeer van, naar en via de stations Amsterdam Zuid en Amsterdam RAI is in deze weekenden niet mogelijk. Reizigers reizen om via Amsterdam Centraal. In de eerste vier weekenden rijden de treinen op maandag weer volgens dienstregeling. In het vijfde weekend is er op Pinkstermaandag 10 juni beperkt treinverkeer. Reizigers van en naar station Amsterdam Zuid en Amsterdam RAI kunnen gebruikmaken van de metro. NS adviseert reizigers voor vertrek de NS-reisplanner te raadplegen en rekening te houden met extra reistijd. 


Reacties