Het Keizer Karelplein

Extra verkeershinder door tijdelijke afsluiting wegen rond Keizer Karelplein

Amstelveen - In verband met afrondende werkzaamheden aan het Keizer Karelplein zijn van 27 juni 20.00 uur tot maandag 1 juli 05.00 uur diverse wegen rond het plein ontoegankelijk voor verkeer.

Vanaf het noorden (vanaf de kant van de A9 en Stadshart) zijn de Ouderkerkerlaan en de Burgemeester Rijnderslaan deze periode niet bereikbaar. Vanaf de A9 is afrit 5 richting Keizer Karelplein ook afgesloten. 

Vanaf de zuidkant van Amstelveen wordt de Van der Hooplaan voor verkeer afgesloten, na de Van der Leeklaan. Op maandag 1 juli gaan de Keizer Karelweg en het plein weer definitief open voor verkeer.

Omleidingen & bereikbaarheid 

De diverse omleidingen in verband met de afsluitingen worden met borden aangegeven. De aannemer treft speciale maatregelen om de winkels en ondernemingen aan het Keizer Karelplein zo goed mogelijk bereikbaar te houden.Winkels en ondernemingen in het Oude Dorp zijn bereikbaar via de Handweg en de Amsterdamseweg.

Verkeer vanuit Amstelveen Zuid dat naar het Stadshart wil, wordt omgeleid  via de Handweg, Amsterdamseweg, Molenweg en Keizer Karelweg en via de Beneluxbaan en Handelsplein. De winkels en ondernemingen aan de Van der Hooplaan zijn bereikbaar via de Lindenlaan en de Sportlaan.

Overlast

De werkzaamheden geven het hele weekend reuring en bedrijvigheid. Op  donderdagavond en -nacht wordt er gesloopt en dat zal de meeste overlast geven. Daarna neemt de geluidsoverlast snel af. Direct omwonenden worden met een brief geïnformeerd. Hulpdiensten, bussen, fietsers en voetgangers kunnen tijdens de werkzaamheden wel langs het plein, overig snelverkeer niet.

Beperken

Wethouder verkeer Rob Ellermeijer: 'De werkzaamheden zijn nu bijna voltooid; begin juli zijn het plein en de Keizer Karelweg weer open. De werkzaamheden in het laatste weekend van juni zullen met de afsluiting voor de nodige overlast zorgen. We doen er alles aan om dit zoveel mogelijk te beperken.'


Meer nieuws

112 vandaag 13:49

Grote politie-inzet in centrum Amstelveen: verdachte situatie in bus

Amstelveen - De politie heeft delen van het centrum van Amstelveen afgezet en is met veel eenheden ter plaatse in de omgeving van het busstation. De politie spreekt van een verdachte situatie in een bus, waarbij een passagier een verdacht pakketje bij zich zou hebben gehad. De bus is op Meander stopgezet en ontruimd.

Algemeen gisteren 17:14

'Ja-sticker' voor reclamefolders doet straks intrede in Amstelveen

Amstelveen - Als de gemeenteraad in april akkoord gaat - en dat is de verwachting - dan krijgen inwoners van Amstelveen vanaf 1 juni 2024 alleen nog reclamefolders in de bus als ze daar bewust voor kiezen door een Ja-sticker op hun brievenbus te plakken. De Nee/Ja en Nee/Nee stickers blijven ook gewoon van kracht.  

Algemeen 26 mrt. 2024 17:51

Pontjes over rivier de Amstel bij Nes en Kalfjeslaan later in de vaart

Amstelveen - De twee pontjes van Groengebied Amstelland (Smient en Fuut), die in het vaarseizoen fietsers en voetgangers over de Amstel brengen, gaan later in de vaart dan gebruikelijk door werkzaamheden aan de bruggen bij Ouderkerk aan de Amstel en Uithoorn.