Vliegtuig boven Amstelveen

'Extra vliegtuigoverlast van minimaal half jaar heeft grote gevolgen voor bewoners Amstelveen'

Amstelveen - Dat Schiphol volgend jaar vanaf 2 januari groot onderhoud gaat plegen aan de Zwanenburgbaan, baart de de lokale politieke partij Burgerbelangen (bbA) grote zorgen.

'Naar verwachting zullen de werkzaamheden 16 weken duren, tot en met 19 april. Daarna wordt er nog gewerkt aan vernieuwing van het landingssysteem. Dit betekent dat de baan tot eind juni zeer beperkt inzetbaar zal zijn. Een groot deel van het vliegverkeer van de Zwanenburgbaan zal worden omgeleid naar de Buitenveldertbaan. Ook de Aalsmeerbaan en de Oostbaan zullen vaker worden ingezet,'meldt de partij in een persbericht.

Grote langdurige overlast

Burgerbelangen Amstelveen verwacht grote en langdurige overlast voor haar bewoners. Kitty Huisman (raadslid bbA): “De overlast van minimaal een half jaar heeft grote gevolgen voor bewoners van Amstelveen. In een door mij bijgewoonde informatiesessie, heeft Schiphol aangegeven dat voor de planning van het langdurig onderhoud geen overleg was met de gemeente.”

BBA KITTY H ORIG jan22 BREED.jpeg
Kitty Huisman

Verder zegt Huisman: “De overlast voor omwonenden tijdens het groot onderhoud van de Aalsmeerbaan afgelopen jaar, is ook totaal niet geëvalueerd of besproken. Desondanks gaat Schiphol gewoon verder, zonder overleg met de gemeente Amstelveen.”

Beloftes

Huisman geeft aan dat de coalitie in het coalitieakkoord heeft beloofd zich in te zetten voor minder vluchten, minder overlast en fors terugdringen van gebruik van de Buitenveldertbaan. Burgerbelangen Amstelveen maakt zich zorgen over naleving van dit akkoord en verwacht een actieve rol van het college. De fractie stelt dan ook vragen aan dit college over de overlast, de overlegstructuur en naleving hiervan, en hoe het college de overlast kan beperken in het belang van de inwoners van Amstelveen.


Meer nieuws

Verkeer & Vervoer vandaag 10:53

N522 (Ouderkerk-Amstelveen) aantal dagen dicht voor doorgaand verkeer

Amstelveen - De provinciale weg N522 (tussen Amstelveen en Amsterdam Zuidoost) wordt tussen woensdagavond 7 juni en maandagochtend 12 juni afgesloten voor doorgaand verkeer, wegens werkzaamheden aan de nieuwe brugverbinding over de rivier De Amstel.

Algemeen gisteren 19:00

Amstelveen in 24hrs op 3 juni: ook van alles te doen voor kinderen

Amstelveen - Ontdek je eigen stad op zaterdag 3 juni tijdens Amstelveen in 24hrs! Barsten jouw kinderen van de energie? Dan is dit écht iets voor jullie… Aankomende zaterdag is er door heel Amstelveen veel te doen, van sporten tot knutselen en van cultuur tot culinair.  Hieronder de leukste (en meest kindvriendelijke) tips voor komende zaterdag.

Algemeen gisteren 13:37

Amstelveen in top 5 slimste gemeenten van Nederland

Amstelveen - Net als op talloze onderzoekslijstjes, scoort Amstelveen weer eens hoog in een nieuw onderzoek.  Amstelveen zou op basis van een nationale intelligentie-index namelijk tot de Top 5 van gemeenten van Nederland behoren waar de slimste mensen wonen.