Extreem vroeg: eerste kersenbloesem ontpopt al in bloesempark

AMSTELVEEN - Van een roze zee is nog allerminst sprake, maar de allereerste kersenbloesempjes in het Amstelveense kersenbloesempark in het Amsterdamse Bos hebben zich al stiekem ontpopt. De 400 bomen in het park staan momenteel vol in knop, klaar om binnenkort massaal uit te barsten. Dat is extreem vroeg voor de tijd van het jaar.  

Gemeente Amstelveen viert traditiegetrouw begin april  de start van de lente tijdens het Kersenbloesemfestival, speciaal voor de Japanse gemeenschap. Veelal staan de bomen rond die tijd in bloei (of bijna). De bomen bloeien meestal enkele weken, afhankelijk van de weersomstandigheden.

Laatste 3 jaar
In 2013 waren begin april de knoppen aan de bomen in het park nog niet geheel ontpopt, in 2014 gebeurde dat medio maart en vorig jaar geraakte de eerste boom eind maart in bloei. Aan diezelfde boom zijn ook nu de allereerste bloesempjes waar te nemen.

2000
In het jaar 2000 schonk de Japanse gemeenschap 400 kersenbomen aan Amstelveen, waar het kersenbloesempark mee werd ingericht. De bomen dragen allemaal een naam. Het park wordt tijdens de bloeiperiode veelal druk bezocht door dagjesmensen.

[caption id="attachment_4936" align="alignleft" width="300"]Kersenbloesempark 11 februari 2016 Amstelveen Amstelveenz Amsterdamse Bos 11-02-2016: Van een roze zee is nog allerminst sprake, toch is aan een enkele boom al bloesem te zien[/caption]

 


Meer nieuws

Algemeen gisteren 15:34

Meer dan helft dodelijke verkeersslachtoffers in Noord-Holland (87) reed op de fiets

Amstelveen - In de provincie Noord-Holland waren in 2023 87 dodelijke verkeersslachtoffers te betreuren. Meer dan de helft van de verkeersslachtoffers in de provincie reed op de fiets. De provincie wil het aantal slachtoffers terugdringen door zich op basis van data te richten op locaties en doelgroepen waar het risico op een ongeval met letsel het grootst is.

Algemeen gisteren 10:39

Politie met Mobiel Media Lab & Veiligheidskraam naar Stadsplein Amstelveen

Amstelveen – Politie en gemeente geven op vrijdag 19 april en zaterdag 20 april 2024 op het Stadsplein voorlichting over veiligheid. Vrijdag kunnen inwoners terecht bij een informatiekraam op de weekmarkt en zaterdag komt het Mobiel Media Lab van de politie naar het Stadsplein.

Wonen gisteren 09:55

Gemeenteraad mag zich gaan buigen over eerste fase nieuwbouwplan Allemankwartier

Amstelveen – De gemeenteraad mag zich binnenkort gaan buigen over het plan om 33 woningen te bouwen aan het Oostelijk Halfrond, naast basisschool De Bloeiwijzer. Ook de realisatie van een nieuw multifunctioneel gebouw dat dienst zal doen al wijkcentrum én medisch centrum (inclusief apotheek) staat op de agenda.