Pixabay.com (ter illustratie)

'Fakkel- en lichtjestocht door Amstelveen trekt 40 belangstellenden'

Amstelveen - Gisterenavond werd in Amstelveen voor de tweede keer een fakkel- en lichtjestocht gehouden door tegenstanders van het coronabeleid. Zo'n veertig deelnemers van de tocht wandelden volgens de initiatiefnemers door het centrum van Amstelveen 'ten behoeve van de vrijheid en verbinding van mensen die zich niet (langer) kunnen vinden in de in hun ogen buitenproportionele coronamaatregelen'.  

De deelnemers aan de tocht verzetten zich tegen het coronabeleid omdat het beleid in hun ogen zichtbaar maatschappelijke, sociale en economische problemen veroorzaakt. Ook vinden zij dat de QR-code rond corona voor tweedeling in de maatschappij zorgt. 

In een persbericht van de initiatiefnemers wordt een bezorgde burger uit Amstelveen geciteerd: 'Het is belangrijk dat mensen beseffen wat een groot verworven goed onze vrijheid eigenlijk is. Liefde, vrijheid en waarlijke democratie is waar ik hier voor sta, op 5 mei vier ik de vrijheid, vandaag loop ik voor de toekomst van mijn kinderen en kleinkinderen.' De deelnemers komen sinds vorige week op woensdagavond om 19.00 uur bijeen op het Stadsplein in Amstelveen voor een uur durende wandeling door het centrum van Amstelveen met lichtjes, fakkels en geluid.

De gemeente laat weten niet vooraf officieel op de hoogte te zijn gesteld van het initiatief en stelt de ontwikkelingen rond de wekelijkse tocht in de gaten te houden, maar noemt deze nu nog kleinschalig. 


Meer nieuws

Algemeen vandaag 15:20

E-waste Race: schoolklassen zamelen zoveel mogelijk elektronisch afval in

Amstelveen - Zes basisschoolgroepen uit Amstelveen doen dit jaar weer mee aan de E-waste Race. De deelnemende klassen gaan bijna vier weken lang zoveel mogelijk klein elektronisch afval of E-waste inzamelen zodat dit hergebruikt of gerecycled kan worden. De organisatie E-waste Race verzorgt verschillende lessen voor de kinderen. 

Algemeen vandaag 11:49

AVA boos over schrappen tijdelijke voetgangersbrug over A9: ‘Onvoorstelbaar’

Amstelveen - De lokale politieke partij Actief voor Amstelveen (AVA) is boos en vindt het onbegrijpelijk dat de tijdelijke voetgangersbrug over Rijksweg A9, ter hoogte van het Bovenlandpad, uit de verbouwingsplannen is geschrapt omdat de brug niet zou passen. ‘Wij vinden het onvoorstelbaar,’ zegt AVA-fractievoorzitter Michel Becker.

Amstelveen van voorheen gisteren 21:19

Amstelveen van voorheen (299)

Amstelveen - AmstelveenZ.nl duikt op zondagen in het verleden van Amstelveen en toont daarbij foto’s van vroeger. In aflevering 299 een oude foto uit 1979 van de bouw van het raadhuis aan de oever van De Poel.