Het gezin Lute.

Familie Lute opent nieuw restaurant op locatie Kruidfabriek Amstelveen: FÊTEVIS

Amstelveen - Peter en Marieke Lute, bekend van onder andere restaurants Lute, GREEN en natuurlijk De Kruidfabriek, kondigen aan dat zij samen met hun dochters Sara en Isabelle het nieuwe restaurant FÊTEVIS gaan runnen op de plek van de voormalige kruitfabriek aan de Oude Molen 5 in Amstelveen.

Dat is de locatie waar Peter en Marieke Lute hun culinaire avontuur 21 jaar geleden begonnen. Ze doen nu  een stapje opzij om ook ruimte te maken voor de nieuwe generatie - hun eigen kroost, maar ze blijven in eerste instantie zelf ook betrokken. In maart opent het nieuwe restaurant, dat zich zoals de naam FÊTEVIS al zegt, hoofdzakelijk zal richten op topverse visgerechten, de deuren. 'In de volksmond zal het vast Vette Vis worden,' zegt Peter Lute in een reactie.

fetevis kruifabriek lute logo.jpg
Klik op het logo om FÊTEVIS te volgen op Instagram

Sara en Isabelle, vroeger renden ze als hummels door pa’s zaak, zaten boordevol nieuwe ideeën en nieuwe energie. ‘Heel leuk en bijzonder, jullie aanpak,’ zeiden de twee dochters tegen hun ouders, ‘maar wil het voor ons werken, dan gaan we het over een heel andere boeg gooien.’

Andere beleving

En dat gebeurt volgens Peter Lute ook: 'Het nieuwe restaurant biedt vertrouwde klassiekers, maar ook lekkere smulgerechtjes om samen te delen en natuurlijk maken vegetarische gerechten onderdeel uit van het menu. Maar vooral de beleving zal heel anders worden en het prijs-kwaliteitniveau is schappelijk. Uit eten gaan is aan verandering onderhevig en daar spelen we met FÊTEVIS op in. De gerechten worden veelal in het zicht van de gast bereid op een grill met open vuur, in houtovens en moderne rookkasten. De zaak is echt klaar voor de komende tien jaar.'

Volg

Het idee voor FÊTEVIS kwam voort uit gedeelde herinneringen die het gezin had aan heerlijk eten & drinken: dat was altijd feest en bijzonder. Uit eten gaan moet een feestje zijn en bij FÊTEVIS beloven ze er een feestje van te maken. FÊTEVIS zal vanaf 8 maart iedere dag geopend zijn voor diner vanaf 17.00 uur (tweede shift vanaf 19.30 uur) en op vrijdagen vanaf 12.00 uur. De verbouwing van FÊTEVIS is de komende tijd te volgen via Instagram (klik hier).


Meer nieuws

Sport gisteren 14:00

Uplift breidt uit met small group training: personal training met zijn vieren

Amstelveen - Al vier jaar timmeren de ‘Ralfen’ druk aan de weg met UPLIFT. Met hun high-end personal trainingsstudio aan de Amsterdamseweg helpen Ralph en Ralf hun clientèle om hen zo fit en weerbaar mogelijk te maken. Naast personal- en duo-training, breiden ze uit met small group training.

Columns gisteren 09:24

Column Geertje Visser: Overvallen

Amstelveen - Ondanks wat overvallen, autokraken, woninginbraken, jongeren die met messen zwaaiden, jongeren die met nepwapens zwaaiden (zwaaiden jongeren gewoon maar eens voor de gezelligheid, hè?) en vechtpartijen, kunnen we rustig slapen hier in Amstelveen. Amstelveners waarderen hun veiligheid namelijk meer dan mensen in andere gemeenten met meer dan 70.000 inwoners. Dat blijkt uit de Veiligheidsmonitor 2023 die het Centraal Bureau voor de Statistiek publiceerde. Geweldig nieuws natuurlijk, want niets zegt zoveel over veiligheid als de waardering ervan, nietwaar?

Sport 12 apr. 2024 14:00

Rugbyer Enzo Fontein: 'mijn toekomst ligt in Engeland'

Amstelveen - Enzo Fontein (17) is een rugbyer bij de Amstelveense Rugbyclub ARC. Met zijn team haalde hij drie keer de NK-finale en in 2022 mochten ze de titel Nederlands Kampioen op hun naam schrijven. Begin 2024 was Enzo genomineerd voor Amstelveens talent van het jaar tijdens het Amstelveen Sportgala. Hij werd runner-up en zijn rugbyclub werd als winnaar uitgeroepen tot Vereniging van het jaar. Met zijn zeventien jaar is hij nog jong, maar dat staat zijn grootse dromen niet in de weg. Als het aan hem ligt, vertrekt hij dit schooljaar nog naar Engeland om zijn dromen te verwezenlijken.

Vrije Tijd, Recreatie & Natuur 12 apr. 2024 10:27

Fotowedstrijd Natuurlijk Amstelveen

Amstelveen - Visit Amstelveen en Canon organiseren deze lente een fotowedstrijd waarbij op zoek wordt gegaan naar de mooiste natuurfoto. Het voorjaar is dé tijd om er op uit te gaan in Amstelveen. Neem je smartphone en/of camera mee om de natuur vast te leggen, want je kunt er een mooie prijs mee winnen én de mooiste foto’s krijgen een plekje in een tentoonstelling in het Cobra Museum!

Algemeen 11 apr. 2024 16:03

MEAN WELL sponsort sportveldje voor Oekraïense vluchtelingen bij opvanglocatie

Amstelveen - Deze week is een multifunctionele sportveldje bij de opvanglocatie voor Oekraïense vluchtelingen in Kronenburg (Sonjashnik) geopend. MEAN WELL, een Taiwanees bedrijf dat sinds 2006 is gevestigd in Amstelveen, is de sponsor van het sportveldje en leverde ook bijbehorende voorzieningen, zoals goals, ballen en netten.