Familiebedrijf Co van der Horst uitgeroepen tot Ondernemer van het Jaar

Amstelveen - Het 117 jaar oude Amstelveense familiebedrijf Co van der Horst is vrijdagavond uitgeroepen tot Ondernemer van het Jaar 2022/2023. 

De gerenommeerde interieur- en woonspecialist sleepte de overall-prijs in de wacht tijdens een drukbezochte gala-avond bij KPMG, waar een groot deel van het Amstelveense bedrijfsleven aanwezig was. De Ondernemer van het Jaar Verkiezing is een initiatief van Ondernemersvereniging Amstelveen en Gemeente Amstelveen.

Meer ondernemers vielen in de prijzen: Jeroen Hypotheekadvies won de Publieksprijs, Het Fietshuys werd winnaar in de categorie MKB tot 50 personen, Clappform won in de categorie Startup en in de categorie ZZP ging WEERinREGIE met de eretitel naar huis. 

Co van der Horst overall winnaar

Co van der Horst werd vrijdagavond eerst tot winnaar uitgeroepen in de categorie MKB vanaf 50 werknemers, waar het New York Pizza en Koen Pack voorbleef. Vervolgens mocht de Amstelveese woon- en interieurspecialist ook de overall titel bijschrijven. Inmiddels staat de vierde generatie aan het roer van het Amstelveense bedrijf met internationale faam. Co van der Horst is hofleverancier en verbonden met ongekend veel bekende designnamen en exclusieve nichemerken.

Overgrootvader Co van der Horst begon het bedrijf in 1905, toen nog in huishoudtextiel. Hij trok er aanvankelijk met slechts een hondenkar op uit als marskramer en was bekend in heel Amstelveen (Nieuwer-Amstel). 

De huidige eigenaren Stephan en Edwin van der Horst (links op de foto onder) toonden zich bijzonder trots bij de uitreiking, door wethouder Adam Alzakalai (rechts op de foto).

co van der horst.jpg

Het familiebedrijf Co van der Horst is, met 250 exclusieve merken onder één dak, uniek voor Europa. In bijna 120 jaar heeft de vierde generatie ondernemers de switch gemaakt van verkoop van stoffen naar een bedrijf met verschillende divisies: Boutique Concept Store, contracting voor externe architecten, twee Flagshipstores op de Zuidas en de ontzorging van ontwikkelaars en makelaars. De volle breedte van de high-end interieurmarkt wordt bediend. De interieurarchitecten en partners van Co van der Horst zijn verantwoordelijk voor de realisatie van prachtige en exclusieve interieurs wereldwijd. De altijd bescheiden maar klantgerichte ondernemers-broers weten als geen ander het toonaangevende bedrijf in Nederland op het gebied van interieurdesign te leiden. 

Publieksprijs naar Jeroen Hypotheekadvies

jeroen.jpg

Alle 31 kandidaten in de competitie kwamen in aanmerking voor het winnen van de Publieksprijs. In totaal hebben ruim 4800 mensen via de website www.ovhj-amstelveen.nl hun stem uitgebracht op hun favoriete Amstelveense ondernemer.
De eigenaar en medewerkers van Jeroen Hypotheekadvies toonde zich heel blij met de winst. Eigenaar Jeroen Pijnaker deed in 2018 nog mee met het coach- en kennisprogramma ZAAI van de gemeente. Bij ZAAI Amstelveen wilde hij leren hoe hij het beste zijn doelgroep kon bereiken. "We kunnen nu wel stellen dat de ZAAI-training een succes was”, zegt wethouder Adam Elzakalai.

Het Fietshuys wint MKB Klein 

fietshuys.jpg

In de categorie MKB tot 50 werknemers werd Het Fietshuys de winnaar. Voor de Amstelveense Naeckte Brouwers, die bierbrouwen in de Annakerk en Jeroen Hypotheekadvies bleef het deze keer bij een nominatie. Het Fietshuys is zeven dagen per week open en zet in op kwaliteit. De fietsbranche is een dynamische markt met veel ontwikkelingen en steeds vaker een elektrische fiets is daarmee een serieuze investering. Klanten kiezen voor een goede (bak)fiets en ruilen de tweede auto daarvoor in. Ze komen voor goed advies en niet voor een bepaald merk. Het bedrijf doet veel aan klantenbinding en heeft hoge waarderingen. De eigenaren Philip Wallage en Silvan Overtoom zijn een gouden duo dat groter denkt dan hun eigen bedrijf.

Clappform winnaar categorie Startup

clappform.jpg

Bij de startups won Clappform. Kunstmatige intelligentie inzetten voor bebouwde omgeving, dat is de missie van deze startup. De andere genomineerden waren Café Restaurant Heisa en ChargeMakers. De data-analyse die Clappform aanbiedt aan klanten als woningbouwverenigingen, gemeenten, beleggers en grote projectontwikkelaars is van grote toegevoegde waarde voor de sector. Nieuwe technologieën spelen een steeds grotere rol in een sector waar veel data beschikbaar is, maar die data nog weinig gebruikt wordt om er waardevolle toepassingen mee te creëren. Clappform valt daarbij op door haar goede dienstverlening, is sinds kort ook mede-eigenaar van de grootste database op woninggebied van Nederland en heeft een nauwe samenwerking met de VU.

Clappform is het enige bedrijf buiten Amsterdam, dat namens Nederland op de lijst staat van veelbelovende Artificial Intelligence-startups in Europa. Dit bedrijf heeft alles in zich om het verschil te maken in de toekomst.

WEERinREGIE winnaar categorie ZZP

weerinregie.jpg

In de ZZP-categorie won WEERinREGIE de prijs. Mind Direction en MI Network waren de andere genomineerden. Sandrine Kwast, ook een oud ZAAI-deelnemer, was heel blij met haar prijs. Ze kreeg het idee om anderen te ondersteunen in het proces rondom kanker toen haar vader ziek werd en bouwde dat uit tot een praktijk die familie en patiënten direct na het behandelingstraject begeleidt bij het verwerken van kanker en de mogelijke gevolgen daarvan.

Over de Ondernemer van het Jaar Verkiezing

Wethouder Economische Zaken Adam Elzakalai: “Met de ‘Ondernemer van het Jaar’ verkiezing wil Amstelveen bijdragen aan een ondernemend en vernieuwend ondernemersklimaat. Het doel is om ondernemingen in Amstelveen te stimuleren zich te presenteren en aan te zetten tot een duurzame, innovatieve en creatieve invulling van het ondernemerschap. De focus ligt daarbij op de MKB-ondernemers. Met deze verkiezing kunnen we ook de trots en waardering laten blijken voor onze meer dan 12.000 Amstelveense bedrijven, ondernemers en hun werknemers en ze bedanken voor hun inzet. En we kunnen laten zien wat een mooie ondernemers we hebben in Amstelveen. De kwaliteit van de 31 kandidaten was hoog en het was lastig om hier 12 genomineerden uit te kiezen. We hebben geweldige winnaars in de verschillende categorieën en één overall winnaar, een echt Amstelveense ‘parel’. Eigenlijk zijn alle finalisten wat ons betreft winnaars en daarom zetten we alle 12 genomineerden in als ambassadeur van de gemeente Amstelveen. Zij ontvangen allemaal ook een mooi prijzenpakket.” 

Belangrijke partners van de verkiezing

De verkiezing is een initiatief van gemeente Amstelveen en de Ondernemersvereniging Amstelveen. Darshan Sloot, directeur van de OA: “Samen met een keur aan partners/sponsors als Rabobank Amstel & Vecht, KPMG, Loogman Groep, Van Poelgeest, AmstelveenZ, INTO business Amstelland, AVB Language Group, Buro Acting is deze editie tot stand gekomen en zijn prachtige prijzenpakketten samengesteld. Maar ook dankzij alle inzet en bijdragen van lokale leveranciers en sponsors kunnen wij weer terugkijken op een zeer geslaagde verkiezing.” Meer informatie, zoals het juryrapport, op www.ovhj-amstelveen.nl.


Meer nieuws

Wonen vandaag 14:35

Deur weer op kier voor woningbouw Kronenburg; Amstelveen om tafel met minister

Amstelveen - De minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties (Hugo de Jonge) heeft gemeente Amstelveen uitgenodigd om opnieuw om tafel te gaan om alsnog mogelijkheden voor de bouw van woningen in de wijk Kronenburg te bespreken. Amstelveen heeft de uitnodiging geaccepteerd. Beide partijen hopen dat de impasse die rond de grotendeels leegstaande en verouderde kantorenwijk - gelegen onder de aanvliegroute van Schiphol - is ontstaan kan worden doorbroken, maar de partijen liggen nog wel behoorlijk ver uiteen.

112 gisteren 19:44

Steekpartij aan Orion in Middenhoven

Amstelveen - Aan Orion in de wijk In Middenhoven in Amstelveen Zuid heeft maandagavond omstreek half 8 een steekpartij plaatsgevonden.  

Wonen gisteren 14:38

Scholen en zorginstellingen Amstelveen zien geen ruimte voor dienstwoningen op eigen terrein

Amstelveen - Zowel scholen als zorginstellingen in Amstelveen zien - door gebrek aan ruimte en financiële middelen - geen mogelijkheden om dienstwoningen voor personeel te realiseren op eigen terrein. De gemeenteraad had het College van B en W gevraagd die mogelijkheid te onderzoeken, omdat personeel moeilijk betaalbare huisvesting kan vinden en daardoor meer dan eens uit de gemeente vertrekt om elders dichtbij huis te kunnen werken.

Sport gisteren 13:46

Najaarseditie 11 Parkentocht van start

Amstelveen - AmstelveenSport organiseert ook dit najaar de 11 Parkentocht. Van 3 oktober tot en met 7 november kun je elke dinsdag- en vrijdagochtend om 10.00 uur starten met wandelingen vanaf 11 verschillende plekken in Amstelveen. Samen met andere wandelaars en professionele begeleiding kun je op een laagdrempelige en gezellige manier aan je vitaliteit werken.