Wout en Damiën Philippo

Familiebedrijf Philippo Keukens: kleinzoon Damiën neemt het stokje over

Amstelveen / Aalsmeer - Bij het familiebedrijf Philippo Keukens aan de Aalsmeerderweg in Aalsmeer kun je terecht voor binnenkeukens, buitenkeukens, bijkeukens, projectkeukens of op maat gemaakte kledingkasten, dressoirs en bureaus. Of het nu gaat om een zelf samengestelde keuken of vervanging van een oven; al 53 jaar staat de familie Philippo klaar voor passend advies en uitstekende service.

Kleinzoon Damiën

Wout Philippo startte in de jaren 70 met een showroom in de paardenstal achter zijn huis in Amstelveen. Nu, ruim 50 jaar later, is het familiebedrijf niet meer weg te denken uit de regio. Wout Philippo is dit jaar 80 jaar geworden en heeft het stokje overgedragen aan kleinzoon Damiën. Hij werkt sinds 2018 bij Philippo Keukens en heeft zich langzaamaan kunnen voorbereiden op de overname van het familiebedrijf. Met zijn opa achter de schermen, zijn moeder Mirjam nog steeds in de zaak en een deskundig en professioneel team aan zijn zijde, is het voor Damien tijd om het bedrijf vol vertrouwen voort te zetten.

Fietsen door de showroom

‘Voordat ik naar school ging, ging ik al mee naar de zaak met mijn moeder’, vertelt Damiën. Ik ben letterlijk opgegroeid tussen de keukens op de Kuiperij (waar de showroom vanuit De Oude Karselaan naartoe verhuisd was, red.) Voor mij was de associatie met de showroom ook altijd positief. Er viel altijd iets te beleven. Daar waren de leuke dingen, zoals fietsen door de showroom en met mijn opa op de tractor. Daarom is het natuurlijk een hele eer om de naam voort te mogen zetten.’

Sinds 2018 is Damiën werkzaam bij Philippo. ‘Ik heb altijd geholpen in de zaak. Niet zozeer de keukens verkopen, maar wel de randzaken eromheen. Maar het ging steeds meer van randzaken naar de showroom van Philippo Keukens zelf.

Aandelen kopen

‘In eerste instantie wilde ik het niet overnemen en eerst zelf bij een ander in de keuken kijken’, lacht Damiën. ‘Maar ik rolde er letterlijk in. Steeds meer dagen was ik in de zaak te vinden en ik kreeg steeds meer taken en verantwoordelijkheden. Toen ik klaar was met mijn studie, ben ik vrijwel meteen begonnen met fulltime werken in het bedrijf. Daarna ben ik langzaam begonnen met mezelf inkopen. Dat is een heel natuurlijk proces geweest, met groot vertrouwen van mijn opa naar mij toe.’

Lederen map van opa

Vol trots laat Damiën de lederen map van zijn opa zien, die hij nu zelf gebruikt. ‘Ja, die wordt enorm gekoesterd. Misschien is het niet de mooiste meer, maar het heeft ontzettend veel emotionele waarde. Vooral als je je beseft welke route deze map de afgelopen 50 jaar heeft afgelegd. Mijn opa kwam altijd en overal met deze map, waarin hij alles noteerde en inmeette. Inmiddels hebben we wel een professionelere slag gemaakt met een deskundig bedrijf dat alles 3D komt inmeten. We hebben een mooi team om ons heen en doen alles samen. Wanneer we een nieuwe showroomkeuken willen neerzetten, bepalen we dat dan ook met elkaar. Op deze manier worden we als klein team hechter en dat stralen we ook uit naar onze klanten! We blijven een zogenoemd familie bedrijf, maar wel professioneel en deskundig. Daar ben ik trots op. Dat ik daar nu aan het roer mag staan.’

Philippo Keukens
Aalsmeerderweg 83
1432 CH Aalsmeer
0297-361606
info@philippo.nl
www.philippo.nl


Meer nieuws

Sport vandaag 14:52

Back to the Future bij NTC Amstelveen

Amstelveen - Van zondag 30 juni tot en met zondag 6 juli vinden er in Amstelveen twee grote internationale tennistoernooien plaats. 

112 vandaag 13:58

Zoekactie in Ouderkerkerplas naar 14-jarige: slachtoffer gevonden

Ouderkerk aan de Amstel - Dinsdagmiddag rond 13.00 uur is er in de Oudekerkerplas in Ouderkerk aan de Amstel een zoekactie op touw gezet. De politiehelikopter en brandweerduikers zochten vanaf de straat Aan de Wind het water af omdat er een 14-jarige jongen vermist zou zijn. Het slachtoffer is inmiddels gevonden en overgebracht naar het ziekenhuis.  

Rubriek: Onderweg op de A9 vandaag 10:54

27 juni: webinar over de werkzaamheden aan de A9

Amstelveen - Op donderdag 27 juni, van 20.00 uur tot 21.30 uur, wordt er een webinar georganiseerd (digitaal) over de werkzaamheden aan de A9 in Amstelveen. 

Evenementen & Activiteiten vandaag 09:00

Bovenkerk verandert 13 juli tijdens Zomerfeest in olympisch dorp

Amstelveen - Zaterdag 13 juli van 14.00 tot 19.00 uur vindt in het Urbanuspark het jaarlijkse Zomerfeest in Bovenkerk plaats. Deze keer staat het feest in het teken van de Olympische Spelen. Voor één dag wordt Bovenkerk een heus olympisch dorp met o.a. leuke sportieve activiteiten voor jeugdige bezoekers. Daarnaast kunnen geïnteresseerden ook dit jaar weer langskomen voor Heel Bovenkerk Bakt, de braderie, de barbecue, heerlijke hapjes en drankjes en diverse optredens.

Evenementen & Activiteiten gisteren 17:32

Amstelveen Culinair 2024: Een culinair feest aan de Poeloever

Amstelveen - De zomer is begonnen en dat betekent dat het bijna tijd is voor hét fijnproevers evenement van het jaar: Amstelveen Culinair. Op zaterdag 6 juli wordt de prachtige poeloever, met uitzicht over De Poel en het Amsterdamse Bos, omgetoverd tot een culinaire ontmoetingsplaats. Dit jaar is het extra speciaal omdat het terrein nog nooit eerder voor een evenement is gebruikt. Met het mooie weer kunnen bezoekers hier genieten van de zonsondergang over De Poel.

Algemeen gisteren 13:51

Nieuwe naam ontmoetingsruimte Kastanjeflat onthuld: Kastanjehof

Amstelveen - Met trots is de nieuwe naam van de ontmoetingsruimte in de Kastanjeflat bekend gemaakt: Kastanjehof. Het naambord werd feestelijk onthuld door wethouder Marijn van Ballegooijen, waarmee de vernieuwde ontmoetingsplek officieel in gebruik is genomen.