Favoriet Bangoura start met zege op Amstelveen Future

AMSTELVEEN - De zesde editie van het Amstelveen Future internationale tennistoernooi op Sportpark de Kegel is in volle gang. Veel deelnemers uit verschillende landen komen in actie op de vernieuwde gravelbanen, waarin de dames en heren strijden om punten voor de wereldranglijsten.

De Amerikaan Sekou Bangoura heeft gisteren op de openingsdag van het hoofdtoernooi van de Amstelveen Future zijn eerste partij gewonnen. De aanvoerder van de plaatsingslijst, de nummer 395 van de wereld, won met 7-5, 6-2 van de Rus Denis Klok.

,,Het was nog wat zoeken, maar ik ben best blij met mijn niveau”, zegt de voormalig nummer 213 van de wereld in een persbericht van Amstelveeen Future. ,,In de tweede set speelde ik wat directer en agressiever en liep het een stuk beter. Ik moest nog een beetje wennen aan de ligging van de baan, aangezien het centrecourt haaks op de andere banen ligt.” Vandaag heeft Bangoura vrijaf en morgen of overmorgen staat hij in de tweede ronde tegenover de winnaar van het Nederlandse onderonsje tussen Ryan Nijboer en Bart van den Berg.

Druk

De partij tussen Bangoura en Klok was de enige partij in de eerste ronde van het mannentoernooi. Vandaag is het een bijzonder druk programma met maar liefst 26 partijen. Onder anderen Tim van Rijthoven en het Finse talent Emil Ruusovuori komen in actie. De negentienjarige Ruusovuori, de nummer twee van de plaatsingslijst, is de voormalig nummer vier van de wereld bij de junioren.

Van Rijthoven nam op het laatste moment een wildcard in ontvangst. De 21-jarige Brabander maakte in 2013 zijn internationale debuut in Amstelveen. In 2016 deed hij voor het laatst mee en toen moest hij in de tweede ronde geblesseerd opgeven. In de eerste ronde neemt hij het op tegen de Belg Michael Geerts, die vorige week in eigen land nog de halve finales haalde.

Kwalificatietoernooi

Gisteren werden ook de laatste wedstrijden in het kwalificatietoernooi voor vrouwen gespeeld. De Nederlandse spelers Noa Liauw A Fong en Diana Chehoudi dwongen een plek in het hoofdtoernooi af.


Meer nieuws

112 vandaag 17:13

Botsing op Keizer Karelweg

Amstelveen - Op de Keizer Karelweg in Amstelveen is dinsdagmiddag een personenbusje in aanrijding gekomen met een personenauto. Het busje botste in de flank van de personenwagen.

Corona Amstelveen vandaag 15:42

Update RIVM: vier COVID-19 patiënten Amstelveen

Amstelveen - Het RIVM meldt in de laatste update rond het coronavirus (COVID-19) dat in Amstelveen de afgelopen twee weken bij vier inwoners COVID-19 besmettingen zijn vastgesteld. Van geregistreerde ziekenhuisopnames of overleden personen was geen sprake.

Algemeen vandaag 09:57

Inbraak-aanpak Amstelveen trekt de aandacht

Amstelveen - De Amstelveense aanpak om het aantal inbraken blijvend terug te dringen was gisteren voer voor het NOS Journaal. De aanpak in Amstelveen is behoorlijk succesvol; relevant nu inbrekers weer in heel het land volop actief zijn na sterk teruggelopen inbraakcijfers in de piek van de eerste coronagolf.

Algemeen gisteren 15:29

Einde bankgebouw

Amstelveen - De gevolgen van de voorgenomen verbreding van Rijksweg A9 in Amstelveen worden steeds zichtbaarder in het straatbeeld van het Oude Dorp.

Algemeen gisteren 10:20

Ergernis over 'lachgasweide' in Amsterdamse bos

Amstelveen - De enorme troep die feestgangers afgelopen weekeinde in het Amsterdamse bos achterlieten heeft kwaad bloed gezet bij veel bosgebruikers. De Zonneweide veranderde in een lachgasweide, nadat feestvierders honderden lege ballonnen en andere rotzooi achterlieten.