Favoriet Bangoura start met zege op Amstelveen Future

Favoriet Bangoura start met zege op Amstelveen Future

AMSTELVEEN - De zesde editie van het Amstelveen Future internationale tennistoernooi op Sportpark de Kegel is in volle gang. Veel deelnemers uit verschillende landen komen in actie op de vernieuwde gravelbanen, waarin de dames en heren strijden om punten voor de wereldranglijsten.


- Lees verder onder deze advertentie -

De Amerikaan Sekou Bangoura heeft gisteren op de openingsdag van het hoofdtoernooi van de Amstelveen Future zijn eerste partij gewonnen. De aanvoerder van de plaatsingslijst, de nummer 395 van de wereld, won met 7-5, 6-2 van de Rus Denis Klok.

,,Het was nog wat zoeken, maar ik ben best blij met mijn niveau”, zegt de voormalig nummer 213 van de wereld in een persbericht van Amstelveeen Future. ,,In de tweede set speelde ik wat directer en agressiever en liep het een stuk beter. Ik moest nog een beetje wennen aan de ligging van de baan, aangezien het centrecourt haaks op de andere banen ligt.” Vandaag heeft Bangoura vrijaf en morgen of overmorgen staat hij in de tweede ronde tegenover de winnaar van het Nederlandse onderonsje tussen Ryan Nijboer en Bart van den Berg.

Druk

De partij tussen Bangoura en Klok was de enige partij in de eerste ronde van het mannentoernooi. Vandaag is het een bijzonder druk programma met maar liefst 26 partijen. Onder anderen Tim van Rijthoven en het Finse talent Emil Ruusovuori komen in actie. De negentienjarige Ruusovuori, de nummer twee van de plaatsingslijst, is de voormalig nummer vier van de wereld bij de junioren.

Van Rijthoven nam op het laatste moment een wildcard in ontvangst. De 21-jarige Brabander maakte in 2013 zijn internationale debuut in Amstelveen. In 2016 deed hij voor het laatst mee en toen moest hij in de tweede ronde geblesseerd opgeven. In de eerste ronde neemt hij het op tegen de Belg Michael Geerts, die vorige week in eigen land nog de halve finales haalde.

Kwalificatietoernooi

Gisteren werden ook de laatste wedstrijden in het kwalificatietoernooi voor vrouwen gespeeld. De Nederlandse spelers Noa Liauw A Fong en Diana Chehoudi dwongen een plek in het hoofdtoernooi af.

Gekoppeld aan dit bericht


Reacties