: Heleen van Ketwich Verschuur, directeur AmstelveenSport (Beeld: Andrea Cuypers)

Feest! 25 jaar zwembad De Meerkamp

Amstelveen - 2,2 miljoen liter zwembadwater, 7 hectare grond, een verwarmd buitenbad en een golfslagbad. Het zijn slechts een aantal unieke aspecten van zwembad De Meerkamp. Het zwembad dat deze week alweer 25 jaar bestaat.

Om die reden wordt deze week (nog tot en met 28 juni 2019) groot feest gevierd aan de Van der Hooplaan 239.

Talloze activiteiten

Deze waterige feestweek zit bomvol leuke activiteiten en evenementen. ‘Voor ieder wat wils. We laten in deze dagen de veelzijdigheid van het zwembad graag zien. We bieden voor iedere doelgroep het hele jaar door passende en uitdagende activiteiten aan en doen er tijdens deze feestweek nog graag een schepje bovenop’, vertelt Heleen van Ketwich Verschuur, directeur van Amstelveen- Sport (voorheen Sportbedrijf Amstelveen).

‘State of the Art’

Na een fusie tussen zwembaden Het Keerpunt en De Poeloever werd in 1994 het grootschalige zwembad De Meerkamp geopend. ‘Voor die tijd waren we een enorm bijzonder en vooruitstrevend zwembad, State of the Art.

Met vijf ozongezuiverde zwembaden, waaronder een golfslagbad en een therapie of doelgroepenbad, met een inpandige sporthal en bijvoorbeeld een elektrische zwembadlift, was zwembad De Meerkamp zeer vooruitstrevend. Nu klinkt dat misschien niet meer zó indrukwekkend, maar destijds was dat echt bijzonder en modern’, vertelt Heleen.

Heleen is sinds augustus 2018 directeur van hét sportplatform van Amstelveen. Ze maakte in de zomer van vorig jaar de overstap van de kunst en cultuursector (was eerder directeur van Museum Jan van der Togt-museum) naar AmstelveenSport. En heeft van deze overstap geen seconde spijt. ‘Het is fantastisch om in de sportwereld te mogen werken. AmstelveenSport barst van de potentie.’

Diversiteit

Tijdens haar eerste weken bij AmstelveenSport ontdekte Heleen de veelzijdigheid van zwembad De Meerkamp. ‘Het verloop van de dag en de diversiteit op zo’n dag vond ik echt indrukwekkend. Op één en hetzelfde moment werden er banen gezwommen in het wedstrijdbad, werd er onderhoud gepleegd aan het golfslagbad, werd er in het zonnetje genoten van het buitenbad, kreeg iemand met een nekhernia training in het instructiebad en was er een groep jonge ouders met hun kleintjes aan het babyzwemmen. En dat was slechts een momentopname. Toen realiseerde ik me dat een zwembad echt veel meer aanbiedt dan de mogelijkheid een diploma te halen.’

Lokale functie

De Meerkamp heeft volgens Heleen een belangrijke functie in de Amstelveense samenleving. ‘De brandweer oefent hier bijvoorbeeld structureel, scholen organiseren sportdagen, we laten ouderen weer bewegen en zijn altijd bezig met allerlei nieuwe lessen en mogelijkheden. Zo zijn we nu bijvoorbeeld bezig met het ontwerpen van de mogelijkheid tot zwemmen voor dementerenden.' 'We blijven in ontwikkeling, ook na 25 jaar’, eindigt Heleen.

Foto: Heleen van Ketwich Verschuur, directeur AmstelveenSport (Foto: Andrea Cuypers)

Klik hier voor alle activiteiten tijdens de feestweek. Je betaalt de hele week een feestelijke entreeprijs van € 2,50 per keer. Bekijk het volledige dagprogramma op www.meerkamp.nl

 


Meer nieuws

Algemeen gisteren 18:23

Amstelveen is jarig

Amstelveen - De verjaardag van Amstelveen, vorig jaar nog groots gevierd met het evenement 24H, gaat dit jaar in stilte voorbij door de corona-maatregelen. Amstelveen is vandaag (25 mei) 621 jaar oud geworden.

Corona Amstelveen gisteren 14:33

Corona-virus vastgesteld bij leerkracht Amstelveense basisschool

Amstelveen - Op de Amstelveense basisschool 'School of Understanding' blijkt een leerkracht positief te hebben getest op corona. Alle leerlingen zijn per direct overgestapt op thuisonderwijs en teamleden die binnen anderhalve meter contact hebben gehad met de leerkracht zijn in quarantaine gegaan en getest.

Politiek gisteren 11:49

Burgerbelangen: te weinig ruimte op Amstelveense fietspaden

Amstelveen - De lokale politieke partij Burgerbelangen Amstelveen (bbA) hoort vaak van inwoners dat er te weinig ruimte is op de fietspaden in Amstelveen. Soms ontstaan daardoor onveilige situaties. Sinds de corona-crisis zijn mensen meer gaan fietsen en ook steeds meer op elektrische fietsen. Daarom wil bbA dat het gemeentebestuur de fietspaden van Amstelveen aan een nieuwe beoordeling onderwerpt. 

Amstelveen van voorheen 24 mei 2020 19:37

Amstelveen van voorheen (196)

Amstelveen - AmstelveenZ.nl duikt op zondagen in het verleden van Amstelveen en toont daarbij foto’s van vroeger. In aflevering 196 een foto van een klassieke Van Poelgeest-touringbus zoals deze vroeger onder andere tussen Amstelveen en Amsterdam reed.