Feest! 25 jaar zwembad De Meerkamp

Feest! 25 jaar zwembad De Meerkamp Foto: : Heleen van Ketwich Verschuur, directeur AmstelveenSport (Beeld: Andrea Cuypers)

Amstelveen - 2,2 miljoen liter zwembadwater, 7 hectare grond, een verwarmd buitenbad en een golfslagbad. Het zijn slechts een aantal unieke aspecten van zwembad De Meerkamp. Het zwembad dat deze week alweer 25 jaar bestaat.


- Lees verder onder deze advertentie -

Om die reden wordt deze week (nog tot en met 28 juni 2019) groot feest gevierd aan de Van der Hooplaan 239.

Talloze activiteiten

Deze waterige feestweek zit bomvol leuke activiteiten en evenementen. ‘Voor ieder wat wils. We laten in deze dagen de veelzijdigheid van het zwembad graag zien. We bieden voor iedere doelgroep het hele jaar door passende en uitdagende activiteiten aan en doen er tijdens deze feestweek nog graag een schepje bovenop’, vertelt Heleen van Ketwich Verschuur, directeur van Amstelveen- Sport (voorheen Sportbedrijf Amstelveen).

‘State of the Art’

Na een fusie tussen zwembaden Het Keerpunt en De Poeloever werd in 1994 het grootschalige zwembad De Meerkamp geopend. ‘Voor die tijd waren we een enorm bijzonder en vooruitstrevend zwembad, State of the Art.

Met vijf ozongezuiverde zwembaden, waaronder een golfslagbad en een therapie of doelgroepenbad, met een inpandige sporthal en bijvoorbeeld een elektrische zwembadlift, was zwembad De Meerkamp zeer vooruitstrevend. Nu klinkt dat misschien niet meer zó indrukwekkend, maar destijds was dat echt bijzonder en modern’, vertelt Heleen.

Heleen is sinds augustus 2018 directeur van hét sportplatform van Amstelveen. Ze maakte in de zomer van vorig jaar de overstap van de kunst en cultuursector (was eerder directeur van Museum Jan van der Togt-museum) naar AmstelveenSport. En heeft van deze overstap geen seconde spijt. ‘Het is fantastisch om in de sportwereld te mogen werken. AmstelveenSport barst van de potentie.’

Diversiteit

Tijdens haar eerste weken bij AmstelveenSport ontdekte Heleen de veelzijdigheid van zwembad De Meerkamp. ‘Het verloop van de dag en de diversiteit op zo’n dag vond ik echt indrukwekkend. Op één en hetzelfde moment werden er banen gezwommen in het wedstrijdbad, werd er onderhoud gepleegd aan het golfslagbad, werd er in het zonnetje genoten van het buitenbad, kreeg iemand met een nekhernia training in het instructiebad en was er een groep jonge ouders met hun kleintjes aan het babyzwemmen. En dat was slechts een momentopname. Toen realiseerde ik me dat een zwembad echt veel meer aanbiedt dan de mogelijkheid een diploma te halen.’

Lokale functie

De Meerkamp heeft volgens Heleen een belangrijke functie in de Amstelveense samenleving. ‘De brandweer oefent hier bijvoorbeeld structureel, scholen organiseren sportdagen, we laten ouderen weer bewegen en zijn altijd bezig met allerlei nieuwe lessen en mogelijkheden. Zo zijn we nu bijvoorbeeld bezig met het ontwerpen van de mogelijkheid tot zwemmen voor dementerenden.' 'We blijven in ontwikkeling, ook na 25 jaar’, eindigt Heleen.

Foto: Heleen van Ketwich Verschuur, directeur AmstelveenSport (Foto: Andrea Cuypers)

Klik hier voor alle activiteiten tijdens de feestweek. Je betaalt de hele week een feestelijke entreeprijs van € 2,50 per keer. Bekijk het volledige dagprogramma op www.meerkamp.nl

 

Gekoppeld aan dit bericht


Reacties