Davey Photography, Davey Baas
112

Feest in Amstelveen loopt totaal uit de hand: meerdere aanhoudingen

Amstelveen - Een feest op bedrijventerrein Legmeer in Amstelveen is in de nacht van zaterdag op zondag flink uit de hand gelopen. Een (grote) groep bezoekers die toegang tot het feest was geweigerd, zocht de confrontatie met beveiligers en later ook met de politie.

De onrust begon rond middernacht na een melding van ongeregeldheden voor de deur van een partycentrum op  bedrijventerrein Legmeer, waarbij minimaal een persoon gewond was geraakt.

Al snel werd vanwege de heersende onrust een groot aantal politie-eenheden naar de locatie gestuurd. Eenmaal ter plaatse, rond half een, trof de politie een groep van zo'n honderd man buiten aan.

112_feest_amstelveen_dpdb_vechtpartij.jpg

De onrust was ontstaan omdat tientallen bezoekers de toegang tot het feest was geweigerd en vervolgens binnen probeerden te komen door geweld te gebruiken tegen beveiligers. De massaal opgekomen politie, uitgerust met wapenstokken, moest meerdere keren een linie vormen om de onruststokers te verdrijven en het publiek op afstand te houden.

Nadat de situatie enigszins onder controle leek, escaleerde de situatie later in de nacht opnieuw - en flink ook. Rond half drie vannacht moesten opnieuw veel politie-eenheden naar het bedrijventerrein uitrukken.

112_feest_Amstelveen_vln1.jpg
Foto: VLN Nieuws

De flinke groep onruststokers had zich, tot het feest was afgelopen, al die tijd opgehouden in de omgeving. Een deel van de groep toog na het feest richting de tramhalte aan de Sacharovlaan in Westwijk en zocht daar met grof geweld de confrontatie met de politie, door hen te bekogelen met onder andere stenen, stoeptegels en glaswerk. Daarbij raakte een agent gewond en langs het traject van de Amstelveenlijn sneuvelden diverse tram- en bushokjes.

De politie schaalde daarop de inzet nog verder op. Diverse raddraaiers sloegen bij de komst van de politie-versterkingen op de vlucht. De politie wist mede met behulp van een politie-helikopter een flink aantal verdachten in de boeien te slaan, zowel op het bedrijventerrein als in de naastgelegen wijk Westwijk.

112-feest_Amstelveen_vln_vechtpartij.jpg
Foto: VLN Nieuws

Er zijn uiteindelijk 24 onruststokers aangehouden, de politie sluit meerdere aanhoudingen niet uit. Enkele personen verzetten zich dusdanig, dat er geweld toegepast moest worden bij de aanhoudingen.  


Meer nieuws

Algemeen vandaag 13:25

College waarschuwt ouders brugklassers voor gevaar fatbikes

Amstelveen - Het college van burgemeester en wethouders stuurt deze week een brief aan de ouders/verzorgers van scholieren die na de zomervakantie voor het eerst naar een middelbare school in Amstelveen gaan. Zij waarschuwt hierin voor het gevaar van snelle e-bikes en fatbikes in het verkeer.

Algemeen vandaag 11:53

Nieuwe theatermakers nemen De Landing Uilenstede over tijdens zomer

Amstelveen - Theaterbroedplaats De Landing is een artistieke huiskamer voor zowel nieuwe makers als gevestigde artiesten. In aanloop naar de verbouwing die deze zomer plaatsvindt, geeft De Landing de sleutels tijdelijk uit handen aan jonge theatermakers om hun nieuwe voorstelling een kickstart te kunnen geven.

Algemeen vandaag 09:50

Gratis zwemmen met Amstelveenpas

Amstelveen - Houders van de Amstelveenpas kunnen ook deze zomervakantie weer gratis zwemmen bij zwembad De Meerkamp. “Vorig jaar was de actie een succes, het is fijn dat we het dit jaar opnieuw kunnen aanbieden”, zegt wethouder Marijn van Ballegooijen. 

Algemeen vandaag 09:00

Luchtverkeersleiding Nederland (LVNL): veiligheid op 1

Amstelveen / Schiphol - Het deed behoorlijk wat stof opwaaien toen bekend werd dat inwoners van Amstelveen deze zomer extra hinder van vliegverkeer kunnen verwachten omdat er werkzaamheden worden uitgevoerd aan de Zwanenburgbaan op luchthaven Schiphol. AmstelveenZ ging op bezoek bij Luchtverkeersleiding Nederland (LVNL) en sprak met Edward Schaap, als manager verantwoordelijk voor de vernieuwing van het landingssysteem. 'We vragen omwonenden om begrip voor deze vervanging,’ zegt Schaap.

112 vandaag 07:44

Gewonde en veel schade na flink ongeval Bovenkerkerweg

Amstelveen - Op de Bovenkerkerweg tussen Amstelveen en Uithoorn is in de nacht van donderdag op vrijdag een flink ongeval gebeurd. Een fietser werd met hoge snelheid geschept door een bestelbusje. De fietser raakte gewond.