Met rookkanonnen werd de nieuwe hoofdtribune officieel in gebruik genomen. {Beeld: Jaap Maars}

Feestelijke EK-start in nieuw Wagener Stadion Amstelveen

AMSTELVEEN - Met de aftrap van het EK Hockey werd gisterenavond ook de hoofdtrubine van het nieuw Amstelveense Wagenerstadion officieel geopend.

Amstelveen is na de grondige verbouwing een vernieuwd hockeystadion rijker. Voorafgaand aan het uitverkochte openingsduel tussen de Nederlandse en Spaanse dames (3-1), werd de nieuwe hoofdtribune officieel in gebruik genomen.

Dat gebeurde met flinke rookkanonnen en een optreden vanzangeres Do. Tal van oud-internationals  waren bij de officiële opening aanwezig.

EK Start
De EK-start was succesvol voor het Nederlandse damesteam. In een wedstrijd die werd onderbroken door zware regenval zegevierden de oranjedames met  3-1 over Spanje, dankzij doelpunten van Lidewij Welten Frédérique Matla (2x). Die stand werd voor de hoosbui al bereikt.

Vreugde bij de oranje dames. Foto: Jaap Maars

Vanavond om 20.00 uur spelen de heren hun eerste wedstrijd van het EK, eveneens tegen Spanje.

Het Wagener Stadion, dat stamt uit 1939, ligt in het Amsterdamse bos, op Amstelveens grondgebied. 


Meer nieuws

Wonen vandaag 13:36

Inwoners en ondernemers kunnen meedenken over inrichting Nieuw Legmeer

Amstelveen - Het college van B en W van Amstelveen heeft 28 mei besloten het voorlopig ontwerp Stedenbouwkundig Plan vrij te geven voor participatie. Omwonenden van en eigenaren en ondernemers op Legmeer kunnen de komende tijd meedenken over de inrichting en functies voor de nieuwe woon-werkwijk Nieuw Legmeer.

Algemeen vandaag 13:19

Speel Hunted Amstelveen en probeer uit handen van politie te blijven

Amstelveen - Zaterdag 8 juni is Randwijck het decor voor Hunted, een spel gebaseerd op het populaire tv-programma. Jongeren uit Amstelveen tussen de 14 en 18 jaar oud kunnen op een speelse manier uit de handen van de politie en handhaving proberen te blijven. 

Algemeen vandaag 11:39

Documentaire Gerlach 13 juni op televisie

Amstelveen - De documentaire Gerlach, over de laatste akkerbouwer in Amstelveen, is een grote hit. Na een succesvolle bioscooprelease met maar liefst landelijk 25.000 bezoekers, wordt de prijswinnende docu op 13 juni uitgezonden op tv op NPO2 door KRO-NCRV. Aanvankelijk zou Gerlach op 30 mei op televisie te zien zijn, maar deze datum is nu verschoven.

Onderwijs & Educatie vandaag 09:45

Nieuw kinderdagverblijf ’t Schooltje in Amstelveen

Amstelveen - Dit jaar heeft kinderdagverblijf 't Schooltje haar deuren geopend in Randwijck in Amstelveen. Zij bieden een kleinschalig, kwalitatief hoge kinderopvang aan voor kinderen van 0 tot 4 jaar oud. Op de verticale groep kunnen de kinderen samen spelen, van elkaar leren en krijgen zij de ruimte om persoonlijke successen te ervaren.

Verkeer & Vervoer gisteren 15:01

A9 bij Amstelveen komend weekend in beide richtingen afgesloten, maar Schipholbrug-hijsklus uitgesteld

Amstelveen - De A9 bij Amstelveen is komend weekend (van vrijdag 31 mei 20.00 uur tot maandag 3 juni 05.00 uur) in beide richtingen afgesloten. In het weekend zou eigenlijk het noordelijke brugdek van de Schipholbrug worden ingehesen, maar die klus is uitgesteld door verwachte windstoten. De weekendafsluiting blijft echter in stand, omdat er nog meer werkzaamheden worden uitgevoerd.