Met rookkanonnen werd de nieuwe hoofdtribune officieel in gebruik genomen. {Beeld: Jaap Maars}

Feestelijke EK-start in nieuw Wagener Stadion Amstelveen

AMSTELVEEN - Met de aftrap van het EK Hockey werd gisterenavond ook de hoofdtrubine van het nieuw Amstelveense Wagenerstadion officieel geopend.

Amstelveen is na de grondige verbouwing een vernieuwd hockeystadion rijker. Voorafgaand aan het uitverkochte openingsduel tussen de Nederlandse en Spaanse dames (3-1), werd de nieuwe hoofdtribune officieel in gebruik genomen.

Dat gebeurde met flinke rookkanonnen en een optreden vanzangeres Do. Tal van oud-internationals  waren bij de officiële opening aanwezig.

EK Start
De EK-start was succesvol voor het Nederlandse damesteam. In een wedstrijd die werd onderbroken door zware regenval zegevierden de oranjedames met  3-1 over Spanje, dankzij doelpunten van Lidewij Welten Frédérique Matla (2x). Die stand werd voor de hoosbui al bereikt.

Vreugde bij de oranje dames. Foto: Jaap Maars

Vanavond om 20.00 uur spelen de heren hun eerste wedstrijd van het EK, eveneens tegen Spanje.

Het Wagener Stadion, dat stamt uit 1939, ligt in het Amsterdamse bos, op Amstelveens grondgebied. 


Meer nieuws

Algemeen gisteren 16:26

'Energietransitie vergt grootse inspanning van Amstelveen'

Amstelveen - Voor het vijfde jaar op rij heeft de gemeente de balans opgemaakt hoe duurzaam Amstelveen is wat betreft de onderwerpen energietransitie, circulaire economie en klimaatadaptatie. Die balans is nodig om te bekijken of de gemeente zich voldoende inzet, de middelen goed worden besteed en waar de focus het komend jaar op ligt. Het thema Energietransitie (de overgang naar schone energie) vergt grootse inspanning van de gemeente. De gemeenteraad krijgt het Plan voor Energietransitie, Circulaire Economie en Klimaatadaptie, ofwel PLECK 5.0. voorgelegd.

Algemeen gisteren 13:36

Aanleg rotondes Oranjebaan vertraagd door gestegen kosten

Amstelveen - De aanleg van de twee rotondes op de Oranjebaan die in oktober 2023 zou beginnen, is voor onbepaalde tijd vertraagd. Oorzaken zijn de sterk gestegen kosten van personeel en bouwmaterialen in het afgelopen jaar en aanvullende bereikbaarheidsmaatregelen in combinatie met een langere looptijd van het project. Hierdoor overschrijden de kosten het door de gemeenteraad gereserveerde budget met ruim een miljoen euro.

Algemeen gisteren 10:28

Verrassingsbezoek wethouder Floor Gordon bij Groenraad Amstelveen

Amstelveen - Afgelopen week werd de Groenraad Amstelveen verrast met een bezoek van wethouder Floor Gordon, ter gelegenheid van de officiële installatie van haar nieuwste leden. Wethouder Gordon sprak tijdens haar bezoek haar waardering uit voor het werk van de Groenraad, gezien het belang van groen voor een gezonde en aangename leefomgeving.

Algemeen 27 sep. 2023 14:11

Introductiecursus Latin & Ballroom bij Dansschool Mittelmeijer

Amstelveen - Altijd al eens danslessen willen volgen, maar heb je geen idee hoe te beginnen? Aanstaande vrijdag en zondag starten op dansschool Mittelmeijer beginnerslessen Latin & Ballroom. De cursus is geschikt voor alle leeftijden en de introductiecursus laat jou in vier lessen ontdekken of jouw hart ligt bij dansstijlen als Cha-cha-cha, Jive en Samba.