Bart van Twillert, Floor Gordon en Herbert Raat (vlnr) openen het nieuwe horecagedeelte op het Stadsplein. [Anko Stoffels]

Feestelijke opening van vernieuwde horeca op Stadsplein

Amstelveen - De drie vernieuwde horecazaken werden gisteren feestelijk geopend door wethouder en locoburgemeester Herbert Raat, wethouder Floor Gordon en managing director Bart van Twillert van Unibail-Rodamco-Westfield. Dankzij de vernieuwing is er nu ruim 450 vierkante meter meer ruimte om te eten en te drinken op het Stadsplein van Stadshart Amstelveen.

De afgelopen periode onderging de Noordzijde van het Stadshart een metamorfose. De arcade werd dichtgezet en heeft plaats gemaakt voor nieuwe serres en nieuwe terrassen dankzij unieke terrassenbakken.

Missie

De Noordzijde wordt nu gevuld met diverse horecagelegenheden zoals BLVD café, Saigon Càphê en Zorgeloos. “Onze missie met de verbouwing was onder meer om bezoekers een divers aanbod aan eetgelegenheden te bieden”, zegt Van Twillert in een persbericht van de gemeente Amstelveen. “Zo is het Stadsplein een mooie uitvalsbasis tussen het veelzijdige winkelaanbod. De opening markeert de feestelijke viering van een geslaagde missie.”

Ook wethouder Economische Zaken Floor Gordon was zeer te spreken over het resultaat. "De nieuwe inrichting van het plein en de nieuwe vernieuwde horeca is een prachtige aanvulling voor ons Stadshart en het is goed voor onze retail. Inwoners en bezoekers van onze stad willen tijdens het winkelen graag wat eten en drinken op een mooie locatie. Ook 's avonds geeft de vernieuwde horeca de gewenste levendigheid op het plein.”

Rembrandtweg

Volgens wethouder Herbert Raat zijn er nog meer plannen om het Stadshart te verbeteren. “Het is voor ons Stadshart belangrijk kwalitatief goede horeca aan het plein te hebben. Het is tijd om nu door te pakken. Kijken hoe we de Rembrandtweg op korte termijn ook kunnen aanpakken en opwaarderen. Het is voor Amstelveen en haar inwoners belangrijk een aantrekkelijk centrum te hebben."

AmstelveenZ was ook aanwezig op het Stadsplein en maakte onderstaande video van de opening van de nieuwe horecastrip. 


Meer nieuws

Algemeen gisteren 19:53

Weerstand tegen uitbreiding betaald parkeren in Amstelveen: petitie gestart

Amstelveen - Er leeft onder diverse inwoners weerstand tegen de uitbreiding van betaald parkeren in Amstelveen, zeker nu het er naar uitziet dat in de toekomst betaald parkeren in heel de gemeente zal worden doorgevoerd. Diverse wijkbewoners twijfelen aan de betrouwbaarheid van zogenoemde parkeerdrukmetingen en zien de urgentie van betaald parkeren niet in.

Zakelijk gisteren 18:59

Nieuw kleinschalig kinderdagverblijf in Amstelveen: ‘t Schooltje

Amstelveen – Kinderdagverblijf ’t Schooltje heeft de deuren geopend in Amstelveen. Deze kleinschalige en kwalitatief hoge opvang is gevestigd in een vrijstaand pand met tuin en biedt een verticale groep voor kinderen van 0 tot 4 jaar oud.

Verkeer & Vervoer gisteren 10:10

Nachtelijke afsluitingen geschrapt na superieur werkweekend: 'Alles zat mee'

Amstelveen - De werkzaamheden aan het A9-viaduct over de Beneluxbaan zijn afgelopen weekend dermate  voorspoedig verlopen dat het niet meer nodig is om ook de nachten tot en met 11 mei te gebruiken voor werkzaamheden. De wegen onder het viaduct zijn komende twee weken ook gewoon beschikbaar, in tegenstelling tot eerder gecommuniceerd. ‘Een kwestie van een goede planning en ook wat geluk,’ verklaart Tom Paton van aannnemer VeenIX over het succesvolle werkweekend waarin 60 uur non-stop werd doorgewerkt. 

Sport 23 apr. 2024 13:42

Buitenseizoen zwembad De Meerkamp van start, maar nog zonder wedstrijdbad

Amstelveen - Het buitenseizoen van zwembad De Meerkamp gaat komende zondag 28 april van start, maar nog zonder opening van het grote (buiten-)wedstrijdbad. Door een te hoge grondwaterstand is het niet mogelijk om het wedstrijdbad buiten al op te starten, dit zal op z’n vroegst na de meivakantie zijn.