Start van de Zwem4daagse, met vlnr: Wethouder Sport Herbert Raat, Esther Vergeer, directeur Amstelveen Sport Heleen van Ketwich Verschuur en deelnemers aan de Zwem4daagse. Fotocredits: Ingrid Jongens

Feestelijke start Zwem4daagse met startschot door Esther Vergeer en Herbert Raat

Amstelveen - Gistermiddag vond de feestelijke start van de Zwem4daagse plaats in zwembad De Meerkamp. Zevenvoudig paralympisch kampioen rolstoeltennis Esther Vergeer en wethouder Sport Herbert Raat gaven het officiële startschot voor dit jaarlijkse evenement, dat dit jaar in het teken staat van de Esther Vergeer Foundation. Deze stichting zet zich in om meer kinderen met een beperking de kans te geven om te sporten. De deelnemers van de Zwem4daagse worden aangemoedigd om zoveel mogelijk geld op te halen voor dit goede doel door direct te doneren of zichzelf te laten sponsoren. 

Verdubbeling

AmstelveenSport maakt het inschrijfgeld over naar de Esther Vergeer Foundation en de gemeente Amstelveen heeft toegezegd het bedrag dat de deelnemers binnenhalen te verdubbelen. Met de steun van Esther Vergeer en de inzet van de Esther Vergeer Foundation kunnen we een verschil maken voor kinderen met een beperking. Samen zorgen we voor een inclusieve sportwereld waar iedereen gelijke kansen krijgt.

Award

Voorafgaand aan het startschot ontving Esther Vergeer felicitaties en een grote bos bloemen van Heleen van Ketwich Verschuur, directeur van AmstelveenSport, voor haar recente ontvangst van de prestigieuze ITF Philippe Chatrier Award. Deze prijs wordt uitgereikt aan individuen die een belangrijke bijdrage hebben geleverd aan het tennis, zowel op als buiten de baan, en is de hoogste onderscheiding van het mondiale bestuursorgaan.

Inclusiviteit

“Wij zijn bijzonder trots dat Esther Vergeer onze Zwem4daagse heeft geopend. Esthers toewijding en inzet voor de sport gaan verder dan haar actieve carrière. Via haar stichting ondersteunt ze onvermoeibaar jonge sporters met een handicap en pleit ze voor inclusiviteit in de sport. Haar nalatenschap wordt niet alleen bepaald door haar opmerkelijke prestaties, maar ook door de voortdurende inspiratie die ze biedt,” aldus Heleen van Ketwich Verschuur.

Verenigingscafé

Voorafgaand aan de Zwem4daagse vond in Sporthal de Meerkamp een inspirerend verenigingscafé plaats met als thema "Passend Sporten." De betrokkenheid was groot, met niet alleen vertegenwoordigers van sportverenigingen, maar ook Burgemeester Tjapko Poppens, Wethouder Sport Herbert Raat en diverse raadsleden. Hun aanwezigheid onderstreept het gedeelde streven om gelijke kansen in de sport voor iedereen in Amstelveen te bevorderen. 


Meer nieuws

112 gisteren 15:09

Auto's in botsing op kruising Beneluxbaan/Gondel

Amstelveen - Niet voor het eerst heeft er een aanrijding plaatsgevonden op het kruispunt Beneluxbaan/Gondel in Amstelveen Zuid. Twee auto's botsten op elkaar met flinke blikschade tot gevolg.

Politiek 23 jul. 2024 11:37

Burgerbelangen Amstelveen: zorgwoningen Maccabiadelaan toewijzen aan kwetsbare mensen met zorgvraag

Amstelveen – Op initiatief van de lokale politieke partij Burgerbelangen Amstelveen (bbA) gaat het College van B en W onderzoeken hoe de 41 zorggeschikte woningen aan de Maccabiadelaan direct kunnen worden toegewezen aan kwetsbare mensen met een zorgvraag. Ook wordt op initiatief van de lokale partij informatie over zorg beter toegankelijk voor inwoners met een hulpvraag.

Politiek 23 jul. 2024 11:30

Actief voor Amstelveen tevreden zomerreces in

Amstelveen – De lokale politieke partij actief voor Amstelveen is tevreden het politieke zomerreces ingegaan. De partij zag vorige week tijdens de behandeling van de Perspectiefnota drie moties aangenomen worden.