Wethouder Van Ballegooijen onthult samen met mevrouw Tepe de eerste bus

Feestje: nieuwe BoodschappenPlusBussen

Amstelveen - Feestelijk nieuws voor de Amstelveense zorginstelling Brentano: de organisatie heeft dankzij giften twee hagelnieuwe 'BoodschappenPlusBussen'gekregen.

In het bijzijn van de twee allereerste klanten, mevrouw Tepe en mevrouw Gott, onthulde wethouder Marijn van Ballegooijen maandagmiddag 18 maart de nieuwe bussen,die twee verouderde bussen vervangen.

Een feestje voor ruim 120 gasten ter ere van de nieuwe bussen werd muzikaal begeleid door de Funfare. Tijdens de feestelijkheden werden 45 vrijwilligers van de BoodschappenPlusBus extra in het zonnetje gezet.

Alle Amstelveense senioren kunnen gebruikmaken van de BoodschappenPlusBus. Het biedt vervoer en begeleiding naar verschillende winkelgebieden, zoals Groenhof en de Amstelveense markt. Daarnaast worden er elke week meerdere halve en hele dagtochten georganiseerd.

Alle deelnemers worden thuis opgehaald en na afloop weer thuisgebracht. Er gaan altijd twee begeleiders mee om te helpen met in- en uitstappen, te assisteren met het boodschappen doen of gewoon voor de gezelligheid.

Met dank aan 

Dankzij achttien partijen is het geld voor twee nieuwe Mercedes Sprinter busjes bijeen gebracht: Rabobank, Stichting het R.C. Maagdenhuis, Lions Amstelveen, Stichting Brentano’s Steun des Ouderdoms, Syntrus Achmea, het Vaillantfonds, firma Schiedon, BBN adviseurs, Bouwcombinatie de Nijs, Stichting Theo Janssen MOC, Zorgsamen, het Amstelveen Fonds, RTV-Amstelveen, Archilogiq, Sis automatisering, Redevco Foundation, donateurs van de BoodschappenPlusBus en Stichting Vrienden van Brentano. Dankzij deze partijen kan onze boodschappendienst weer vele jaren vooruit.

Inschrijven

Bent u geïnteresseerd in de BoodschappenPlusBus? Voor meer informatie kunt u bellen: 020-34 50 295 of mailen: boodschappenplusbus@brentano.nl. Inschrijving is kosteloos. Ook nieuwe vrijwilligers en sponsors zijn van harte welkom.

 

 

Eerste klanten van de BoodschappenPlus-dienst mevrouw Tepe (op voorgrond) en mevrouw Gott (in de bus) omringd door wethouder Marijn van Ballegooijen (links) en Brentano-bestuurder Lies Zuidema


Meer nieuws

Algemeen vandaag 15:55

Kinderen t/m 12 jaar opgelet: maak met jouw Amstelveense natuurfoto kans op een Canon Zoemini 2-printer

Amstelveen – De fotowedstrijd Natuurlijk Amstelveen van Canon en Visit Amstelveen duurt nog tot en met komende zondag 21 april 2024. De wedstrijd kent ook een speciale kids-categorie (t/m 12 jaar). De  jonge fotograaf die de mooiste foto maakt wordt beloond met een een Canon Zoemini 2-printer in zakformaat, waarmee foto’s direct vanaf een smartphone geprint kunnen worden.  

Algemeen vandaag 14:38

Fietsendieven sloegen vorig jaar bijna 500 keer toe in Amstelveen

Amstelveen - Fietsendieven hebben vorig jaar flink huisgehouden in Amstelveen. In een jaar tijd werden bijna 500 aangiftes gedaan van fietsdiefstal. Het werkelijke aantal diefstallen ligt vermoedelijk hoger, omdat niet iedereen aangifte doet. 

Algemeen gisteren 15:34

Meer dan helft dodelijke verkeersslachtoffers in Noord-Holland (87) reed op de fiets

Amstelveen - In de provincie Noord-Holland waren in 2023 87 dodelijke verkeersslachtoffers te betreuren. Meer dan de helft van de verkeersslachtoffers in de provincie reed op de fiets. De provincie wil het aantal slachtoffers terugdringen door zich op basis van data te richten op locaties en doelgroepen waar het risico op een ongeval met letsel het grootst is.

Algemeen gisteren 10:39

Politie met Mobiel Media Lab & Veiligheidskraam naar Stadsplein Amstelveen

Amstelveen – Politie en gemeente geven op vrijdag 19 april en zaterdag 20 april 2024 op het Stadsplein voorlichting over veiligheid. Vrijdag kunnen inwoners terecht bij een informatiekraam op de weekmarkt en zaterdag komt het Mobiel Media Lab van de politie naar het Stadsplein.