Feestweek moet het Stadsplein laten bruisen

AMSTELVEEN - Het is niet voor het eerst dat het gemeentebestuur van mening is dat het Stadsplein in het Stadshart meer moet meer gaan leven. Al sinds de realisatie in 1998 wordt politiek geroepen dat het Stadsplein meer moet bruisen, maar écht vlotten wil het niet. Gemeente Amstelveen onderneemt nu poging nummer ontelbaar: een heuse Amstelveense Feestweek.

In de laatste week van de schoolvakantie (zaterdag 8 tot zondag 16 augustus) moet het dan eindelijk gaan gebeuren, tijdens de eerste Amstelveense Feestweek. De week moet zelfs een traditie worden, net zoals in veel andere plaatsen in de provincie, waar feestweken vaak meer dan berucht zijn.

Kosten
Het zal vermoedelijk geen biergooifeest worden, maar inwoners, bedrijven en verenigingen krijgen de ruimte om tijdens de Feestweek op het Stadsplein een evenement, kinderspeeldag of een ander feest te organiseren . Organisatoren dienen echter zelf voor de kosten, de organisatie, het opruimen en het beperken van overlast te zorgen. Politieke of religieuze activiteiten vallen buiten het doel van de feestweek.

Experiment
Het gemeentebestuur is zelfs bereid, bij wijze van innovatief experiment, om voor de Feestweek een laagdrempelige meldingsprocedure met enkele regels te hanteren, zonder dat organisatoren het vaak stroperige gemeentelijke vergunningentraject door moeten lopen.

Aanmelden
Voorwaarde is dat  evenementen aangemeld moeten zijn bij feestweek@amstelveen.nl en dat goedkeuring moet worden verleend. Er is zelfs al een website.

Op de foto
Het Stadsplein leeft  volgens de gemeente te weinig, ondanks de recente toevoeging van bamboebakken met zitjes,: een Amstelveense Feestweek moet redding brengen. (Foto: AMSTELVEENZ)


Meer nieuws

Sport vandaag 14:52

Back to the Future bij NTC Amstelveen

Amstelveen - Van zondag 30 juni tot en met zondag 6 juli vinden er in Amstelveen twee grote internationale tennistoernooien plaats. 

112 vandaag 13:58

Zoekactie in Ouderkerkerplas naar 14-jarige: slachtoffer gevonden

Ouderkerk aan de Amstel - Dinsdagmiddag rond 13.00 uur is er in de Oudekerkerplas in Ouderkerk aan de Amstel een zoekactie op touw gezet. De politiehelikopter en brandweerduikers zochten vanaf de straat Aan de Wind het water af omdat er een 14-jarige jongen vermist zou zijn. Het slachtoffer is inmiddels gevonden en overgebracht naar het ziekenhuis.  

Rubriek: Onderweg op de A9 vandaag 10:54

27 juni: webinar over de werkzaamheden aan de A9

Amstelveen - Op donderdag 27 juni, van 20.00 uur tot 21.30 uur, wordt er een webinar georganiseerd (digitaal) over de werkzaamheden aan de A9 in Amstelveen. 

Evenementen & Activiteiten vandaag 09:00

Bovenkerk verandert 13 juli tijdens Zomerfeest in olympisch dorp

Amstelveen - Zaterdag 13 juli van 14.00 tot 19.00 uur vindt in het Urbanuspark het jaarlijkse Zomerfeest in Bovenkerk plaats. Deze keer staat het feest in het teken van de Olympische Spelen. Voor één dag wordt Bovenkerk een heus olympisch dorp met o.a. leuke sportieve activiteiten voor jeugdige bezoekers. Daarnaast kunnen geïnteresseerden ook dit jaar weer langskomen voor Heel Bovenkerk Bakt, de braderie, de barbecue, heerlijke hapjes en drankjes en diverse optredens.

Evenementen & Activiteiten gisteren 17:32

Amstelveen Culinair 2024: Een culinair feest aan de Poeloever

Amstelveen - De zomer is begonnen en dat betekent dat het bijna tijd is voor hét fijnproevers evenement van het jaar: Amstelveen Culinair. Op zaterdag 6 juli wordt de prachtige poeloever, met uitzicht over De Poel en het Amsterdamse Bos, omgetoverd tot een culinaire ontmoetingsplaats. Dit jaar is het extra speciaal omdat het terrein nog nooit eerder voor een evenement is gebruikt. Met het mooie weer kunnen bezoekers hier genieten van de zonsondergang over De Poel.

Algemeen gisteren 13:51

Nieuwe naam ontmoetingsruimte Kastanjeflat onthuld: Kastanjehof

Amstelveen - Met trots is de nieuwe naam van de ontmoetingsruimte in de Kastanjeflat bekend gemaakt: Kastanjehof. Het naambord werd feestelijk onthuld door wethouder Marijn van Ballegooijen, waarmee de vernieuwde ontmoetingsplek officieel in gebruik is genomen.