Jaap Maars [Archief]

Felice Albers verovert goud in Tokio met hockeyvrouwen

Amstelveen - Het Nederlandse dameshockeyteam heeft goud veroverd op de Olympische Spelen in Tokio door in de Olympische finale Argentinië met 3-1 te verslaan. Daarmee mag ook de Amstelveense Felice Albers, een van de uitblinkers tijdens het toernooi, goud om haar nek hangen.

Het Nederlands team was sterker dan opponent Argentinië en sloeg na een aftastend begin in het tweede kwart toe met drie treffers uit strafcorners: Margot van Geffen kreeg na een inzet van Frédérique Matla de eerste treffer op haar naam. In kort tijdsbestek sloeg routinier Caia van Maasakker in haar laatste wedstrijd voor oranje genadeloos toe met twee technisch goed uitgevoerde en rake strafcorners,

Op de valreep van het tweede kwart deed Argentinië wat terug, maar de Nederlandse hockevrouwen lieten zich in het derde kwart niet van de wijs brengen. Maria Verschoor kreeg een grote kans op de 4-1 maar de Argentijnse doelvrouw redde knap. Het derde kwart eindigde zonder goals.

In het vierde kwart was het nog knap spannend, omdat Nederland er niet in slaagde de score uit te breiden. Uiteindelijk bleken de drie treffers meer dan genoeg voor goud en barstte het feest onder de oranjespeelsters los.


Meer nieuws

Sport vandaag 09:19

Amsterdamse Bos Golf op 27 juni: inschrijven nog mogelijk

Amstelveen - De 11e editie van de Amsterdamse Bos Golf komt er weer aan. Op dinsdag 27 juni 2023 is het Amsterdamse Bos voor één dag omgetoverd in een 18 holes golfbaan. De voorbereidingen zijn in volle gang. Inmiddels hebben zich al veel mensen opgegeven, maar er kunnen er nog een paar bij. Met een flight of individueel!

Kunst & Cultuur vandaag 08:12

Open Ateliers 2023: 60 professionele kunstenaars openen de deuren

Amstelveen - De Atelierroute komt er weer aan. Op zaterdag 17 en zondag 18 juni openen 60 professionele kunstenaars tijdens de Open Ateliers 2023 van 11.00 tot 17.00 uur hun deuren om iedereen kennis te laten maken met hun werk. Voorafgaand aan dit weekend is er bij het Cobra Museum een gratis Centrale Expositie waar de deelnemende kunstenaars ieder alvast één werk laten zien. Ontdek tijdens deze dag verschillende disciplines en laat je verrassen door de gevarieerde kunstwereld.

Evenementen & Activiteiten gisteren 09:38

Tweede editie De Kegel Family Fair op zaterdag 24 juni

Amstelveen - De eerste editie vorig jaar van De Kegel Family Fair was een groot succes. Op zaterdag 24 juni vindt daarom de tweede editie plaats. Tussen 12.00 en 18.30 uur wordt het terrein van de Kegel aan de Bovenkerkerweg omgetoverd tot een heus walhalla voor jong en oud.