Jaap Maars [Archief]

Felice Albers verovert goud in Tokio met hockeyvrouwen

Amstelveen - Het Nederlandse dameshockeyteam heeft goud veroverd op de Olympische Spelen in Tokio door in de Olympische finale Argentinië met 3-1 te verslaan. Daarmee mag ook de Amstelveense Felice Albers, een van de uitblinkers tijdens het toernooi, goud om haar nek hangen.

Het Nederlands team was sterker dan opponent Argentinië en sloeg na een aftastend begin in het tweede kwart toe met drie treffers uit strafcorners: Margot van Geffen kreeg na een inzet van Frédérique Matla de eerste treffer op haar naam. In kort tijdsbestek sloeg routinier Caia van Maasakker in haar laatste wedstrijd voor oranje genadeloos toe met twee technisch goed uitgevoerde en rake strafcorners,

Op de valreep van het tweede kwart deed Argentinië wat terug, maar de Nederlandse hockevrouwen lieten zich in het derde kwart niet van de wijs brengen. Maria Verschoor kreeg een grote kans op de 4-1 maar de Argentijnse doelvrouw redde knap. Het derde kwart eindigde zonder goals.

In het vierde kwart was het nog knap spannend, omdat Nederland er niet in slaagde de score uit te breiden. Uiteindelijk bleken de drie treffers meer dan genoeg voor goud en barstte het feest onder de oranjespeelsters los.


Meer nieuws

112 gisteren 18:26

Bestuurder bestelbus in aanrijding met jongetje op fiets

Amstelveen - In Westwijk is dinsdagavond een bestuurder van een bestelbus (pakketdienst) in aanrijding gekomen met een jongetje op een fiets. Het ongeval vond plaats op de kruising van de Guldenroedelaan en de Burgemeester Wiegelweg.

Algemeen gisteren 11:18

Amstelveen tussen grootste stijgers toeristenbelasting: bijna 50%+

Amstelveen - Toeristen die overnachten in een hotel, betalen dit jaar in Amstelveen € 4,45 toeristenbelasting per nacht. Amstelveen verhoogde deze vorm van belasting met bijna 50 procent en behoort daarmee tot de grootste stijgers van de provincie en het land.

112 gisteren 09:02

Chaos rond rotonde Sportlaan-Beneluxbaan na ongeval tussen auto en fatbike

Amstelveen - Een flinke chaos rond de rotonde van de Beneluxbaan/Sportlaan vanmorgen. Een automobilist kwam op de rotonde in aanrijding met de bestuurder van een fatbike, waarna diverse automobilisten die plaats poogden te maken voor de ambulance zich vastreden in de zachte berm.

Verkeer & Vervoer gisteren 08:48

196 hardrijders op de bon aan Sportlaan in Amstelveen

Amstelveen - Aan de Sportlaan in Amstelveen zijn gisteren (maandag 26 februari 2024) 196 weggebruikers betrapt op te hard rijden. Op de Sportlaan, waar veel scholen liggen en het vaak druk is, is 50 kilometer per uur toegestaan,