Gemeente Amstelveen

Festival 24H telt 45 activiteiten in Amstelveen

Amstelveen - Bewoners en bezoekers kunnen op ontdekkingstocht in Amstelveen tijdens de eerste editie van 24H Amstelveen. Bezoekers kunnen tijdens het bijzondere evenement dankzij meer dan 45 verschillende activiteiten ervaren, proeven en beleven wat Amstelveen te bieden heeft qua kunst en cultuur, muziek, eten en drinken en nog veel meer.

Amstelveen staat op zaterdag 25 mei voor jong en oud een hele dag lang in de schijnwerpers. De activiteiten zijn zoveel mogelijk gratis. Daar waar toch een kleine bijdrage wordt gevraagd, is het voor de inwoners met een Amstelveenpas in ieder geval gratis toegankelijk. Daarmee is 24H een laagdrempelig evenement voor alle Amstelveners.

Trots

“We zetten Amstelveen 24 uur lang op een unieke wijze op de kaart voor onze eigen inwoners en voor nieuwsgierige bezoekers uit de regio”, zegt wethouder Floor Gordon vandaag in een persbericht van de gemeente Amstelveen. “Tijdens de 24H Amstelveen, maar ook in de periode voor het evenement kunnen we laten zien waar we allemaal trots op mogen zijn.”

“Het belooft een hele bijzondere dag en nacht te worden”, vervolgt Gordon. “Ik wil alle organisaties en bedrijven met wie we dit evenement samen mogelijk maken daarom ook bijzonder bedanken voor hun creativiteit en inzet. Ik wens alle inwoners hierbij vast veel plezier op 25 mei en hoop dat dit de trots op ons mooie Amstelveen verder versterkt.”

Programma

De activiteiten van 24H Amstelveen duren van zaterdag 25 mei 07.00 uur ’s ochtends tot 07.00 uur ’s ochtends op zondag 26 mei. De 24H Amstelveen start met een ochtendexcursie door de heemparken en sluit af met een Nachtrondvaart in het Amsterdamse Bos. Ben je nieuwsgierig naar hoe Ron Blaauw sambal maakt, wil je een kijkje nemen achter de schermen bij een pizzafabriek of lekker clubben bij ANNA? Tijdens 24H kun je het meemaken.

Van yoga op het dak van hotel Cityden Up tot kamperen in het Cobra Museum of Rockster voor een dag zijn bij P60. En dan is het ook nog mogelijk om te genieten van een champagneontbijt in de Amsteltuin, interactief te gamen in de Beweegbox, de filmmarathon bij mooi weer buiten en anders binnen te bekijken bij Theater Griffioen, Meet the Brewer te bezoeken in de Annakerk, met een VR-bril door het Museum Jan van der Togt te lopen, te lasergamen na sluitingstijd in winkelcentrum Stadshart, te gaan nachtsuppen op de Poel of voor het eerst sinds de brand de toren van de Urbanuskerk te beklimmen. En dan zijn er ook nog een heleboel andere activiteiten.

Festivalhart

Op het Stadsplein bij de Day Foodbar en het fonteingedeelte is het kloppende festivalhart van 24H Amstelveen. Je vindt hier alle informatie over de events en de locaties. Het is het perfecte startpunt voor een dag vol ontdekkingen. Vanaf hier vertrekken shuttlebusjes voor mensen die slecht ter been zijn en kun je een deelfiets pakken om naar de andere 24H-locaties in de stad te komen.

Zaterdag 25 mei wordt ook nog eens de verjaardag van Amstelveen gevierd. Vandaar dat de programmering op het Festivalhart volledig in het teken staat van de verjaardag en historie van Amstelveen. BV Amstelveen verzorgt met een humoristische insteek twee talkshows over de historie van Amstelveen. Daarnaast zijn er nog vele andere optredens en acts om de verjaardag van Amstelveen te vieren.


Meer nieuws

Verkeer & Vervoer vandaag 13:20

Woningen Oude Dorp en pastorie Annakerk tegen de vlakte voor verbreding A9

Amstelveen - Om ruimte te maken voor de verbreding en verdiepte aanleg van de A9 Amstelveen worden diverse woningen in het Oude Dorp, maar ook de pastorie naast de Annakerk, binnen enkele maanden gesloopt. De panden staan op de plek waar straks de extra rijstroken komen en de overkapping Oude Dorp wordt gerealiseerd.

Verkeer & Vervoer vandaag 10:13

Vernieuwd kruispunt Sportlaan/Beneluxbaan gaat eind juli open

Amstelveen - Het vernieuwde kruispunt Sportlaan/Beneluxbaan opent naar verwachting vrijdag 31 juli 2020. Vanaf juni moet het verkeer rekening houden met veel wisselende omleidingen en afsluitingen om het kruispunt definitief gereed te kunnen maken.

Algemeen vandaag 10:01

5 keer een check om het op je werk leuk (en vol) te houden

Brigitte Kaandorp zong ‘Ik heb een zwaa-aa-aar leven’. Als jij daar zaken in herkent als het gaat om je werkzame leven, wordt het tijd om veranderingen aan te brengen. Hier volgen vijf adviezen om weer fris en fruitig naar je werk te gaan. 

Algemeen gisteren 17:08

Inzameling voor Voedselbank Amstelveen bij KKC

Amstelveen - Op het schoolplein van het Keizer Karel College aan Elegast 5 organiseert de UNESCO jongerencommissie van het Keizer Karel College vrijdag 29 mei 2020 een inzamelactie voor de Voedselbank Amstelveen.