De Radartoren in het Amsterdamse bos

Festivals in het bos: gunfactor wint het van geluidsoverlast

Amstelveen - Nu de eerste grote festivals in het Amsterdamse bos zijn gehouden blijkt dat er minder klachten van geluidsoverlast binnenkomen dan voor corona. Opmerkelijk veel mensen laten weten het juist geweldig te vinden dat de festivals weer gehouden kunnen worden en nemen de overlast voor lief, of zien het zelfs als een feestje.

De jaren voor corona was er jaarlijks veel te doen om de geluidsoverlast die diverse festivals in het bos veroorzaakten. Na twee grote festivals (909 Festival en het Nobody is not loved Festival, voorheen Diynamic) dit jaar, lijkt het tij flink gekeerd en maken minder mensen zich druk om de overlast en lijkt de gunfactor naar de festivalgangers door te slaan. Op social media lieten veel mensen weten geen enkel probleem te hebben met de beats uit het bos.

Wethouder Herbert Raat (Handhaving, VVD) laat weten er precies zo in te staan. ‘Het is geweldig dat het weer mag en kan. Al die liefhebbers die na 2 jaar weer  feestjes kunnen vieren, ik gun het de jonge mensen die zo lang hebben moeten wachten van harte.'

In het verleden liet Raat zich ook al eens kritisch uit over de festivalgeluidsoverlast vanuit het bos, maar dan in relatie tot het meerdaagse festival Dekmantel, waar hij geen voorstander van is. ‘Drie dagen achtereen, dat ik vind ik wel te veel van het goede. We gunnen iedereen een feestje, maar het moet natuurlijk wel leuk blijven.' Raat vult aan dat de gemeenteraad er vergunningtechnisch naar kan kijken.

De afgelopen weekenden werden respectievelijk het 909 Festival en het Nobody is not loved Festival in het bos gehouden. Bij 909 waren de beats tot diep in Amstelveen te horen door de windrichting die erg bepalend is. Bij Nobody is not loved stond de wind de andere kant op, waardoor het geluid in Amstelveen minder sterk was.


Meer nieuws

Algemeen gisteren 19:53

Weerstand tegen uitbreiding betaald parkeren in Amstelveen: petitie gestart

Amstelveen - Er leeft onder diverse inwoners weerstand tegen de uitbreiding van betaald parkeren in Amstelveen, zeker nu het er naar uitziet dat in de toekomst betaald parkeren in heel de gemeente zal worden doorgevoerd. Diverse wijkbewoners twijfelen aan de betrouwbaarheid van zogenoemde parkeerdrukmetingen en zien de urgentie van betaald parkeren niet in.

Zakelijk gisteren 18:59

Nieuw kleinschalig kinderdagverblijf in Amstelveen: ‘t Schooltje

Amstelveen – Kinderdagverblijf ’t Schooltje heeft de deuren geopend in Amstelveen. Deze kleinschalige en kwalitatief hoge opvang is gevestigd in een vrijstaand pand met tuin en biedt een verticale groep voor kinderen van 0 tot 4 jaar oud.

Verkeer & Vervoer gisteren 10:10

Nachtelijke afsluitingen geschrapt na superieur werkweekend: 'Alles zat mee'

Amstelveen - De werkzaamheden aan het A9-viaduct over de Beneluxbaan zijn afgelopen weekend dermate  voorspoedig verlopen dat het niet meer nodig is om ook de nachten tot en met 11 mei te gebruiken voor werkzaamheden. De wegen onder het viaduct zijn komende twee weken ook gewoon beschikbaar, in tegenstelling tot eerder gecommuniceerd. ‘Een kwestie van een goede planning en ook wat geluk,’ verklaart Tom Paton van aannnemer VeenIX over het succesvolle werkweekend waarin 60 uur non-stop werd doorgewerkt. 

Sport 23 apr. 2024 13:42

Buitenseizoen zwembad De Meerkamp van start, maar nog zonder wedstrijdbad

Amstelveen - Het buitenseizoen van zwembad De Meerkamp gaat komende zondag 28 april van start, maar nog zonder opening van het grote (buiten-)wedstrijdbad. Door een te hoge grondwaterstand is het niet mogelijk om het wedstrijdbad buiten al op te starten, dit zal op z’n vroegst na de meivakantie zijn.